Domnul care vindecă
Autor: Maria Nechita  |  Album: Ploaia tirzie  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Maria18 in 19/10/2015
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot

                                                              ‘’JYEHOVA  RAFA’’  Domnul care vindeca

 

                                1Petru 2:24  ‘’EL a purtat păcatele noastre în trupul Său pe lemn, pentru ca noi, fiind morţi  faţă de păcat,  să trăim pentru neprihănire;  prin rănile Lui aţi fost vindecaţi.’’

                                  Matei 8:17partea 2  ‘’El a luat asupra LUI neputinţele noastre şi a purtat boalele noastre.’’

         Expresiile: ‘’El a purtat pacatele,’’ El a luat neputintele si boalele noastre’’ si ‘’prin ranile Lui ati fost vindecati’’ ne arata o lucrare finalizata.  Domnul Isus in clipa cind Şi-a dat ultima suflare a vieti Lui pe pamint a zis ’’ S-a sfirsit'' si atunci  istoria  omenirii si-a schimbat cursul. El a adus viata pentru toti oamenii de pe acest pamânt, care ajunsesera morti  in pacat.  Ioan 10:10; Când hotul crezuse ca a reusit sa distruga planul lui Dumnezeu cu privire la creatia Sa, Isus Domnul, a smuls prada din dintii lui, readucind din nou omul la stare lui de dinainte de cadere, si facând legatura omului din nou cu Creatorul sau, prin cruce. Romani 4:25 ’care a fost dat din pricina faradelegilor noastre, si a inviat din pricina ca am fost socotiti neprihaniti.’’ Acest  transfer care a avut loc la cruce, a fost cea mai mare binecuvintare, pentru omul cazut in pacat. Pacatul nostru a fost incarcat pe spatele Domnului Isus, iar neprihanirea Lui am primit-o in schimb. A fost o dragoste iesita din comun. Nimeni nu putea rezolva, problema omului cazut. Trebuia singe sfint, si acesta nu se gasea nici in cer, nici pe pamint, decit in Isus, Fiul lui Dumnezeu. Glorie LUI, a putut, si-a facut-o. La cruce a sfirsit, a savirsit tot.  Ceea ce despartea pe om de Tatal sau a fost rezolvat, si noi avem acces liber la Tatal, prin Domnul Isus Hristos. Pacatul omului a fost iertat, neputinta, boala fizica, depresia si stresul au fost luate de Isus si pretul l-a platit El ca noi sa fim liberi pentru a-L putea accepta ca Domn in viata noastra si pentru a intra in destinul nostru, lucrind impreuna cu El pentru zidirea Împaratiei Lui. Harul acesta mare care il avem in Hristos, nu este de nici un folos omului, daca omul nu hotaraste sa-si schimbe viata, recunoscindu-si falimentul si lipsa de mintuire si crezind in aceasta mare lucrare de la cruce, sa recunoasca  lipsa de Dumnezeu in viata lui. Atunci cind omul  Il face pe Isus Domnul  vietii lui, poate sa beneficieze de  mintuirea Lui.  Pacatul nu mai stapineste viata omului iar boala si neputinta in Numele Domnului Isus il paraseste, prin credinta in jertfa Lui. Pentru ce mor oamenii in pacatul lor, rapusi de boli incurabile in depresii si in legaturi demonice? Pentru ca nu cred  lucrarea terminata de la cruce si marele transfer care a avut loc atunci, cind Isus a luat pacatul omului si i-a dat in schimb neprihanirea Lui. Iertarea, vindecarea, eliberarea le avem la indemina noastra doar trebuie sa le luam prin credinta si sa ne bucuram de ele multumindu-I Biruitorului si Slavitului Domn Isus Hristos care Şi-a aratat dragostea fata de om fara nici o plata.

   Acest mare har venit prin Hristos, poate sa fie respins?  Da. Toti acei care nu primesc Harul si Darul neprihanirii in viata lor Îl resping pe Datatorul darului si al Harului. Mai sunt o categorie de oameni care primesc harul iertarii pacatelor, prin Domnul Isus devenind copii ai lui Dumnezeu dar care, in fiecare zi se chinuie sa-si plateasca pretul pentru pacatul prezent si care nu pot ajunge liberi niciodata, pentru a domni in viata. Cred in vindecarea trupului, dar nu cred ca au merite ca sa fie vindecati crezind caci cu boala isi ispasesc neorinduiala din viata. Lipsa de cunostinta este o pierdere, si oamenii traiesc confuzi toata viata, ajungind sa-si sfirseasca imatur viata, si striviti de boli. O, ce mare inselatorie, intr-o viata de om, iertarea pacatelor, vindecarea bolilor, eliberarea, prosperitatea, bucuria si pace sa fie linga tine si sa nu beneficiezi de ele. Sa ne gindim fiecare, la statutul de ‘’mireasa a lui Hristos care este Biserica.’’

   Oare se bucura Isus cind Îsi vede Mireasa Lui târându-se sub atacurile celui rau, rapusa de boli, trudita si impovarata cind El ne asigura prin credinta o viata de biruinta asupra pacatului, asupra bolilor, si asupra uneltirilor celui rau? Sunt situatii cind oamenii nu au cunostinta din pricina ca nu are cine sa-i invete, dar e mai critic cu acei care nu vor sa primeasca si resping categoric, adevarul despre libertatea in Hristos si despre scopul lui Dumnezeu pentru cei pentru care Şi-a dat viata ca sa-i faca slobozi.

   Sa ne luam dar, crucea, cu lepadare de sine si sa intram in destinul nostru fara sa ne oprim la amenintarea  celui rau, pentru ca stim cine suntem si pentru ce suntem, aici pe pamint. Noi, ca fii de Dumnezeu suntem cu Hristos ascunsi in El, si asezati in locurile ceresti, de aceea, viata de sus noi trebuie sa o traim aici pe pamint, purtind chipul lui Isus in noi, iubind pe Domnul si iubindu-ne unii pe altii.

 

                          Doamne ajuta! Doamne da izbinda!                                                                                                                                            

Gânduri sincere venite dintr-o inimă plină de dragoste pentru Mântuitor; fii binecuvântată sora.
Adăugat în 20/10/2015 de floridinmaracineni
EL este Iubitul sufletului nostru, pe EL Il vom lauda. EL este Mintuitorul nostru pe EL Il vom preamari. Si d-voastra fiti binecuvintata draga mea sora.
Adăugat în 20/10/2015 de Maria18
Statistici
  • Vizualizări: 1672
  • Export PDF: 2
  • Comentarii: 2
  • Gramatical corect
  • Fără diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni