Despre... minciună
Autor: Alexandrina Tulics  |  Album: Fărâme de lumină  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de floridinmaracineni in 28/07/2014
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 3 voturi

Despre... minciună

   Minciuna, este considerată de mulţi "mica salvare din impas"! Cel puţin, cei care nu-L cunosc pe Dumnezeu uzează enorm de acest truc murdar care este un săpun ce "spală" imediat şi la suprafaţă, dar, împinge mizeria acumulată prin evacuarea ei, în inima celui ce o întrebuinţeză. Minciuna are "n"căi de distrugere a persoanei mincinoase în care, ea, minciuna, se simte foarte onorată, confortabil... dar, îl distruge pe om ca şi o carie pătrunsă în lemn - în timp - transformându-i viaţa în ruină şi în întuneric. Este responsabilă de încrengături întunecoase în viaţa celui ce o îmbrăţişează. 

   O persoană mincinoasă, ajunge să se "auto-mintă" nemaiştiind ieşirea din labirintul caracatic al divei-minciună. Ea este cea mai înverşunată faţă de adevăr, este duşmanul care, dacă nu este descoperit (din copilărie!) la timpul şi împrejurarea potrivită (când cineva minte, atunci, pe loc, să se extragă afară, (dat pe faţă) ca un dinte stricat!) va aduce multe ramificaţiii întunecoase sufletului prins în ea dar şi celor din jur, cu care mincinosul vine în contact.

   Minciuna se găseşte peste tot! În viaţa cotidiană, socială, politică... dar NU se găseşte pe paginile Bibliei!

   

Aşa este. Numai că şi unii "creştini" o folosesc. Chipurile, "scopul scuză mijloacele"; şi găsim acest exemplu chiar şi pe "paginile Bibliei", draga mea soră, în legătura cu Anania şi Safira, dar vedem şi consecinţele minciunii lor; amândoi au fost confruntaţi şi Domnul i-a pedepsit. Şi totuşi sunt unii care spun că au citit Biblia şi că o ştiu "pe dinafară"; poate ar trebui s-o ştie şi "pe dinăuntru", ca să vadă cât de serios tratează Dumnezeu această problemă, vezi Apocalipsa 21:8
Adăugat în 08/08/2014 de floaredeliliac
Da, minciuna se regăsește pe paginile Bibliei ca exemplu dat oamenilor din toate timpurile nu ca învățătură ce trebuie însușită în viața de creștin.
Adăugat în 14/07/2015 de sanda_tulics
Un text foarte clar, un text cu mare impact prin faptul că te pune imediat într-o stare de cercetare personală în urma citirii fiecărei fraze; profund şi plin de adevăr, textul nu e deloc de neglijat în a-l reciti periodic; sigur că da, minciuna aparent nevinovată, apare chiar pe buzele copilaşului ce abia a învăţat să rostească nedeslusit poate, multe din cuvinte; pe ea, pe MINCIUNĂ trebuie să o analizăm atent căci se poate strecura chiar dorind să facem binele; da, o putem găsi la orice pas... însă, nu în redactarea Sfintei Scripturi unde fiecare cuvânt este în plină putere duhovnicească căci Biblia nu minte! Fiţi binecuvântată sora Sanda.
Adăugat în 14/07/2015 de floridinmaracineni
Statistici
  • Vizualizări: 1243
  • Export PDF: 1
  • Comentarii: 3
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni