Dă-te jos din dud
Autor: Petrisor Flavius  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de flawyl31 in 09/11/2016
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 2 voturi

Era pitic Zacheu dar totuși mai marele vameșilor. Era tipul acela de om care astăzi e la tot colțul. Cel mai simplu mod să te faci văzut e să fii la înălțime, iar el a ales copacul. În zilele noastre nu diferă aproape deloc, se cunosc după…(pro)numele „eu, mie și al meu”.

Toți sunt deștepți și importanți, mândria și egoismul se află până și în rândul creștinilor, iar credința și dragostea sunt tot mai absente. Cu toate acestea vrem trezire, dar de fapt noi suntem în dud și căutăm atenție. Poate ți s-a întâmplat și ție, dar eu unul știu cum e să cazi din copac. Zacheu a avut onoarea să stea la masa cu Isus și s-a trezit la timp, mulți n-au șansa lui.

Dumnezeu ne-a demonstrat că bogații legați de ceea ce au, ca tânărul bogat, cu tot cu împlinirea Legii nu intră în Cer, însă există un al doilea tip de bogați, cei care dau totul pentru Dumnezeu, de la Avraam până la bătrânica cu doi bănuți. Pentru că El nu se uită la cât dai, ci la cât îți rămâne. Vameșului i-a mai rămas jumătate, puțini oameni în prezent fac ca el.

Va trebui să înțelegi că Isus a predicat, a murit, a înviat, a iertat o dată pentru totdeauna. Acum pregătește un Loc și fiecare suntem ceva în Casa Lui, unul o cărămidă, altul o ușă; poate ești o fereastră, iar vecinul tău ateu e perdeaua. Isus nu e om, nu se uită la ce izbește privirea, deci luminează, altfel de unde știi tu că nu-i vei mântui sufletul?
Dar ai grijă, atunci când Isus nu e pe primul loc în viața ta, tu vei fi pe ultimul loc în toate. Renunță la drepturile tale, la planurile tale, la orgoliile tale, la a fi tu înaintea Lui și vei vedea că El va lucra în tine și cu tine.

Dă-te jos din dud și pune-te la picioarele lui Isus, e cel mai înalt loc unde poți sta.
 

L i n u s _ F l a v i u s

Bine zis: „la picioarele Domnului este cel mai înalt loc...”
Adăugat în 08/01/2017 de Ioanhapca
Statistici
  • Vizualizări: 1208
  • Comentarii: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni