2012
Autor: Silviu Cornea  |  Album: fara album  |  Tematica: An nou
Resursa adaugata de resursecrestine in 20/01/2012
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 9 voturi

Deja am zis de treizeci și doi de ani ”La mulți ani!”. Nu am idee ce s-a întâmplat cu timpul… parcă a intrat la apă. Chiar în această seară vorbeam cu soția mea de rapiditatea desfășurării evenimentelor și planificam deja ce vom face de Paște! Parcă cineva ne-a setat pe fast-forward și ne-a uitat acolo, totul derulându-se cu o viteză parcă totuși prea mare. Mi-a venit în minte cu ocazia contemplării acestei realități, o idee: cu ce rămânem totuși din goana aceasta anuală! Era pe vremea copilăriei mele un cântec foarte potrivit, pe versurile inconfundabilului Traian Dorz, din care vreau să citez câteva strofe pe sărite:

Eram copil, trecea zăpada,/Eu cu tristețe-o petreceam,/Mi se părea că iarna trece,/Mi se părea, dar eu treceam…

Eram mâhnit cum bate ceasul/ De graba lui umbrit oftam,/ Mi se părea că vremea trece,/Mi se părea, dar eu treaceam…

Azi văd cu-amar, Isus, tot harul/ Ce l-am pierdut când n-ascultam,/ Mi se părea că-l am de-apururi,/ Mi se părea, dar nu-l mai am”.

Acest gând a început să nu-mi dea pace… EU trec, nu timpul, nu anii, nu anotimpurile, nu sărbătorile. În scurgerea aceasta spre infinit fiecare din noi ar trebui să evaluăm mult mai bine oportunitățile, HARUL, momentele de fericire, clipele de cer, ocaziile pentru a face ceva durabil.

Am hotărât să nu las să treacă pe lângă mine nici un moment, nici o oportunitate de a face mai bine, nici o ocazie de a fi mai bun și mai util, nici o clipă fără să mă căiesc, să pătrund în sufletul meu, să caut să mă îndumnezeiesc! Am aflat din cei 32 de ani ai mei că în viață nu poți aștepta după ocazii perfecte… că nu-s! Și tot așteptând momentul, acel timp riști să rămâi cu pumnii goi, riști să risipești tot Harul, riști să treci… și treci degeaba, fără sens, fără rost! De multe ori am dat nas în nas cu oamenii care tot așteaptă clipa, ocazia și momentul și în așteptarea acelui ceva nu fac nimic în acest moment! Au potențial, au valori, au destule ca să reușească, dar lipsește această coordonată, trecerea e inevitabilă! Nimeni nu te așteaptă, vremurile nu le mai poți întoarce… iar succesul e a celora care îndrăznesc, a celor care încearcă, a celor care speculează orice oportunitate, a celor care simt clipa utilă.

Probabil nu am fi știut niciodată că un om poate umbla pe apă dacă Petru nu ar fi ales să profite de momentul lui! Nu avea toate coordonatele, nu știa finalul, nu vedea nimic în bezna nopții, dar a avut un moment, și vai cum a profitat de el! Nu a contat deloc scufundarea, nu au contat deloc comentariile răutăcioase, cei 11 comentau din barcă, dar el făcea istorie cu Dumnezeu mergând pe apă ca și pe uscat. Despre asta vorbesc!

Toți vedeau în lupta aceea inegală un uriaș de care nu are rost să te apropii! Toți știau deznodământul unei confruntări cu acea fiară, așa că toți stăteau așteptând un moment favorabil… dar care parcă se încăpățâna să nu mai vină! A fost nevoie de un adolescent care a înțeles că e timpul lui, că e vreamea lui. Nici el nu avea toate detaliile, nu avea un context foarte bun, nu era antrenat pentru o luptă de un asemenea nivel, dar avea ochi pentru a vedea oportunitatea. Dacă toți vedeau în Goliat uriașul de nebătut, David vedea în el un uriaș pe care îți era imposibil să-l ratezi cu praștia! Și chiar nu l-a ratat. În acea zi el a intrat în istorie ca cel care ucide uriașii.

