Poți!
Autor: Doru Hriscu  |  Album: Caută fața lui Dumnezeu  |  Tematica: 2Cronici 7:14
Resursa adaugata de resursecrestine in 05/06/2015
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 4 voturi

   1 Corinteni 10:13 „Nu v-a ajuns nicio ispită care să nu fi fost potrivită cu puterea omenească. Şi Dumnezeu, care este credincios, nu va îngădui să fiţi ispitiţi peste puterile voastre, ci, împreună cu ispita, a pregătit şi mijlocul să ieşiţi din ea, ca s-o puteţi răbda.

   Una din cele mai grele lupte (dacă nu chiar cea mai grea!) este împotriva păcatului. Este o luptă care nu se termină decât la mormânt. Unii cred că ispita este de fapt problema... NU, nu ispita este problema. De fapt, cred că Dumnezeu a permis ispita tocmai ca mijloc de avertizare a ceea ce este posibil să urmeze. Ispita funcționează (cred eu) ca un semn de circulație... îți arată că te apropii sau te îndrepți spre ceva (periculos!) și ai face bine să o iei pe alt drum! Dacă ispita ar fi problema, înseamnă că și Isus a avut probleme, pentru că și El a fost ispitit! Dar, nu e așa (Evrei 4:13).

   Înfrângerile noastre au câteva „surse” care, dacă am lupta să le eliminăm (ceea ce nu este ușor, dar nici imposibil! – a dovedit-o Isus!!!), am fi „mai mult decât biruitori” cu și prin Hristos! (Romani 8:37; Evrei 2:18). O sursă este tocmai credința că ispita în sine este păcat: mulți se lasă amăgiți și biruiți încă din momentul când vin gânduri ispititoare sau alte provocări, considerând că deja au păcătuit. Nimic mai fals! Problema este să nu lăsăm ispita să „zămislească”! (Iacov 1:13-15)

   O altă sursă de cădere în păcat este credința că nu poți birui. Aici, PARȚIAL este adevărat! Zic parțial pentru că, chiar dacă Satan este mult mai puternic decât noi, NU suntem singuri! Dumnezeu este cu noi! El este și vrea să fie de partea noastră (Matei 28:20b)! El vrea să ne ajute să ieșim biruitori (Evrei 2:18; Ioan 16:33; )! El ne vrea victorioși, nu învinși!

   O altă sursă de cădere este credința că NOI suntem puternici și nimic nu ne poate învinge. Sunt oameni care se cred maturi, puternici, de neînvins (și de obicei sunt și aroganți) și de neatins considerând că nimic și nimeni nu îi poate doborî. Problema lor este că se încred în forțele proprii! Dumnezeu este doar pe buzele lor, nu în inima lor. Și astfel, neglijează avertismentul ap. Pavel: „...cine crede că stă în picioare, să ia seama să nu cadă” (1Corinteni 10:12). De obicei, aceștia sunt oamenii care condamnă pe toți și toate, dar uitat-au să se uite în oglindă!

   O altă sursă, deși nu prea vrem să recunoaștem, este că nu vrem să luptăm cu ispita! Deși Duhul lui Dumnezeu ne șoptește că nu e bine ce urmează să facem, că nu e bine unde vrem să mergem, că nu e bine ce gândim... cu toate acestea, ne facem că nu auzim, ne scuzăm pe noi înșine cu gândul că „nu e vocea Domnului”, că „nu putem birui că suntem slabi” etc. Chiar dacă tot ce ai de făcut este simplu: să pleci de acolo, să închizi televizorul sau calculatorul, să taci, să-ți ocupi timpul cu ceva valoros și bun etc... totuși ALEGI să nu faci nimic! Și apoi urmează iar remușcările, lacrimile, promisiunile că n-o să mai faci, victimizarea și plângerile de milă etc. NU uita: Dumnezeu este bun și milos! El iartă (Isaia 1:18; Isaia 43:25; Evrei 8:12; Evrei 10:17), dar poți ajunge să te împietrești sau să nu mai crezi în iertarea Lui (Evrei 3:15; 4:7). De aceea, nu te juca! Există un „prea târziu”! (Evrei 6:4-8; Faptele Apostolilor 28:27)

   Deci, cum pot birui? Lasă-L pe Hristos să domnească în viața ta și astfel, viața ta să fie „ascunsă cu Hristos, în Dumnezeu” (Coloseni 3:3). Acceptă faptul că Dumnezeu nu va îngădui nimic peste puterile date ție ca să biruiești (1 Corinteni 10:13)! Nu te mai încrede în puterea ta, pentru că ai de luptat împotriva unor „puteri” mult mai mari decât a ta (Efeseni 6:12)! Pune voința la lucru și fă dorința de a fi învingător, un fapt! De aceea, acceptă puterea lui Dumnezeu (2 Corinteni 6:7; Faptele apostolilor 1:8). Echipează-te pentru luptă (Efeseni 6:14-18; Matei 26:41; Luca 21:36; Luca 22:46). LUPTĂ (1 Timotei 6:12)!

   Iacov 1:12 „Ferice de cel ce rabdă ispita. Căci, după ce a fost găsit bun, va primi cununa vieţii pe care a făgăduit-o Dumnezeu celor ce-L iubesc.
   Romani 8:37-39 
Totuşi în toate aceste lucruri noi suntem mai mult decât biruitori, prin Acela care ne-a iubit. Căci sunt bine încredinţat că nici moartea, nici viaţa, nici îngerii, nici stăpânirile, nici puterile, nici lucrurile de acum, nici cele viitoare, nici înălţimea, nici adâncimea, nici o altă făptură nu vor fi în stare să ne despartă de dragostea lui Dumnezeu, care este în Isus Hristos, Domnul nostru.

 

  >> Sursa <<

Amin! Pot totul în Hristos care mă întărește!
Adăugat în 11/06/2015 de rozaliagutiu
Statistici
  • Vizualizări: 2705
  • Export PDF: 1
  • Favorită: 1
  • Comentarii: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni