Unde te va duce mindria?
Autor: Marian Condrat  |  Album: Viata Practica  |  Tematica: Crizele vietii
Resursa adaugata de FullGospel in 19/11/2018
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot

Unde te duce mindria?  - Ieremia 48:29,0

 

·         Mindria a transformat ingerii in demoni, dar smerenia transforma oamenii in ingeri.

·         Mindria dintotdeauna este distanta cea mai lunga dintre doua persoane.

·         Conflictele ramin nerezolvate pentru ca unii sunt prea incapatinati sa ierte iar altii prea mindrii sa-si ceara iertare.

·         Mindria cauta sa dovedeasca cine e drept, smerenia cauta sa dovedeasca ce este drept.

·         MIndria ii separa pe oameni, smerenia ii pune impreuna.

 

1.       Mindria mereu te va duce in ratacire - Obadia 1:3 "Căci mândria inimii tale te-a dus în rătăcire pe tine, care locuieşti în crăpăturile stâncilor şi domneşti în înălţime, de aceea tu zici în tine însuţi: ‘Cine mă va arunca la pământ?’"

·         Mindria ne face artificiali, smerenia reali

·         Matei 6:1,2, 5,6 – popularitate, slava oamenilor, inchinare la propria imagine

 

2.       Mindria mereu te va duce la erezie - 1 Timotei 6:3 - 5 -  "Dacă învaţă cineva pe oameni învăţătură deosebită şi nu se ţine de cuvintele sănătoase ale Domnului nostru Isus Hristos şi de învăţătura care duce la evlavie, este plin de mândrie şi nu ştie nimic: ba încă are boala cercetărilor fără rost şi a certurilor de cuvinte, din care se nasc pizma, certurile, clevetirile, bănuielile rele, zadarnicele ciocniri de vorbe ale oamenilor stricaţi la minte, lipsiţi de adevăr şi care cred că evlavia este un izvor de câştig. Fereşte-te de astfel de oameni."

·         Iov 33:16 "Atunci, El le dă înştiinţări şi le întipăreşte învăţăturile Lui, ca să abată pe om de la rău şi să-l ferească de mândrie,"

·         Psalmii 59:12 "Gura lor păcătuieşte la fiecare vorbă care le iese de pe buze: să se prindă în însăşi mândria lor, căci nu spun decât blesteme şi minciuni!"

 

3.       Mindria mereu te va duce la o religie a vorbelor nu a faptelor  - 1 Samuel 2:3 "Nu mai vorbiţi cu atâta îngâmfare, Să nu vă mai iasă din gură cuvinte de mândrie, Căci Domnul este un Dumnezeu care ştie totul, Şi toate faptele sunt cântărite de El."

·         Proverbele 30:32 "Dacă mândria te împinge la fapte de nebunie şi dacă ai gânduri rele, pune mâna la gură: "

·         Cind gresesti recunoaste si cereti iertare, nimeni nu a murit ca si-a inghitit mindria!

·         1 Corinteni 4:19 "Dar, dacă va voi Domnul, voi veni în curând la voi şi atunci voi vedea nu vorbele, ci puterea celor ce s-au îngâmfat."

 

4.       Mindria mereu te va face sa uiti de Domnul - Deuteronomul 8:14 "ia seama să nu ţi se umfle inima de mândrie şi să nu uiţi pe Domnul Dumnezeul tău, care te-a scos din ţara Egiptului, din casa robiei,"

 

5.       Mindria mereu te va face sa nu asculti - Deuteronomul 17:12 "Omul care, din mândrie, nu va asculta de preotul pus acolo ca să slujească Domnului Dumnezeului tău sau care nu va asculta de judecător, omul acela să fie pedepsit cu moartea. Să scoţi astfel răul din mijlocul lui Israel,"

·         Ieremia 13:15 "Ascultaţi şi luaţi aminte! Nu fiţi mândri, căci Domnul vorbeşte!"

·         Neemia 9:16 "Dar părinţii noştri s-au îngâmfat şi şi-au înţepenit grumazul. N-au urmat poruncile Tale,"

 

6.       Mindria mereu iti va impiedica ascultarea rugaciunilor - Iov 35:12 "Să tot strige ei atunci, căci Dumnezeu nu răspunde din pricina mândriei celor răi."

 

7.       Mindria te va face vinovat de pacate mari - Psalmii 19:13 "Păzeşte de asemenea pe robul Tău de mândrie, ca să nu stăpânească ea peste mine! Atunci voi fi fără prihană, nevinovat de păcate mari."

·         1 Corinteni 13:4 "Dragostea este îndelung răbdătoare, este plină de bunătate, dragostea nu pizmuieşte, dragostea nu se laudă, nu se umflă de mândrie,"

·         Psalmii 131:1 "Doamne, eu n-am o inimă îngâmfată, nici priviri trufaşe, nu mă îndeletnicesc cu lucruri prea mari şi prea înalte pentru mine."

 

8.       Mindria mereu va starni certuri - Proverbele 13:10 "Prin mândrie se aţâţă numai certuri, dar înţelepciunea este cu cel ce ascultă sfaturile."

 

9.       Mindria mereu te va duce la cadere - Proverbele 16:18 "Mândria merge înaintea pieirii şi trufia merge înaintea căderii."

·         Daniel 5:20 "Dar, când i s-a îngâmfat inima şi i s-a împietrit duhul până la mândrie, a fost aruncat de pe scaunul lui împărătesc şi a fost despuiat de slava lui;"

·         1 Petru 5:5 "Tot aşa şi voi, tinerilor, fiţi supuşi celor bătrâni. Şi toţi, în legăturile voastre, să fiţi împodobiţi cu smerenie. Căci „Dumnezeu stă împotriva celor mândri, dar celor smeriţi le dă har”."

 

 

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 2071
  • Export PDF: 6
Opțiuni