Cui? Cum? Cand? De ce?
Autor: Luca Ionut  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de nony_jon in 03/02/2010
    12345678910 0/10 X

... DA DOMNUL DUHUL SFANT?
Faptele Apostolilor 1:4-8

Exista asa de multi oameni, care nu inteleg botezul cu Duhul - Sfant, incat uitandu-ma la ei, nu pot sa nu raspund la cateva intrebari pe care , ei le au, intrebari care necesita un raspuns exact si corect din punct de vedere biblic.
Sunt multe si diverse explicatii, a unor asa zisi "predicatori", pe tema botezului cu Duhul - Sfant, incat de multe ori dupa ce le asculti esti confuz si nu stii de fel, care este cu adevarat, realitatea scripturala...

Am auzit multe predici pe linia acestui eveniment remarcabil, botezul cu Duhul - Sfant, si uneori ca om, care studiezi Biblia, te "minunezi" , de ce pot spune unii... Parerea mea personala, este ca-i mai bine sa taci, daca nu cunosti scriptura, decat sa sa faci afirmatii si acestea sa fie nefondate cu o clarviziune a Sfintei Scripturi.

UN ORB NU POATE CALAUZI PE ALT ORB ...!

1. CUI, DA DOMNUL DUHUL SFANT?

a) - celor care sunt in partasie cu Isus, care stau langa el (vers. 4a), care sunt in anturajul Domnului.

b) - celor care stau sub autoritatea poruncilor Lui Hristos. Asta implica automat sa-L recunosti si sa-L accepti pe Cel care porunceste ca fiind STAPANUL TAU. (vers 4a)

c) - "... sa nu se departeze de Ierusalim..." , cu alte cuvinte sa nu se departeze locul unde se intalneste "BISERICA"(cei care sunt a lui Hristos).
Ierusalaem= Cetatea painii, cetatea pacii ! Tatal da Duhul - Sfant tuturor care stau in perimetrul ariei in care te ingradeste BIBLIA. In sfera ascultarii de Domnul Isus Hristos !(Fapte. 5:32)

2. CUM, POTI PRIMI DUHUL SFANT?

a) - Un prim aspect legat de modul cum putem primi Duhul - Sfant este subliniat de Domnul Isus in (vers.4b),,... ci sa astepte acolo fagaduinta Tatalui..."asteptarea este un fruct al rabdarii si asta e ceea ce ne trebuie, atunci cand dorim mult si sincer Duhul - Sfant.

b) - Sa crezi puternic! Asteptarea trebuie sa fie insotita de credinta. Evrei 11:6 "Si fara credinta este cu neputinta sa fim placuti LUI ! Caci cine se apropie de Dumnezeu , trebuie sa creada ca El este, si ca rasplateste pe cei ce-L cauta."

c) - Apoi, RUGACIUNEA este elementul central, de baza, atunci cand te intrebi, cum poti primi Duhul - Sfant? - e simplu, prin rugaciune...
Rugaciune= substantiv derivat din verbul "a ruga", " a cere"
In Evanghelia dupa Luca cap. 11:13 Domnul Isus zicea: "Deci, daca voi, care sunteti rai, stiti sa dati daruri bune copiilor vostri, cu cat mai mult TATAL vostru cel din ceruri va da Duhul - Sfant celor ce i-L cer!"(si asta inseamna rugaciune) o alta refrinta o gasiti in (Fapte. 8:15)

3. CAND VOI PRIMI DUHUL SFANT?

- este intrebarea , care framanta pe multi ,care cer si nu primesc...
Ei bine, dragilor, BIBLIA ne lumineaza si de data asta!

a) "... voi, nu dupa multe zile, veti fi botezati cu Duhul - Sfant." (Fapte. 1:5)
In momentul in care te aliniezi cu viata ta, ordinii celor spuse mai sus in acest articol, Dumnezeu iti garanteaza ca asteptarea ta nu va fi de luni sau ani...
Se intampla si cunosc persoane care participa de ani de zile la seri speciale de rugaciune pentru botezul cu Duhul - Sfant si cu toate acestea sunt tot neimpliniti in ceea ce spunea Isus "fagaduinta TATALUI"... cauza acestui inconvinient este chiar la cei care cer si nu primesc.
VA DAU UN SFAT ! " Pocaiti-va , ... (Fapte2:38)

4. DE CE, DUHUL SFANT?

a) - ne ajuta in procesul sfintirii pe Pamant (Ioan 16:13)

b) - pentru a depune marturie , sa propovaduim Evanghelia Imparatiei pana la marginile pamantului (Fapte.1:8b)

c) - pentru ziua invierii. (Romani 8:10, 11)
amin!

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 2488
  • Export PDF: 4
Opțiuni