Dacă ... ar fi prietenul lui Dumnezeu!?
Autor: Doru Hriscu  |  Album: www.poartacerului.ro  |  Tematica: 2Cronici 7:14
Resursa adaugata de resursecrestine in 27/06/2013
    12345678910 9.10/10 X
Media 9.10 din 10 voturi

   Când mă gândesc la “prietenul lui Dumnezeu”, îmi aduc aminte imediat de Avraam. Am lăsat intenţionat cele trei puncte la începutul titlului pentru că mi-ar plăcea să fie numele meu acolo, la început. Când m-am gândit mai serios la “prietenia” mea cu Dumnezeu, am primit o provocare pe care vreau să o lansez şi aici: prietenia implică cel puţin două persoane! (m-am săturat de oameni care sunt prieteni doar cu ei…) Şi atunci m-a “lovit”: Dumnezeu vrea să fie prietenul tău (Ioan 15:14,15; Iov 22:21), dar tu vrei? Bineînţeles că pe oricare dintre noi ne ia gura pe dinainte şi ne vine să strigăm “Cum să nu?”, dar, după ce am zis un “DA” evlavios, urmează a doua întrebare… “Ce înseamnă pentru tine prietenia?”
   Mi-am dat seama cât de simplist privesc cei mai mulţi dintre noi o relaţie de prietenie adevărată (1Sam. 18-20), şi cât de simplist ne raportăm, din acest punct de vedere, la Dumnezeu. Dumnezeu, “prietenul nostru” să ne dea, să ne facă, să ne ajute, să ne binecuvânteze etc., iar noi doar să beneficiem de pe urma lui. Aşa facem şi cu ceilalţi “prieteni”: dacă ne sună, “se bucură” că au vorbit cu noi, dacă nu-i suni, se bucură că nu i-ai deranjat; dacă îi vizitezi, “se bucură” că te-au văzut, dacă nu-i vizitezi, se bucură că au şi ei puţin timp liber etc.
   Prietenia adevărată însă este încărcată de condiţii care responsabilizează ambele părţi. Isus a condiţionat prietenia Sa cu ucenicii (şi implicit cu noi) spunându-le: “dacă faceţi ce vă poruncesc Eu”. A doua condiţie logică ce se desprinde tot din aceste două versete citate mai sus (Ioan 15:14,15) este cunoaşterea: nu poţi fi prieten cu cineva dacă nu-l cunoşti!

 Oare poate spune Dumnezeu despre noi că suntem prietenii Lui? (Ex. 33:11; Iac. 2:23)
 

     Doamne, vreau să fiu prietenul Tău !

Sa nu uitam caci la o prietenie adevarata, se lucreaza toata viata.Asta ,da!-prietenie.
Ma bucur mult sa stiu tineri implicati intelectual ,spiritual ,la modul cel mai serios,asa cum Domnul ii pregateste ii vrea in lucraaea de ascultare.Fi binecuvintat!Salutari bisericii si pastorului NELU FILIP!
Adăugat în 27/06/2013 de sanda_tulics
Frumoasa postare !Dumnezeu sa te Binecuvanteze si sa iti rasplateasca, deoarece, zic eu unora ni-sa descoperit ceva super interesant!De remarcat si raspunsul lui "danab" sa zic ca sint pe aceasi lungime de unda, dar la fiecare e cazul diferit! Prin incercari si felurite probleme ne cizeleaza Dumnezeu, trebuie doar sa invatam din ele si sa nu uitam niciodata !!! Chiar daca noi uitam ca El ramane loial noi cartim in multe feluri :(
As mai aduga 2 intrebari:
Cum ne laudam noi cu Dumnezeu???
si Cum Se lauda Dumnezeu cu noi!!?
Pacea,harul si indurarea Lui Dumnezeu sa ne insoteasca zi de zi!
Adăugat în 02/07/2013 de saferini
Prietenie insemna sa iti dai viata pentru prietenul tau, uitate la prietenia lui David cu Ionatan. Pentru o prietenie adevarata treci peste orice. Iar prietenia adevarata se bazeaza pe relatie (comunicare) nu am nimic de ascuns de tine si reciproc trebuie sa stim ce ne plece si ce nu, ca sa nu ne gresim unul altuia. Prietenia mai inseamna iertare, umilinta, si sa sti sa taci chiar si cand ai dreptate. Oare Prietenul nostru Isus nu face la fel?
Adăugat în 06/07/2013 de biserika
Statistici
  • Vizualizări: 4586
  • Export PDF: 2
  • Favorită: 1
  • Comentarii: 3
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni