Rugăciunea funcționează
Autor: Olga Bucaciuc  |  Album: pentru suflet  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de OlgaBucaciuc in 17/04/2012
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 3 voturi

 

Rugăciunea funcționează

                 ”Mulțumim lui Dumnezeu .... căci ne rugăm neîncetat pentru voi... De aceea  și noi, din ziua când am auzit aceste lucruri, nu încetăm să ne rugăm pentru voi și să cerem să vă umpleți de cunoștința voii Lui, în orice fel de înțelepciune și pricepere duhovnicească.”  Coloseni 1:3,9

                Într-o zi de aprilie a anului 1912, faimosul Titanic naviga în viteză spre New York. Nimeni nu știa că aceasta avea să fie singura lui călătorie. Cu motoarele funcționând la capacitateea maximă, vaporul uriaș a lovit un aisberg care a produs o gaură mare în carena navei.

                Scufundarea a fost la început treptată, dar spre sfârșit a fost fulgerătoare. Peste 1500  de oameni au murit în acea noapte fatidică.

                Întâmplarea, care m-a impresionat profund, este aceea a unui bărbat mai puțin cunoscut: colonelul Archibald Gracie. Soția colonelului nu a putut să doarmă în noaptea în care Titanicul s-a scufundat. Aflată la mii de mile de locul tragediei produse în Atlanticul de Nord, ea îl aștepta neliniștită pe soțul ei care călătorea din Liverpool (Anglia). Avea niște presimțiri ciudate.

                Spre dimineață s-a trezit ca să se roage. Nu avea de unde să știe de impactul Titanicului cu aisbergul. Soțul ei sărise peste bord în apele reci ca gheața ale Atlanticului și se lupta să supraviețuiască. După rugăciune, d-na Gracie a simțit o pace neobișnuită. Mai târziu, avea să spună: ”Am avut simțământul că brațele lui Dumnezeu m-au cuprins. M-am urcat înapoi în pat și am adormit.”

                În ceasul acela, colonelul Gracie și-a zis în gând: ”S-a terminat; viața mea s-a sfârșit”. Dar, în clipa în care a simțit că nu mai poate rezista, a apărut lângă el ca din senin o barcă de salvare. Disperat, s-a apucat cu mâinile de marginea ei. Apoi, niște brațe puternice l-au tras în barcă.

                Dumnezeu răspunde la rugăciune! Cât de bine este pentru soț să știe că soția lui se roagă pentru el! Fericit este bărbatul a cărui soție îl cunoaște pe Dumnezeu și se roagă pentru el!  Fericită este femeia al cărei soț în cunoaște pe Dumnezeu și se roagă pentru ea! Fericiți sunt copiii ai căror părinți îl cunosc pe Dumnezeu și se roagă pentru ei! Rugăciunea de mijlocire este biblică. Când era închis în închisoarea romană, apostolul Pavel i-a asigurat pe filipeni că se roagă pentru ei: ”În toate rugăciunile mele mă rog pentru voi toți, cu bucurie”. Filipeni 1:4. El le-a scris colosenilor astfel: ”Nu încetăm să ne rugăm pentru voi”. Coloseni 1:9

                Pavel avea convingerea că rugăciunile lui sunt importante. El avea convingerea că rugăciunea are putere. Noi nu prețuim puterea și eficiența rugăciunii așa cum ar trebui s-o facem. Rugăciunea și credința vor face ceea ce nu poate izbândi nicio putere de pe pământ.

                Dacă nu ai încă o listă de rugăciune, fă-ți astăzi o astfel de listă! Notează cererile de rugăciune. Amintește-i pe oameni pe nume. Caută-L pe Dumnezeu și cere-I să răspundă la rugăciunile tale sincere și pline de credință. Observă intervenția Sa! Vei fi uimit de ceea ce poate El să facă!

 

Extras din ”Devoțional zilnic 2012” de Mark Finley

Olga Bucaciuc , Suceava    

adevărat, aşa este. Rugăciunea făcută cu credinţă, are putere mare.
Multă binecuvântare.
Adăugat în 21/04/2012 de 1954adina.9mai
Multe binecuvantari!!!!
Adăugat în 07/09/2012 de Rahela16
Multe binecuvantari!!!!
Adăugat în 07/09/2012 de Rahela16
Statistici
  • Vizualizări: 2245
  • Favorită: 1
  • Comentarii: 3
Opțiuni