Vremea si oamenii...
Autor: Silviu Cornea  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de resursecrestine in 11/02/2008
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot
Nu îmi propun să transmit vremea de sâmbătă, dar probabil va fi soare şi se va mai topi zăpadă. Ci vreau să aduc în atenţia ta, stimabile cititor, un alt subiect, şi anume: „asemănarea care există dintr vreme şi oameni!”.



Nu de puţine ori am auzit această expresie adresată în dreptul unor persoane, prezente sau absente de la discuţie :„X! Lasă-mă şi cu el, nu l-ai văzut, între el şi vreme nu este nici o diferenţă!” sau „măi omule bun tu nu vezi că nu se poate conta pe cuvântul tău? Ce mi vremea de afară, ce mi cuvântul tău! Tot una-i!”... Plecând de la aceste afirmaţii, şi experimentând pe pielea mea, am înţeles că una dintre caracteristicile de bază ale vremii este: Instabilitatea! Nu de puţine ori în miez de vară cu cer perfect senin m-am întors acasă murat de ploaia revărsată şi care bineînţeles m-a prins în oraş fără umbrelă! Dacă ai ajuns să crezi în vreme aş putea spune fără teama de a greşi că naivitate mai mare nu există, ai fi de compătimit! Dar problema instabilităţii e mult mai dureroasă când se aplică la creştini, la oameni! Pentru mine nu ar fi jignire mai mare ca să-mi spună cineva că asemănarea mea cea mai bună este cu vremea, că sunt ca şi vremea! Şi cu durere scriu acum aceste rânduri, sunt unii care s-au obişnuit să trăiască aşa şi logic, să se şi comporte ca atare! În toate domeniile vieţii ei dau dovadă de instabilitate, nu au constanţă. Azi sunt pe cel mai înalt munte al spiritualităţii şi bucuriei creştine, iar mâine abia dacă mai reuşeşte să-şi adune cioburile din praful drumului; azi sunt gata să moară pentru Christos şi Cuvântul Lui, iar mâine susţin atât de înflăcărat o erezie de te doare capul după o discuţie cu el; azi sunt cei mai plini de pasiune şi râvnă pentru orice proiect care se iniţiază, iar mâine au şi uitat de ora la care avea loc întâlnirea de rugăciune ca Domnul să dea biruinţă; azi sunt cei mai integrii că ar fi gata să ardă pe rug pe oricine pentru cea mai mică abatere, iar mâine au şi uitat de principiile Scripturii pentru obţinerea unor bunuri dar oricum trecătoare; azi sunt gată să meargă pe câmpurile de misiune nu numai din Oltenia, ci până la marginile pământului, iar mâine nu mai şti de unde să-i aduni din câmpurile de căpşuni şi portocali din Spania... creştini ca vremea!



Dumnezeu nu apreciază începutul unor lucruri, ci Scriptura menţionează că sfârşitul lor este mult mai important în ochii Stăpânului! Pocăit vremelnic, de vreme bună, pocăit căruia numa-i ninge şi plouă (adică, pocăit care nu e mulţumit niciodată de nimic, căruia nu-i ajunge niciodată nimic, care nu găseşte bucurie pentru viaţă), nu există!


„Vreme trece... vreme vine...

TU?... rămâi acelaşi creştin constant?”.
Nu îmi propun să transmit vremea de sâmbătă, dar probabil va fi soare şi se va mai topi zăpadă. Ci vreau să aduc în atenţia ta, stimabile cititor, un alt subiect, şi anume: „asemănarea care există dintr vreme şi oameni!”Nu de puţine ori am auzit această expresie adresată în dreptul unor persoane, prezente sau absente de la discutie:„X! Lasă-mă şi cu el, nu l-ai văzut, între el şi vreme nu este nici o diferenţă!”


