Cearta de nationalitate, de religie
Autor: Iosif Anca  |  Album: Certurile  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de floridinmaracineni in 21/10/2013
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 3 voturi

CEARTA DE NATIONALITATE, DE RELIGIE,
 - este evidenta si in Romania intre romani si natiunile conlocuitoare. Dar noi, daca suntem crestini, chiar daca vorbim limbi diferite, putem sa ne intelegem. Insa pe motive religioase, desi se vorbeste aceeasi limba, oamenii firesti pot intra in conflict. Cand Domnul Isus statea la fantana, femeia L-a intrebat: "Cum, Tu, iudeu, ceri sa bei de la mine, femeie samariteanca?" Motivele de rivalitate intre evrei si neamuri, au fost anulate, prin Domnul Isus: "Dar acum, in Cristos Isus, voi, care odinioara erati departati, ati fost apropiati prin sangele lui Cristos. Caci El este pacea noastra, care din doi a facut unul si a surpat zidul de la mijloc, care-i despartea si in trupul Lui a inlaturat vrajmasia... " (Efeseni 2.13-15) Pentru cei de afara zidul a ramas in picioare.

   Antisemitismul pe de o parte si nationalismul evreilor de cealalta parte este in picioare si-n ziua de astazi, dar pentru cei care se-ntorc la Domnul, valul este luat, fie evrei, fie neamuri. "Ca adica neamurile sunt impreuna mostenitoare cu noi, alcatuiesc un singur trup... " (Efeseni 3.6) si in acelasi trup, nu exista dezbinare. Nici un om intelept nu se bate pe sine, nimeni nu se pedepseste pe sine si cine intelege ca toate popoarele vor fi impreuna in ziua aceea nu va gasi motive sa inalte pe unii si sa coboare pe altii. Pentru ca toti sunt creatura lui Dumnezeu.

   Cearta intre nationalitati apare de la turnul Babel. Nu stiu cum i-a impartit Dumnezeu, probabil ca familiile nu le-a despartit, pentru ca Dumnezeu uraste despartirea in casatorie. Atunci, a fost prima cearta intre nationalitati. Ei nu trebuiau sa se certe, ci sa plece care incotro asa cum s-a despartit Avraam de Lot.

Fiti binecuvintat frate Anca!
Ca intotdeauna aduceti lumina si -n situatia de mai sus. Eu sunt binecuvintata de Domnul cu sotul de alta nationalitate dar la vremea hotarita de Domnul amindoi am incheiat legamint cu El si slujim cu credinciosie.In familia binecuvintata nu trebuie sa existe cuvinte sovine ,antinationale, etc. Multumim de interventii.
Adăugat în 21/10/2013 de sanda_tulics
Multumesc Flori draga de postare , ajuta f mult unora in situatiile de mai sus .Am incercat sa te sun dar nu-mi raspunzi.
Adăugat în 21/10/2013 de sanda_tulics
Da, așa este. Domnul să vă binecuvânteze.
Adăugat în 22/10/2013 de Ioanhapca
Statistici
  • Vizualizări: 1410
  • Export PDF: 2
  • Comentarii: 3
  • Gramatical corect
  • Fără diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni
Din același album
Romani 8:11 Şi dacă Duhul Celui ce a înviat pe Isus dintre cei morţi locuieşte în voi, Cel ce a înviat pe Hristos Isus din morţi va învia şi trupurile voastre muritoare din pricina Duhului Său, care locuieşte în voi.