Nu lupta dupa regulile tale
Autor: William Gurnall  |  Album: Crestinul in armatura completa-vol I.C  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de nina_oly in 03/06/2011
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot

Când nesocotim legile Lui şi le înlocuim cu ale noastre, noi luptăm împotriva lui Dumnezeu. Roagă-L pe Dumnezeu să te însoţească. Dumnezeu are cu tine un pact de ofensivă şi defensivă, dar aşteaptă să fie chemat. Dacă intri în luptă fără El, tu eşti mult mai curajos decat Moise, care n-ar fi pornit fără Dumnezeu, chiar dacă El Şi-ar fi trimis un înger ca înlocuitor. Sau trebuie să te crezi mai înţelept decât Iacov, care, pentru a-l birui pe Esau, s-a depărtat de el şi s-a năpustit asupra lui Dumnezeu. El ştia că dacă putea lupta cu Dumnezeu, atunci putea nădăjdui că Dumnezeu va trata cu fratele lui. Înrolează-L pe Dumnezeu şi uşa din spate se va închide. Niciun duşman nu poate veni pe la spatele tău; dimpotrivă, vrăşmaşul tău îţi va cădea la picioare. "O, Doamne, Te rog, nimiceşte sfatul lui Ahitofel!", se ruga David (II Sam. 15:31). Cerul a raspuns "Amin" la rugăciunea lui, iar duşmanul lui Davd s-a prăbuşit.

Antrenează-te!

Lupta ta cu Satan şi pacatul nu este un sport de divertisment: este conflictul final. Deci nu îndrăzni să dai o mână de ajutor duşmanului tău. Luptatorii încearcă să producă lovituri în anumite porţiuni ale corpului adversarului, pentru ca astfel să-l poată doborî mai uşor. Pentru a evita acest lucru, vechii luptători obişnuiau să-şi ungă trupul, înainte de a intra în ring. Şi tu trebuie să procedezi astfel. Încearcă să dobori omul cel vechi - acea corupţie pe care David o numea "fărădelegea mea" (Ps. 18.23). Identific-o şi omoar-o în fiecare zi; ea este ajutorul preferat al Satanei. El se va retrage ruşinat când nu va mai găsi nicio fărădelege în tine de care să se prindă - şi nu va îndrăzni să se atingă de ceea ce este sfânt în tine.

Este nimicită firea ta? Unge-ţi acum sufletul cu meditarea necontenită. Ia dragostea lui Hristos. Te va ajuta să respingi oferta păcatului şi, precum uleiul, îţi va face sufletul suplu şi voinţa agilă, pentru a-l îndepărta pe vraşmaş. Satan nu va fi bine primit acolo unde locuieşte dragostea lui Hristos. Dragostea va aprinde dragostea şi va arde ca un zid de foc, ce-l va ţine departe pe duşman. Dacă eşti un luptator iscusit, te vei năpusti cu toata puterea asupra duşmanului tău, când el se va afla la pământ. Scopul e să-l pui pe spate şi să-l ţii aşa. Nu complimenta păcatul, astfel ca el să poată respira sau să se ridice. Nu repeta păcatul lui Ahab, eliberându-l pe duşman, când Dumnezeu i-a hotărât pieirea. Învaţă de la urmaşii Satanei. Deşi L-au culcat la pământ pe Hristos, ei continuă să-şi ia măsuri de precauţie. Ei niciodata nu sunt suficient de siguri că L-au doborât - nici atunci când El este mort. Aşa că ei au pecetluit mormântul Lui şi L-au păzit. Fă şi tu la fel, pentru a împiedica învierea păcatului tău: ţine-l la pământ, înarmându-te cu scopuri puternice şi legăminte solemne şi urmăreşte-l printr-o umblare atentă.

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 2108
  • Export PDF: 15
  • Gramatical 1
  • floridinmaracineni  contine greseli

    Gramatical 0 1
  • Cu diacritice
  • Conținut 1
  • floridinmaracineni  complet avand autor si nume de album

    Conținut 1 0
Opțiuni