Frumuseţea ascunsă
Autor: Milena Cismaşiu  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Isusteiubeste in 29/01/2014
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 2 voturi

Cred că fiecare tânără care spune că Îl iubeşte pe Isus ar trebui să aibă o frumuseţe interioară aparte care să fie în stare să schimbe lumea. Vorbesc despre acea gingăşie şi puritate sufletească care este o perlă preţioasă în zilele noastre, dar care este însă dispreţuită şi ironizată de către standardele josnice ale lumii în care trăim. Această frumuseţe pusă deoparte este una ascunsă şi nu poate fi observată decât de cei care cunosc valoarea sufletească, de cei care Îl cunosc pe El şi cărora nu le este teamă să fie aşa cum Dumnezeu îi doreşte. O fată care se concentrează pe frumuseţea adevărată va avea ceva special, ceva ce îi va face pe ceilalţi să se întrebe ce este în neregulă la ea. Poate că va fi ironizată, neînţeleasă şi judecată greşit de către cei care nu o cunosc, însă va fi ceva deosebit în jurul fiinţei ei. Nu se poate ca o fată care-L are pe Isus Hristos în inima ei să nu fie deosebită!

Chiar şi în istoria creştinătăţii, femeile care au căutat frumuseţea sufletului au fost femei care au schimbat lumea în bine. Amy Carmichael a renunţat la tot comfortul european şi a mers ca misionară în India, unde a început o minunată lucrare cu copiii pe care i-a salvat din templele păgâne. Lydia Prince a renunţat la o viaţă luxoasă şi la logodnicul ei pentru Isus Hristos şi a mers în Ierusalim unde s-a ocupat de copiii orfani. Ceea ce l-a atras pe viitorul ei soţ la ea a fost dragostea şi pasiunea ei autentică pentru Dumnezeu, a fost frumuseţea ascunsă ce i-a dezvăluit soţului ei că ea este "the one".
În zilele moderne este greu să fii frumoasă pe dinăuntru, când sunt atâtea şoapte care-ţi şoptesc că e mai uşor să renunţi la ideile astea învechite şi să pui mâna degrabă pe ceea ce îţi trebuie. Însă la ce bun să câştigi tot ce are lumea să-ţi ofere şi să-ţi pierzi sufletul? La ce bun să ai o faţă frumoasă, dacă ai sufletul întunecat şi inima obsedată de ultimele trenduri?

Frumuseţea nepieritoare a unui duh blând şi liniştit este de mare preţ înaintea lui Dumnezeu. Ca şi fete creştine, frumuseţea aceasta ar trebui să ne caracterizeze. E foarte bine să te aranjezi, să ai grijă de tine. Însă nu e deloc bine când pui un preţ mai mare pe hainele şi pe faţa ta decât pe inima ta. Într-o zi, obrajii tăi frumoşi vor fi zbârciţi şi plini de riduri, părul îţi va fi alb ca zăpada şi trupul tău va fi fragil. Însă inima ta va fi plină de frumuseţea cerească, dacă ai căutat-o încă din anii tinereţii tale. Nu-ţi irosi energia şi timpul pe lucrurile trecătoare, ci câştigă timpul căutând ceva ce nu piere. Dacă vrei să poţi zâmbi peste ani şi dacă îţi doreşti ca cel cu care te vei căsători să spună despre tine: "Multe fete am cunoscut, dar niciuna nu a fost ca şi tine.", atunci.. fii frumoasă în ochii Săi.

 

Sursa: intrebarileinimii.blogspot.ro

Estera era frumoasa...si asta i-a deschis usa spre inima imparatului. Diferenta dintre ea si multe dintre fetele din ziua de astazi este ca ea a stiut sa-si foloseasca frumusetea pentru a face binele. O alta calitate a ei a fost aceea de a sti sa se faca placuta, spre deosebire de multe fete frumoase care stiu sa se faca doar antipatice, de parca Dumnezeu pt asta le-a facut frumoase...pacat, mare pierdere!
Adăugat în 31/01/2014 de Teodorax36
Statistici
  • Vizualizări: 1830
  • Export PDF: 1
  • Favorită: 1
  • Comentarii: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni