NU ÎNSEAMNĂ CĂ DOMNUL ÎȚI SPUNE NU, CÂND NU SE GRĂBEȘTE SĂ-ȚI REZOLVE PROBLEMA!
Autor: Igor Opincă  |  Album: fara album  |  Tematica: Atenționări și sfaturi
Resursa adaugata de RepalovVeaceslav in 30/08/2018
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot

Un tată zdrobit de amărăciune îi încredințează lui Iisus durerea sa «şi I-a făcut următoarea rugăminte stăruitoare: Fetiţa mea trage să moară; rogu-Te, vino de-Ţi pune mâinile peste ea, ca să se facă sănătoasă şi să trăiască. Isus a plecat împreună cu el. Şi după El mergea mult norod şi-L îmbulzea» (Marcu 5:23-24). Iisus nu i-a refuzat lui Iair, dar l-a ascultat și s-a îndreptat spre casa lui, spre fiica lui, care trăgea să moară. Dar în drum spre casa lui Iair, o femeie disperată, l-a oprit pe Iisus din drum, căci avea o nevoie, ce trebuia să fie rezolvată urgent. Ea l-a reținut pe Iisus, ceea ce a contribuit la dramatizarea situației. “25 Şi era o femeie care de doisprezece ani avea o scurgere de sânge. 26 Ea suferise mult de la mulţi doctori, cheltuise tot ce avea şi nu simţise nicio uşurare, ba încă îi era mai rău. 27 A auzit vorbindu-se despre Isus, a venit pe dinapoi prin mulţime şi s-a atins de haina Lui. 28 Căci îşi zicea ea: „Dacă aş putea doar să mă ating de haina Lui, mă voi tămădui.” 29 Şi îndată, a secat izvorul sângelui ei. Şi a simţit în tot trupul ei că s-a tămăduit de boală. 30 Isus a cunoscut îndată că o putere ieşise din El şi, întorcându-Se spre mulţime, a zis: „Cine s-a atins de hainele Mele?” 31 Ucenicii I-au zis: „Vezi că mulţimea Te îmbulzeşte şi mai zici: ‘Cine s-a atins de Mine?’” 32 El Se uita de jur împrejur să vadă pe cea care făcuse lucrul acesta. 33 Femeia, înfricoşată şi tremurând, căci ştia ce se petrecuse în ea, a venit de s-a aruncat la picioarele Lui şi I-a spus tot adevărul. 34 Dar Isus i-a zis: „Fiică, credinţa ta te-a mântuit; du-te în pace şi fii tămăduită de boala ta.” (Marcu 25-34)

 

Posibil sunteți astăzi într-o stare asemănătoare cu a lui Iair. Posibil Iair s-a gândit: “Fiica mea este bolnavă grav și trage să moară. Iisus trebuie să se grăbească, dar această femeie ia timpul prețios, pe care Îl are.” E foarte greu să nu fii disperat, din cauza că cineva Îl reține pe Iisus, în timp ce se îndreaptă spre tine, spre boala și nevoia Ta, care au ajuns la momentul critic, chiar dacă o femeie a fost vindecată printr-o minune mare. Căci atunci când Domnul i-a oferit timp unei femei sărace și care nu putea fi vindecată, sănătatea fiicei lui Iair se înrăutățea, și se apropia de moarte. Și în timp ce Iisus vorbea cu acea femeie, s-a întâmplat ceea ce tatăl a încercat să evite. “… iată că vin nişte oameni de la fruntaşul sinagogii, care-i spun: „Fiica ta a murit; pentru ce mai superi pe Învăţătorul?” (Marcu 5:35). Posibil ați fost martori, când Domnul i-a ajutat pe cineva, care aveau vreo nevoie, dar la voi Domnul nu a ajuns. Posibil în inima voastră s-a strecurat îndoiala, ce a dus la disperare: “O să ajungă? E prea târziu!”.

 

Doresc să țineți minte: NU ÎNSEAMNĂ CĂ DOMNUL ÎȚI SPUNE NU, CÂND NU SE GRĂBEȘTE SĂ-ȚI REZOLVE  PROBLEMA!

 

Domnul are o modalitate neobișnuită de a rezolva problemele umane, și înțelegerea Lui cu privire la vremea potrivită. Domnul nu privește la vreme așa cum eu și voi. Soluțiile Lui sunt diferite de ale noastre, și El nu acționează după graficul nostru. Indiferent de faptul, că zăbovirea răspunsului la rugăciune din partea Domnului poate să fie de lungă durată, Domnul niciodată nu întârzie. Iisus are timp și pentru voi. Nu sunteți lăsați singuri cu amărăciunea voastră, EL ESTE ÎN DRUM SPRE VOI.  Dar Iisus, fără să ţină seamă de cuvintele acestea, a zis fruntaşului sinagogii: „Nu te teme, crede numai!”… 38 Au ajuns la casa fruntaşului sinagogii. Acolo, Isus a văzut o zarvă şi pe unii care plângeau şi se tânguiau mult… şi a intrat acolo unde zăcea copila. 41 A apucat-o de mână şi i-a zis: „Talita cumi”, care, tălmăcit, înseamnă: „Fetiţo, scoală-te, îţi zic!” 42 Îndată, fetiţa s-a sculat şi a început să umble, căci era de doisprezece ani. Ei au rămas încremeniţi (Marcu 5:36-42). Moartea nu a fost un obstacol mare pentru Hristos, ca El să nu îl poată trece. ORICARE AR FI PROBLEMA TA, NU ESTE NICIODATĂ PREA TÂRZIU CA EL SĂ FACĂ ACEASTA! Uneori cele mai rele scenarii din viețile noastre, contribuie și mai mult la slava Domnului! !

 

NU TE BIZUI PE CEEA CE ESTE ÎN FAȚA TA, CI PE ACELA, CARE E CU TINE! ÎN PREZENȚA LUI IMPOSIBILUL DEVINE POSIBIL! În fața Lui chiar și moartea – e doar un somn și separare temporară.

 

-          Doamne! Ceea ce pare imposibil pentru oameni, devine posibil, dacă Tu ești aproape. Ceea ce pare ireal, devine un adevăr binecuvântat acolo unde ești Tu. Totul e posibil de întâlnit cu curaj și totul e posibil de învins, - chiar și moartea, - dacă cu Tine este Domnul. Îți mulțumesc, că mă înveți să nu renunț, ci să continui să mă încred în dragostea și grija Ta, indiferent de circumstanțe. Aprinde din nou focul credinței în acele inimi, în care s-a stins, sau a slăbit. În numele Domnului Iisus Hristos. Amin.

Traducător: Repalov Veaceslav   Autor: Igor Opincă

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 699
  • Descărcări: 1
  • Export PDF: 2
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut incomplet
Opțiuni