Să fiţi, vs. Sunteţi lumina
Autor: Maria Nechita  |  Album: Ploaia tirzie  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Maria18 in 24/10/2015
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 2 voturi

1Tes.5:5a.''Voi toti sunteti fii a ai zilei''

Fil.2:15.''....in mijlocul unui neam stricat, in care straluciti ca niste lumini in lume.'' 

Matei 5:13a; 14a; ''Voi sinteti sarea pamintului'' ... Voi sinteti lumina lumi.''

               

 O fisura in fundatia credintei noastre a fost invatatura pe care am auzit-o ani de zile: ''Fratilor, noi trebuie sa fim lumina!" Unii, incercau sa fie lumina si nu reuseau sa se bucure niciodata de lumina. Altii, erau cu vorba ''Trebuie sa fim, dar...'' Este imposibil, prin puterile noastre sa fim lumina, sa fim sare. Cred ca si aici este o problema de identitate. Cind cineva stie ca este fiu de imparat se poarta ca un fiu de imparat, cind stie ca e fiu de cersetor, se poarta ca atare.  

 Trebuie sa credem cu toata convingerea, ca atunci cind Duhul Sfint ne-a pecetluit si El locuieste in noi, noi suntem lumina, sintem sare, suntem cetate pe virf de munte, suntem fii, suntem mostenitori a lui Dumnezeu. Noi am intrat in lucrarea terminata a Domnului Isus. Deci, in duhul nostru suntem lumina, sare, cetate pe munte. Avem o noua identitate, un duh nou, avem un suflet, imbracati intr-un trup. Duhul Sfint cu duhul nostru sunt gata sa aduca lumina, sare in sufletul si trupul nostru. Dar problema este mintea noastra, care trebuie si ea luminata si innoita iar aici, e treaba noastra. Daca stim cine suntem sa nu dam atipire ochilor nostri ci sa lucram la innoirea mintii, cu pasiune si devotament, iar cum mintea se lumineaza, asa transmite trupului, iar trupul nu are decit sa se alinieze. E cel mai maret lucru cind mintea e treaza si luminata, pentru ca atunci cind Duhul semnalizeaza "Interzis", mintea da mai departe trupului: ''Nu pune mina, nu calca acolo, nu privi, nu zice", iar trupul nu are decit sa se supuna. Innoirea mintIi o putem avea doar prin Cuvintul lui Dumnezeu si dupa cum vom patrunde dragostea Lui vom pricepe mai mult, mai mult din El. Ii vom vedea slava si gloria care este gata sa o lase peste noi, in duhul, sufletul si trupul nostru.      

2 Cor.3:18. ''Noi toti privim cu fata descoperita ca intr-o oglinda, slava Domnului si suntem schimbati in acelasi chip al Lui, din slava in slava, prin Duhul Domnului.''

Aici este biruinta, aici incepe cresterea si maturizarea noastra.

''Voi sunteti lumina lumii!!  Voi sunteti sarea pamintului!!                                                                                

                                                                        

   

 

  

           

 

         

     

               

Foarte bine expus...Voi sunteți, nu chinuiți-vă ca să fiți! De la a cunoaşte prima dată ce suntem,de acolo începe creşterea.Toate lucrurile ne sunt date prin credință, nu prin străduința noastră sau eforturile firii care nici nu poate să îndeplinească voia lui Dumnezeu.De-aceea soluția firii a fost răstignirea împreună cu Hristos pe cruce şi aceasta tot prin credință am primit-o.
Sunteți fii de Dumnezeu sau sunteți lumină nu e lucrarea noastră, ci a lui Dumnezeu ,,Eu v-am ales pe voi, nu voi pe Mine'',zicea Isus la ucenici şi la toți cei ce cred astăzi că sunt ai Lui. La fel este si ,,căci Templul lui Dumnezeu este sfânt şi aşa sunteți şi voi.'' Poate cineva sa spună ca Templul lui Dumnezeu nu e sfânt? Şi totuşi unii se luptă ca să fie sfinți şi nu pentru că sunt sfinți.Cine este sfânt să se sfințească, dar cine nu crede că e sfânt cum ar putea el să se sfințească?Credința vine doar când ceea ce zice Dumnezeu este acceptat.Lipsa credinței se datoreaza lipsei de învățătură dreaptă din Cuvânt.
Adăugat în 25/10/2015 de corneliumirauti
Asa-i fratele meu, foarte drept ce ziceti.
De unde sa-L cunosti pe Domnul de nu din Cuvint?
Multumesc ca ati stat de vorba cu mine. Binecuvintari sfinte!
Adăugat în 25/10/2015 de Maria18
Statistici
  • Vizualizări: 3387
  • Export PDF: 1
  • Comentarii: 2
  • Gramatical corect
  • Fără diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni