Smeriți-vă slujind unii altora în dragoste!
Autor: Doru Hriscu  |  Album: http://www.poartacerului.ro/  |  Tematica: 2Cronici 7:14
Resursa adaugata de resursecrestine in 16/12/2013
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 6 voturi

Am scris în urmă cu ceva timp despre a sluji lui Dumnezeu și am „rămas dator” cu partea a doua, sau reversul slujirii. Apostolul Ioan, inspirat de Duhul lui Dumnezeu spune că nu Îl iubești pe Dumnezeu (pe care nu-L vezi), dacă nu îl iubești pe fratele tău (pe care îl vezi) - 1Ioan 4:20. În același fel, degeaba ne lăudăm că Îl slujim pe Dumnezeu, dacă nu putem să-l slujim pe aproapele nostru (Luca 10:24-37)! Atenție: a sluji semenului nostru nu înseamnă că el este stăpânul nostru, că el ne spune ce și cum și când, ci, din dragoste pentru adevăratul Stăpân (Dumnezeu), ascultăm de El și astfel, la porunca Lui (1Ioan 4:4-12) îndeplinim Cuvântul Lui cu privire la cei din jurul nostru!

Un aspect al acestui tip de slujire cuprinde pozitivul „a face” și nu negativul „să nu!”. Ce vreau să spun cu asta: sunt mulți care, crezând că este în Biblie, se ghidează în slujirea aproapelui după proverbul „Ce ție nu-ți place, altuia nu face”. Dar Biblia nu vorbește despre așa ceva! Biblia spune: „Tot ce voiţi să vă facă vouă oamenii, faceţi-le şi voi la fel; căci în aceasta este cuprinsă Legea şi Prorocii.” (Mat. 7:12 și Luca 6:31). Observați, vă rog, și contextul: vrei să fii judecat? Judecă! Vrei să fii acuzat? Acuză! Vrei să primești pietre și șerpi? Oferă pietre și șerpi! Dar, mai apoi, să nu te plângi că vei culege ce ai semănat! (Gal. 6:8 – chiar dacă se referă la susținerea financiară a slujitorilor, cred că se aplică și la mod general). Cu alte cuvinte, dacă vrei să fii un bun slujitor: vorbește de bine (fără să minți!), fii darnic, nu te grăbi să judeci (mai ales dacă nu ai împlinit mai întâi Mat. 18:15-17!), ajută, implică-te spre încurajare, mijlocește în rugăciune de binecuvântare pentru alții etc.

Un aspect care este de multe ori greșit înțeles cu privire la slujirea semenilor este slujirea din biserică. Mulți cred (prea mulți!!!) că singura și adevărata slujire este să cânți/reciți/predici în biserică, și cam atât! Nimic mai fals! Aș spune însă că omul care slujește cu adevărat, încununează slujirea sa (dacă are darurile/chemarea de a „sluji” în biserică) prin implicarea în activitățile bisericii! Adică, smerește-te mai întâi, dovedește iubirea/slujirea ta pentru Dumnezeu (pe care nu-L vezi) slujind/iubind pe semenul tău (pe care îl vezi)!

Cel mai important principiu al slujirii în dragostea agape vis-a-vis de semeni și Dumnezeu este să înțelegem că tot ce facem și spunem este slujire! De aceea Scriptura ne îndeamnă ca tot ce facem să facem ca și când Isus în carne și oase ne-ar fi cerut asta (Col. 3:23-25):
- Să fii disciplinat cu viața ta, ca pentru Domnul;
- Să fii un copil ascultător de părinții / bunicii tăi, ca pentru Domnul;
- Să muncești la servici, ca pentru Domnul;
- Să fii un soț / o soție, ca pentru Domnul;
- Să fii un părinte, ca pentru Domnul;
- Să fii un bunic / o bunică, tot ca pentru Domnul;

Când vom trăi cu această motivație (tot ce facem și spunem să fie datorită dragostei noastre față de Dumnezeu), sunt sigur că vom auzi cuvintele Mântuitorului nostru Isus: bine rob bun și credincios! (Mat. 25:21,23). Și astfel, Îl vom sluji pe Dumnezeu (pe care nu-L vedem) slujindu-i cu dragostea agape pe oameni (pe care îi vedem)! Succes!

„Ca niște buni administratori ai harului felurit al lui Dumnezeu, fiecare să slujească pe alții potrivit cu darul pe care l-a primit!” – 1Pet. 4:10 (NTR)

 

http://www.poartacerului.ro/

Domnul sa va binecuvanteze!
Usor de spus, greu de facut! Suntem multi cei care ne pricepem sa dam sfaturi bune. Si nu e rau acest lucru. Si in biserica, si pe situri si in carti sau brosuri, este plin de sfaturi bune si frumoase. Si totusi daca ne uitam in biserici, in loc sa vedem doar oameni pocaiti si smeriti, plini de evlavie si de ravna pentru Domnul, ce vedem? Multi, foarte multi oameni lumesti care, imbracati cu o haina care seamana cu cea a Duhului, canta, se roaga si stau frumos in bancute. Asta cand nu barfesc cu "aproapele" de scaun sau banca despre ce mai e nou prin lume sau prin biserica. Cand ies din biserica, comenteaza calitatea predicii, atitudinea predicatorului, ce facea X si cu ce era imbracata Y. Daca ii intrebi despre subiectul predicii, foarte putini iti pot sintetiza esenta ei. A doua zi deja nu mai stiu despre ce a fost vorba. Pe cei mai multi ii aduce la biserica un interes sau o obisnuinta-traditie. Unii perpetueaza traditia familiei ca si la ortodocsii pe care ii arata cu degetul. Altii se intalnesc cu persoane pe diverse tipuri de interese. Altii vor doar sa se slujeasca de Dumnezeu ca sa le mearga mai bine, sa fie sanatosi, sa ia copiii examenele. Mantuirea? Da, este buna si ne intereseaza, dar este atat de departe...
Ceea ce am dorit sa transmit este ca noi, cei care sfatuim, trebuie sa gasim cai practice- de genul ateliere, cursuri, consiliere directa, etc, prin care putem transmite si monitoriza invataturile crestine acelora care au nevoie de ele.(cei care iL cauta pe Dumnezeu dintr-o inima curata).
Adăugat în 18/12/2013 de flov04
Statistici
  • Vizualizări: 3154
  • Export PDF: 2
  • Favorită: 1
  • Comentarii: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni