Valoarea celor 10 talanți
Autor: Vladimir Polanko  |  Album: Devoțional pentru tineri  |  Tematica: Meditație
Resursa adaugata de IonPuiu in 27/08/2017
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot

 

  Să-Mi aducă un dar. (Exodul 25:2)

  Tabernaculul de la Battle Creek este unul din cele mai faimoase temple din istoria adventistă. Conform arhivelor, în 1898, în fiecare Sabat, acolo se organizau 183 de clase ale Şcolii de Sabat, un număr impresionant! În această biserică s-au sărbătorit cele mai monumentale reuniuni ale bisericii noastre, printre care, Congresul memorabil din 1901. Dwight L. Moody şi cântăreţul Ira David Sankey au fost prezenţi acolo. Cum a fost construit acest somptuos locaş istoric?

  James White şi fiul lui Edson au venit cu sugestia de a ridica o clădire care să servească drept templu şi auditoriu pentru marile întâlniri ale bisericii. Această chestiune a fost dezbătută la Comitetul Conferinţei Generale din martie 1878, unde s-a votat pentru construcţie. Mai era o mică problemă de rezolvat: biserica nu avea resursele financiare necesare construirii. Dar, pentru că Dumnezeu este proprietarul banilor şi al aurului (Hagai 2:8), ei au căutat modalitatea de a strânge mijloacele necesare pentru construcţie. Care au fost aceste mijloace? Fraţii au conceput un plan prin care în fiecare lună trebuiau puşi deoparte „zece cenţi” – o monedă de zece cenţi –, iar suma adunată trebuia apoi donată pentru proiect. Atât de puţin? Da, doar zece cenţi pe lună. În 19 august 1879 s-a dat startul construcţiei şi în anul următor a fost inaugurată. Câţi bani au fost investiţi în acest edificiu uimitor? Suma de 26 275 de dolari. Totul a început cu o monedă de zece cenţi. De aceea tabernaculul de la Battle Creek a mai fost cunoscut şi sub denumirea de tabernaculul de zece cenţi.

  Cât poţi dona în acest moment pentru avansarea cauzei lui Dumnezeu? Doar zece cenţi? Nu te îngrijora, Domnul îi primeşte ca şi cum ar fi zece milioane de dolari. Îţi aminteşti de povestea cu văduva? Atunci când mulţi alţii au oferit din ceea ce aveau în plus, Isus a considerat darul acestei văduve ca fiind superior tuturor celorlalte daruri. Cât a dat ea? „Doi bănuţi”, „tot ce avea ca să trăiască” (Luca 21:2). Poate că în acest moment tu nu poţi oferi o sumă mare de bani pentru dezvoltarea bisericii; nu cantitatea contează, ci intenţia inimii tale. Fie că este mult, fie că este puţin, nu înceta să dăruieşti cu bucurie „tot ce ai”, Domnulu

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 789
  • Export PDF: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni