Ce-mi pasă!
Autor: Silviu Cornea  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de resursecrestine in 10/03/2008
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot
Aţi fost vreodată pe vremea lu’ Ceauşescu prin Parcul Copiilor în clădirea oglinzilor? Era acolo o oglindă care reda imaginea invers: cu susul în jos, capul ţi-era prezentat pe podea şi picioarele în tavan!... Ei bine, aşa arată societatea românească din mileniul 3! Totul e cu susul în jos! Tot ce era valoare etică pe vremea bunicii: bunătatea, blândeţea, castitatea, etc., e dovadă de slăbiciune în societatea modernă. Valorile societăţii de azi (cu durere fac această afirmaţie) sunt: răutatea şi egoismul! Orice ţi s-ar întâmpla pe stradă rar găseşti pe cineva să te ajute, ba mai mult, nu de puţine ori te simţi în nesiguranţă chiar în plină zi!

Ei bine, în acest aer îmbâcsit suntem siliţi să trăim zilnic, şi nu de puţine ori au fost mulţi care au urat de bine acestei filosofii păcătoase. Parcă prea mulţi creştini s-au înrăit: se iartă mai greu, de ajutat nici să nu mai vorbim, se preferă egoismul. Totul pentru binele personal, tot ce-i mai bun, funcţia cea mai înaltă, poziţia cea mai privilegiată, bani mulţi... în timp ce poate sunt bătrăni şi tineri deopotrivă care mor în singurătate şi nimănui nu-i pasă!

Domnul Cristos, aş dori să vă reamintesc, ne-a făcut în aşa fel încât să nu putem exista singuri, să nu putem fi fericiţi în egoism şi în răutate! Dacă doreşti să fii într-adevăr mare, foarte mare, învaţă principiul slujirii. În împărăţia lui Dumnezeu cel mai mare este cel care slujeşte cât mai mult, cel care este o binecuvântare pentru cât mai mulţi! În raport cu acest principiu, tu cât de mare eşti? Eşti omul care eşti gata să te dăruieşti pentru altul, să îţi pese, să te doară pentru alţii? Abraham Lincoln spunea: «Mi-e milă de creştinul care nu simte nimic pentru fratele său care este biciuit!»

Cam aşa stau lucrurile! Dacă vrei fericire, dăruieşte-o! Dacă vrei bucurie, ofer-o! Dacă vrei binecuvântare, fii o binecuvântare! Dacă vrei să fi ajutat la greu, ajută! Dacă vrei să fii iubit, iubeşte!... Când vei fi în stare să faci asta, vei ajunge cel mai mare, dar nu în ochii oamenilor, ci înaintea lui Dumnezeu!
~~~Ce-mi pasă!~~~ Aţi fost vreodată pe vremea lu’ Ceauşescu prin Parcul Copiilor în clădirea oglinzilor? Era acolo o oglindă care reda imaginea invers: cu susul în jos, capul ţi-era prezentat pe podea şi picioarele în tavan!... Ei bine, aşa arată societatea românească din mileniul 3! Totul e cu susul în jos! Tot ce era valoare etică pe vremea bunicii: bunătatea, blândeţea, castitatea, etc., e dovadă de slăbiciune în societatea modernă.
fericirea?
eu zic sa iubesti din toata inima ta in primul rand pe Dumnezeu (pe verticala)si in acelasi timp pe orizontala(pe cei de langa tine) si atunci vei implini toate celelalte cu usurinta.Fericire, bucurie este atunci cand poti sa faci pe cel de langa tine fericit(pe cei de langa tine).Si atunci Domnul iti va darui pacea si linistea in suflet.Dar toate acestea numai cu ajutorul Domnului.Domnul sa va binecuvinteze.
Adăugat în 10/03/2008
Iubeste si iarta

1 Corinteni 13:4 Dragostea este îndelung răbdătoare, este plină de bunătate: dragostea nu pizmuieşte; dragostea nu se laudă, nu se umflă de mândrie....
Adăugat în 13/03/2008
Statistici
  • Vizualizări: 3996
  • Export PDF: 1
  • Comentarii: 2
Opțiuni