DE CE VOR UNII SA MOARA?
Autor: Pastor Ioan COCIRTEU -BCB2  |  Album: Meditatii  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de elveniva in 01/10/2015
    12345678910 0/10 X

DE CE VOR UNII SA MOARA ?

"...vreau mai bine sa mor decât sa trăiesc! " Iona 4: 3

Ieri am stat de vorba cu cineva, care mi-a spus în câteva randuri ca vrea să-și pună capăt zilelor. Am ascultat cu mare atenție tot ce mi-a spus și am încercat să-l fac sa aprecieze viata și sa vrea sa trăiască. A fost o întâlnire grea, una care mi-a dat fiori și realmente m-a lipsit de vlaga. Sa ai în fata pe cineva, preț de doua ore, extrem de deznădăjduit și deprimat, care nu mai găsea nici cel mai mic motiv pentru a trai, este o sarcina dificila pentru orice consilier. Totuși, a existat un plus al acestei întâlniri și anume faptul ca o persoana într-o asemenea situatie a dorit sa vorbească, să-și exprime durerea.
Dincolo de specificul acestui caz, te întrebi cum poate ajunge un om aici sau de ce a ajuns pana aici ? Dintr-o astfel de zbatere se pot desprinde câteva lucruri care sunt cat se poate de reale. Iată ce se poate spune la capitolul cauze:
1. O anumita vulnerabilitate psihica. Ea tine de actul medical și trebuie încurajat tratamentul imediat.
2. Dramele vieții sau chiar insuportabilitatatea problemelor prezente. Da, sunt foarte multe toate acestea, dar cu viata și în viata exista șansa și bucuria de a le fi rezolvat.
3. Neînțelegerea sau necunoașterea dreptului de proprietate asupra vieții. El nu este al omului. Noi nu suntem stăpâni pe noi. Viata este în mâinile lui Dumnezeu. El o da și tot El o ia !
4. Nesocotirea realității eterne cu absolut tot ce înseamnă ea. Calendarul lui Dumnezeu, viata cu El, bucuriile cerului, harul Inchinarii în prezenta Celui neprihănit, scăparea de pedeapsa veșnică sunt adevăruri la care trebuie sa meditam pentru a trai, a trai frumos.
5. Pierderea credinței în Dumnezeu. Sa nu mai speri nimic nici măcar de la El. Însă, nu este deloc asa. La El este scăparea și izbăvirea noastră. La El este puterea noastră. Cu El exista viata de biruință.
Dragi prieteni, prețuiți viata și rugați-vă pentru cei ce nu o mai prețuiesc. Foarte multi din jurul nostru trebuie ajutați sa trăiască. Sa facem tot ce putem ca sa oprim opțiunea morții impuse. Când Dumnezeu spune stop, atunci sa fie stop !

Pastor Ioan Cocirteu

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 883
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni