Ce aratam pe Facebook
Autor: Milena Cismaşiu  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Isusteiubeste in 28/01/2014
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot

Nu ştiu dacă este normal sau nu, însă tot mai multe persoane îşi dezvăluie fiecare gând şi fiecare sentiment pe facebook, încercând probabil să demonstreze ce persoane minunate sunt sau ce le mai trece prin minte. De la fiecare preparat pe care îl servim până la ultimul articol cumpărat, mulţi dintre noi le postăm pe faceebok, ca să le arătăm celorlalţi cu ce ne-am mai înnoit. Poate că multora li se pare în regulă să postezi asemenea lucruri, însă mie nu. Cred că fiecare dintre noi ar trebui să folosim facebook-ul, nu pentru a ne lăuda cu ce avem sau a ne certa pe diferite teme, ci pentru a fi de folos celorlalţi.
Am observat că mai ales fetele sunt dispuse la a-şi arăta fiecare gând şi sentiment pe facebook, sperând că vor ieşi probabil în evidenţă sau că vor primi atenţia cerută. Doar pentru că te simţi singuratică sau trădată de cineva, nu înseamnă că trebuie să postezi întreaga poveste pe facebook cu tot felul de citate menite să rănească ca străpungerea unei săbii. Sau doar pentru că ţi-ai cumpărat nişte articole de îmbrăcăminte de la Zara sau de la Bershka, nu înseamnă că e nevoie să ni le araţi pe net.

Însă, la urma urmei, fiecare arătăm ce avem în inimă. Nu putem să distribuim ceva de folos celorlalţi, cum ar fi un articol pentru cineva care trece printr-o situaţie grea sau un video motivaţional, dacă nouă nu ne pasă  cum se simt celorlalţi. În schimb, suntem dispuşi să postăm o mie de poze cu statusuri care mai de care încărcate cu tot felul de aluzii. Sau poze cu noi în tot felul de locuri sau poziţii, cu speranţa că vom aduna cât mai multe like-uri, dacă tot sunt la modă. Consider că ar trebui să avem mare grijă la ce postăm pe facebook şi oriunde altundeva pe reţelele de socializare, fiindcă tot ceea ce postăm s-ar putea întoarce cândva împotriva noastră. Să nu crezi că vei câştiga ceva dacă vei posta tot ce simţi sau ce gândeşti, din contră, îţi vei face o imagine proastă. Doar pentru că facebook e o reţea de socializare, nu înseamnă că acolo trebuie să comunici tot ce îţi trece prin minte. Ai mare grijă cât şi ce postezi.

Sunt foarte multe lucruri utile de postat pe facebook. Citate, video-uri şi articole interesante. Dacă îl folosim cu scopul de a fi de ajutor celorlalţi, facebook-ul poate deveni o sursă de binecuvântare. Dacă dăm like-uri la pagini menite a ne întări credinţa şi a ne încărca pozitiv, putem spune că folosim acest site în folosul nostru. Putem cădea în multe capcane chiar şi pe facebook, putem să devenim nişte oameni falşi.. sau putem fii lumini. Fiecare alege cu ce scop îşi va folosi contul de facebook.. pentru a fi o sursă de încurajare, sau pentru a vâna like-uri şi comentarii. Dar orice postăm va rămâne acolo înregistrat pentru totdeauna. Asta ar trebui să ne dea de gândit.

 

Sursa: intrebarileinimii.blogspot.ro

De mare folos! Fiti binecuvantata.
Adăugat în 28/01/2014 de floridinmaracineni
Statistici
  • Vizualizări: 1165
  • Export PDF: 1
  • Comentarii: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut incomplet
Opțiuni