Vorbirea de rău
Autor: Iosif Anca  |  Album: fara album  |  Tematica: Meditație
Resursa adaugata de floridinmaracineni in 17/02/2017
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 2 voturi

   Vorbirea de rău

   Mulţi oameni îl vorbeau de rău pe Pavel. El a încercat să iniţieze o mişcare de convertire în Sinagoga din Efes. 'Dar fiindcă unii rămâneau împietriţi şi necredincioşi şi vorbeau de rău calea Domnului înaintea norodului, Pavel a plecat de la ei (ruperea legăturii cu clevetitorii!). I-a despărţit pe ucenici de ei şi a învăţat în fiecare zi pe norod în şcoala unuia numit Tiran.' 'De fapt, zic ei, epistolele lui sunt cu greutate şi pline de putere, dar când este de faţă el însuşi este moale, şi cuvântul lui nu are nici o greutate.' Vedeţi ce motive găseau ei! Nu aveau ce spune, ceva concret, căci Pavel nu era un om căruia să-i găseşti uşor cusururi în slujire. Apostolul, când a cunoscut situaţia, i-a atenţiont pe ucenici, 'Fiindcă mă tem ca nu cumva, la venirea mea, să vă găsesc aşa cum nu aş vrea ... dezbinări, vorbiri de rău, bârfeli, îngâmfări, tulburări'. Dacă pe Pavel îl vorbeau de rău, credeţi că  între ei nu se vorbeau de rău? Imposibil! Cine cleveteşte pe cei din frunte, credeţi că pe ceilalţi nu-i cleveteşte? Imposibil! Cine este nemulţumit de preşedinte şi de tot parlamentul, credeţi că de primar este mulţumit? El le găseşte la toţi vină. Aceasta e atitudinea lui!

   Mai avem câteva cazuri, se pare, de persoane mai de frunte. Diavolul şi-a ales slujitori din toate păturile sociale, din toate categoriile profesionale şi eclesiastice, de aceea Pavel scria lui Timotei ' Fereşte-te de vorbăriile goale şi lumeşti căci cei ce le ţin vor înainta tot mai mult în necinstirea lui Dumnezeu.'

   Clevetirea ta nu-i înjoseşte numai pe oamenii aceştia ci chiar lucrarea lui Dumnezeu... 'din numarul acestora sunt Imineu şi Filet.' Nu aş vrea ca vreunul din noi să fie găsit pe lista aceea cu Imineu, Filet şi Alexandru Caldărarul!

   



Din nou scriu convingator că trebuie a ne controlăm atitudinile ,să nu pierdem din harul, dulceața și mila lui Dumnezeu.
Binecuvântată sa fii soră Florica!
Adăugat în 17/02/2017 de sanda_tulics
Bine zis și adevărat. Vorbirea de rău are multipli și mai multe rădăcini, una vine și din cauza lipsei de curaj și personalitate...când unui om lipsit de integritate și personalitate nu-i convine ceva, nu are puterea să se adreseze direct problemei sau persoanei în cauză ci se tot văicărește pe la alții astfel încât unii, la fel ca el, cred și „fac din țânțar armăsar”... Foarte bune și obiective aceste gânduri. Domnul să vă întărească și să vă binecuvânteze mai departe în toate lucrurile!
Adăugat în 20/02/2017 de Ioanhapca
Statistici
  • Vizualizări: 1241
  • Export PDF: 3
  • Comentarii: 2
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut incomplet
Opțiuni