crestini ca vremea
Nu pot sa cred ca exista crestini- adevarati crestini(pocaiti) care sa oscileze chiar de la o extrema la alta.Este foarte adevarat ca omul se mai schimba dupa \"vreme\",ca nu intotdeauna este statornic in credinta si Domnul stie asta,de aceea a si venit pe pamant ptr noi,ptr ca noi sa fim mai buni,pentru ca noi sa ne schimbam prin dragostea Lui si pentru dragostea Lui.Sa-L iubim cu toata fiinta noastra si unii pe altii.Cand iubesti pe cineva nu-i poti face niciun rau.Eu nu cred ca un copil de Dumnezeu care traieste cu si pentru Dumnezeu ,care se roaga intr-una,care se hraneste din Cuvant,care Il lauda si-L slaveste pe Domnul nostru CEl MARE si BUN,care are partasie cu fratii si surorile din Biserica poate sa traiasca astfel.Un astfel de om sau nu este pocait sau este fatarnic.Duhul Domnului nu te lasa sa traiesti o astfel de viata.Daca totusi exista asemenea oameni, Domnul sa-i cerceteze, sa aibe mila de ei si sa-i determine sa se schimbe.Doamne ai mila de ei!!!!!Amin!
Adăugat în 11/02/2008
Foarte frumos,dar totusi adevarat.
Adăugat în 11/02/2008
crestinii dificili
Daca Dumnezeu are planul lui de mantuire pentru fiecare crestin in parte,oare nu tot EL ,are si omul si natura in stapanire,nu judecati dupa vreme si soroace, caci toate sunt in mainile lui Dumnezeu,daca un crestin se schimba dupa vreme,omul este ca si un pom,are nevoie si de ploaie(apa) si de soare(lumina),credeti ca un om poate trai numai in ploaie sau numai in soare,viata e planul luiDumnezeu si EL hotaraste ziua fiecaruia ,cand omul nu mai simte dragostea ,celor din jur ,oare nu merge sa isi caute in alta parte linistea ,unde Domnul il v-a trimite,din cauza raceli din jur ,multi crestini se schimba si devin altfel, imprejurarile ii determina pe uni sa se schimbe, ba inca isi iau zborul ca vulturi ,cercetati-va si vedeti nu sunteti voi cei care ii determinati sa se schimbe ca vremea,omul nu trebuie obligat sa stea acoolo unde nu isi mai gaseste linistea asa ca lasatii in pace,daca nu puteti sa ii intelegeti ,lasatii sa se planga ,ca uni s-au pocait pentru ajutoare si nu pentru DUMNEZEU,si aceia sunt vesnic nemultumiti,si le place sa ii compatimesti si ajung pana acolo sa cerseasca ajutor de la oameni ,ca nu il au pe ISUS in inima,deci sunt doua feluri de crestini, crestini prefacuti si adevarati.Doamne indurate de ei si pocaieste-i!Amin
Adăugat în 12/02/2008
mai cititi oameni buni
Cea mai mare durere in lumea evanghelica e ca nu avem scriitori, editorialisti sau poate avem vreo 3. Oameni care scriu exista dar scriitori...Intamplator am citit randurile de mai sus si ma gandeam cum folosim noi evanghelicii cateva sute bune de cuvinte ca sa redam o idee. Ideea era simpla sau simplista...: "Exista crestini schimbatori" nu erau necesare celelalte sute de cuvinte...dar ma gandesc iar...oare nu ramanea prea mult loc gol in pagina???? Ori evanghelicii sunt prosti si le trebuie anexa si nota explicativa la fiecare cuvant ori "scriitorul" trebuie sa mai exerseze.... Nu poti scuipa cuvinte pana ce nu ai inghitit suficiente pentru ca risti sa nu ai nici de o fraza serioasa. La cat mai multe cuvinte inghitite va doresc!!!! (pentru cei obisnuiti cu anexe si note explicative la cuvinte: cuvant inghitit = CITITI!).
Adăugat în 12/02/2008
rugati-va si pentru mine!
Ma numesc Adriana.Sunt un crestin ca si vremea,am multe slabiciuni in fiinta mea, dar parca cea mai mare e instabilitatea... rugati-va si pentru mine.Va multumesc! Doamne ai mila de mine!
Adăugat în 13/02/2008
"nu judecati ca sa nu fiti judecati"sau "cu ce masura judecati cu aceea veti fi judecati".Caracterul fiecarui om se formeaza pe tot parcursul vietii si daca in fiecare zi ne alimentam din cuvantul lui Dumnezeu ,avand dorinta sincera de a-l sluji pe Dumnezeu este cu neputinta sa fim niste crestini instabili,sau ca vremea .Care se crede mai tare sa mijloceasca pt. cei mai slabi si intr-o zi vor avea rasplata. IUBITI!!!!! IUBITI!!!!!!!!!!
Adăugat în 13/02/2008
si eu am fost un crestin ....ca vremea. ori eram suparata pe saracie, ori obtineam vreun succes, rezultatul era acelasi:nu mai aveam nevoie de Dumnezeu. Imi parea tare rau dupa ce cadeam si ma-ntorceam cu cioburile vietii mele si i le-aratam Domnului. Ii multumesc ca a privit cu mila spre cainta mea si ca azi cea mai constanta si arzatoare dorinta ce-o am, e sa-L slujesc. Ce rusine mi-e sa privesc in urma la vinturile ce m-au furat!Uitati-va atenti la vinturile ce va fura.
Adăugat în 13/02/2008
Dzeu sa te binecuvanteze Adriana
Ii important sa intelegem ca dupa ce ne nastem din nou(din apa si din duh) avem nevoie de ajutorul lui Dzeu:direct(prin Duhul si Cuvantul Sau) si indirect(prin oameni).Daca sunt oameni ca si vremea este pt ca cumva au pierdut legatura cu Dzeu.Ei au nevoie de rugaciunile celorlalti.Dar sa nu uitam trebuie sa fim nascuti din nou ca sa ne numim crestini.Amin Gbu all
Adăugat în 14/02/2008
crestini ca vremea?
Silviu esti indreptatit sa te intrebi cum e posibil sau de ce e posibil ca un crestin sa ajunga oscilant si instabil precum vremea. sa nu uitam ca in ultima vreme si vremea sufera perturbatii... culmea, nu? cine e de vina oare? raspuns=omul. capacitatea noastra de-a influenta in jurul nostru este uimitoare si simultan inspaimantatoare. eu cred ca un crestin(pocait) autentic are dreptul de a gresi, dar si obligatia de a invata din greseli, evident spre a nu le repeta. catre ceilalti care sunt la fel de oscilanti precum functia cosinus sau sinus le fac urmatoarea afirmatie(spusa de UNUL SFANT)= ''PLECATI DE LA MINE CA NU V-AM CUNOSCUT NICIODATA''.
HAIDETI SA FACEM VOIA LUI!!!
Adăugat în 15/02/2008
trist, dar adevarat :|
Adăugat în 16/02/2008
salutare
ceea ce lipseste cel mai mult crestinilor, si nu numai, oamenilor in general, e constanta! suntem sfintii balonaselor de sapun...da ne trece repede. nu mai speriem pe nimeni, ca maine cand ne vom trezi ne trece ce am crezut...da florine, prietene, ai mare dreptate! noi suntem intr-adevar de vina! nici biserica, nica mama, nici predicatorul ala slabut, nici trupa de inchinare...noi
sa fiti iubiti
Adăugat în 16/02/2008
Statistici
  • Vizualizări: 4073
  • Export PDF: 1
  • Comentarii: 11
Opțiuni