Cum să adaugi resurse

Adăugarea de resurse se face direct pe site, din paginile listate mai jos. Apariția acestora este imediată, cu excepția propunerilor de site-uri și știri, care sunt întâi analizate de administratorii site-ului, după care veți primi un email de confirmare a adaugării sau de respingere a site-ului sau știrii propuse, după caz.

Vă rugăm insistent să nu adaugați resurse care nu sunt creștine și nu îndeplinesc condițiile prezentate pe pagina de termeni și conditii de utilizare a site-ului.

Pentru adăugarea de materiale audio / video / powerpoint / partituri / cărți vă rugăm să ne contactați.

Reguli pentru adăugarea resurselor pe acest site

Orice resursă care se adaugă pe acest site este pentru lauda Domnului Isus, servind la întărirea și consolidarea relației spirituale a oamenilor cu Dumnezeu.

În ceea ce privește adăugarea resurselor text pe site vă rugăm INSISTENT să respectați următoarele reguliȘ:

a) Completați corect câmpurile titlu, autor, album, etc. Prima literă a numelor proprii trebuie să fie literă mare. Dacă nu cunoașteți autorul resursei vă rugăm lăsați câmpul gol.

b) Folosiți diacritice!

c) NU adăugați resurse scrise doar cu literele mari.

d) Vă rugăm căutați întâi pe site dacă nu cumva resursa pe care doriți să o adăugați există deja. Astfel se va evita duplicarea resurselor.

e) ÎN NICI UN CAZ nu adăugați resurse în care apar prescurtări de genul "k" în loc de "ca" sau orice altceva de acest gen.

f) NU se admite ca titlul resursei să conțină doar litere mari.
Exemplu de titlu neacceptat: "ISUS, MANTUITORUL MEU".
Exemplu de titlu corect: "Isus, Mântuitorul meu".

g) După toate semnele de punctuație, se adaugă un spațiu.
Ex. incorect: Isus,Salvatorul meu.
Ex. corect: Isus, Salvatorul meu.

Orice resursă care nu va îndeplini aceste cerințe va fi ștearsă de pe site fără vreo notificare din partea noastră!

RESURSE TEXT
CONDUITA RESURSECREȘTINE.RO
Eseul: Eseul este o specie de proză literară, fixată la granița cu literatura, care îmbină elemente ale tuturor stilurilor funcționale. Compoziția eseistică ofera posibilități mari de a asocia idei venite din diferite domenii culturale. Eseurile acceptate pe acest site vor prezenta anumite teme creștine, în stilul descris prin definiția de mai sus. Tot aici, insă, sunt acceptate și eseurile istorice, fragmente din cărți etc.
Devoționalul: Devoționalele acceptate pe acest site vor fi cele asemănătoare eseurilor, dar cu conținut mai scurt. De obicei, devoționalul prezintă câteva idei scurte și la subiect pe marginea unei teme creștine.
Studiul: Studiul este o cercetare, examinare amanunțită și aprofundatș a unei probleme, a unui fenomen etc. Studiile acceptate pe acest site vor fi cele care vor trata o anumită temă religioasă, într-un mod amănunțit, la subiect și cu o aprofundare reală.
Predica: Predicile scrise acceptate pe acest site se pot împărți în două categorii: 1. Predici scrise după o predică audio (înseamnă, de fapt, rescrierea unei predici audio în format text. Acuratețea și respectarea exactă a predicii audio vor fi punctele atuu ale transcriptului).
2. Predici dezvoltate după o schiță (aici înțelegem prezentarea unei predici pe puncte dar cu cateva idei la fiecare punct - cu alte cuvinte, o schiță de predică, dezvoltată).
Schițe de predici: Schița este o predică prezentată doar pe puncte și cu trimiteri la textele biblice amintite (vor conține idei doar daca acest lucru e absolut necesar pentru înțelegerea unui anumit punct).
Cântarea: Vor fi acceptate pe site cântările scrise din harfe, caiete de cantari, preluate de pe CD-uri sau casete.
Regulile de formatare le găsiți aici: www.resursecrestine.ro/reguli-format-cantece
Maxima: Definiție:MÁXIMĂ, maxime, s. f. Enunț formulat concis, exprimând un principiu etic, o normă de conduită etc.; aforism, sentință, adagiu. – Din lat. maxima, fr. maxime.
Cugetare: Definiție:CUGETÁRE s. 1. gândire, meditare, meditație, reflectare, reflecție, reflexie, (înv.) schepsis. (O ~ adâncă.) 2. v. maximă.
Poezia: Poezia este o modalitate a literaturii care exprimă mesajul artistic cu ajutorul imaginilor expresive, al unui limbaj concentrat, al afectivității, al rimei, al ritmului. Poeziile acceptate pe acest site vor respecta următoarele condiții:
- versurile respectă regulile referitoare la ritm, rima SAU
- versurile sunt albe sau libere (aici trebuie să comentăm că în decursul anilor în care acest site a funcționat s-au adăugat foarte multe poezii ale căror versuri erau libere, dar libere nu în sensul literar al cuvântului, ci 'liber' prin faptul că cel care a compus nu avea nici o atracție/talent/dar spre a compune.

Remarci și critici:
Am dori să fim înțeleși în acest capitol al resurselor text. Nu oricine are darul de a prezenta o temă religioasă folosind figuri de stil și un simț literar adecvat (eseul). Nu oricine e chemat să folosească poezia pentru a-și exprima sentimentele sau trăirile/experiențele cu Domnul Dumnezeu. Vă rugăm insistent să nu adăugați orice poezie sau resursă pe site. Rugați-vă pentru a fi încredințați că aveți acest dar. Nu înseamnă că dacă nu putem predica trebuie să scriem neapărat versuri. Sunt atâtea slujbe în biserică care pot fi făcute. Ca echipă, susținem poeții și compozitorii, dar dorim să vă spunem că un poet care are darul de a compune este remarcat chiar după o singură strofă a unei poezii. Deasemenea, sunt "vizitatori care nu ajung la amvoane", dar încep să scrie idei din Genesa până în Apocalipsa, numindu-le "Predică scrisă". Dorim foarte mult să fim realiști. Cu cât calitatea spirituală și literară a resurselor text va fi mai bună, cu atât timpul petrecut pe acest site va fi mai benefic creșterii spirituale a vizitatorilor.

Vă mulțumim pentru înțelegere!
banner_60.png
banner_68.png
banner_74.png
consiliere.png