Dacă știu, așadar, ceva sigur, e că EU trec împreună cu anii și vremea și anotimpurile… dar ceea ce vreau e să nu trec degeaba. Într-o ascultare totală de Domnul, creștinul poate transforma orice oportunitate în una favorabilă. Nu știu ce va aduce 2012, nu știu toate detaliile oportunităților care vor veni, nu știu multe aspecte, dar e ceva ce știu 100% - câtă vreme voi fi în Voia și Cuvântul Lui pot să fiu sigur că rămâne ceva valoros în urma mea, că pot scrie istorie și eu alături de David, Petru și alții care nu erau extrem de curajoși, dar au îndrăznit să marcheze cumva trecerea lor prin viață!

E Ianuarie… încă e început de an, nimic nu e pierdut, e vreme de programare, de reprogramare, articolul meu nu cheamă la acțiuni pripite, la proiecte necugetate, nu, ci doar la o re-evaluare a momentelor pe lângă care trecem, la o re-afirmare a credinței, la o re-descoperire a Scripturii care direcționează și sfătuiește… Dacă vom privi așa viața, vom trece, da, pentru că așa ne este scris, dar nu vom trece degeaba, nu vom trece fără rost… ci trecerea noastră va marca file, chiar dacă poate doar câteva rânduri, din istorie! Să ne ajute Bunul Dumnezeu!

"Şi dacă zilele acelea n-ar fi fost scurtate, nimeni n-ar scăpa; dar, din pricina celor aleşi, zilele acelea vor fi scurtate." (Matei 24:22) -- legat de trecerea accelerata a timpului
Adăugat în 20/01/2012 de cst179
frumos indemn
Doamne deschidene ochii sa fim de folos in lumea aceasta,indrumand oamenii spre Tine.
Adăugat în 20/01/2012 de aurelia.dican
As adauga doar faptul ca uneori oportunitatea ia forma unor gesturi sau fapte aparent marunte sau nesemnificative pentru noi, dar pentru altii pot insemna foarte mult; si ce este mai important anume ca pentru Dumnezeu valoarea faptelor noastre are alta insemnatate, este cuantificata intr-un mod diferit. De multe ori ne straduim sa facem , sa construim lucruri marete si importante din punctul nostru de vedere, chiar ca si crestini (de exemplu sa construim o biserica, sa participam la o misiune, sa ajutam financiar saracii,etc) . Acestea sunt foarte bune, dar nu vom sti niciodata(pana nu ajungem in fata lui Dumnezeu) ce anume din ce am facut noi a apreciat El mai mult. Poate ca intr-o zi am zambit unui om necajit si l-am incurajat, poate ca in alta zi ne-am mangaiat sotia sau copilul desi meritau sa ii admonestam, poate i-a placut foarte mult o anumita rugaciune a noastra, etc. Din fericire, Domnul este atat de complex, de nepatruns, de infinit...de BUN. Domnul fie binecuvantat!
Adăugat în 21/01/2012 de flov04
Da asa-i ...frumoase ganduri....
noi nu imbatranim
NOI INVESNICIM !!!!!
Angela Insula Ekklesia
Adăugat în 22/01/2012 de InsulaEkklesiablog
Minunat, Domnul Isus sa ne binecuvanteze pe toti si sa ne intareasca !
Adăugat în 25/01/2012 de simona1981
Asa este, un abur ne este viata iar noi adesea parca suntem prea preocupati cu tumultul ei si ne lasam amagiti de pamantul acesta cand singurul scop ar trebui sa ne fie pregatirea pentru eternitate!
Adăugat în 26/08/2012 de mesarosmary
Statistici
  • Vizualizări: 3973
  • Export PDF: 2
  • Favorită: 1
  • Comentarii: 6
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni