Meditează la suferință
Autor: William Gurnall  |  Album: Creştinul în armătură completă  |  Tematica: Meditație
Resursa adaugata de floridinmaracineni in 10/12/2016
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 4 voturi

   Elevul care obține cea mai bună notă la un test este acela care a studiat cu atenție lecția înainte ca profesorul să-i fi dat testul. Dacă privim hamalii care duc mari greutăți, vom putea descoperi un principiu important. Înainte să-și pună poverile în spate, ei le ridică de mai multe ori. Și tu poți face acest lucru. În meditațiile tale, ridică-ți poverile care ar putea veni pentru Numele lui Cristos și vezi dacă le poți căra când Dumnezeu ți-ar cere aceasta.

   Pune într-o mână sărăcia, închisoarea, singurătatea, focul, iar în cealaltă adevărurile prețioase ale lui Cristos, împreună cu făgăduințele minunate ale lui Dumnezeu pentru cei ce vor păzi cuvântul răbdării în vremea ispitei. Presupune că tu trebuie să faci această alegere a mâinii, analizează cu atenție această întrebare până ce cugetul tău va putea da un răspuns clar. Fă acest lucru de mai multe ori astfel încât gândul autocompătimirii să nu fie satisfăcut și nici încurajările din Scriptură să nu fie tratate cu neîncredere. Tu trebuie să te asiguri că o făgăduință este adevărată înainte de a-ți pune viața în joc pentru ea.

   Augustin rezuma astfel necesitatea de a fi pregătit de luptă:

   Este greu să-ți găsești în timpul războiului armata de care ai nevoie, dacă nu te-ai gândit la acest  lucru pe timp de pace.

   Promisiunile lui Dumnezeu reprezintă fortăreața noastră în vremurile grele, dar nu ne va fi ușor să alergăm la ele în încercare dacă noi nu le-am studiat în vremuri de liniște. Un străin care aleargă spre o casă pentru a se refugia pe timp de noapte, probabil că va bâjbâi să deschidă ușa dacă nu a cercetat în timpul zilei pentru a vedea unde se află lacătul și ar putea fi nimict de dușmanul lui în timp ce luptă să deschidă ușa. Dar un om care locuiește în acel loc sau care s-a obișnuit cu el, va reuși imediat.

   Du-te, poporul Meu, spunea Dumnezeu, intră în odaia ta. El ne arată locul de scăpare în făgăduințele Lui, cu mult timp înainte de a veni suferința, astfel încât să putem găsi cu ușurință drumul prin întuneric.

Foarte frumos. E o incurajare ptr. mine. Multumes
Adăugat în 14/12/2016 de Alexsasu
Înțelepte și încurajatoare gânduri
Adăugat în 20/12/2016 de Ioanhapca
Sincer, dacă nu cunoaștem drumul inimii pre Dumnezeu ne pierdem în cel mai sofisticate arme de apărare...
Sărbători cu bucurii și pace din belșug!
Adăugat în 27/12/2016 de sanda_tulics
Mulțumesc tuturor, sfinte binecuvântări.
Adăugat în 28/12/2016 de floridinmaracineni
Statistici
  • Vizualizări: 1205
  • Export PDF: 9
  • Comentarii: 4
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni