Reproșurile Mântuitorului
Autor: Marius Cimpoae  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de mariuscimpoae in 29/04/2016
    12345678910 0/10 X

REPROȘURILE MÂNTUITORULUI

 

1.     Multă religiozitate, fără rugăciune duhovnicească.

Matei 26:40,41 Apoi a venit la ucenici, i-a găsit dormind şi a zis lui Petru: „Ce, un ceas n-aţi putut să vegheaţi împreună cu Mine?! Vegheaţi* şi rugaţi-vă, ca să nu cădeţi în ispită; duhul, în adevăr, este plin de râvnă, dar carnea este neputincioasă.”

Marcu 14:37,38 „Simone, tu dormi? Un ceas n-ai fost în stare să veghezi? Vegheaţi şi rugaţi-vă, ca să nu cădeţi în ispită; duhul* este plin de râvnă, dar trupul este neputincios.”

Luca 22:45,46 După ce S-a rugat, S-a sculat şi a venit la ucenici; i-a găsit adormiţi de întristare şi le-a zis: „Pentru ce dormiţi? Sculaţi-vă şi rugaţi-vă*, ca să nu cădeţi în ispită.”

2.     Multă ipocrizie, fără iubire sinceră.

Luca 22:48 Pe când grăia El încă, iată* că a venit o gloată. Şi cel ce se chema Iuda, unul din cei doisprezece, mergea în fruntea lor. El s-a apropiat de Isus, ca să-L sărute. Şi Isus i-a zis: „Iudo, cu o sărutare vinzi tu pe Fiul omului?”

Matei 26:50 Isus i-a zis: „Prietene* , ce ai venit să faci, fă!” Atunci, oamenii aceia s-au apropiat, au pus mâinile pe Isus şi L-au prins.

3.     Multă supărare, fără suferință răbdătoare.

Ioan 18:11 Isus a zis lui Petru: „Bagă-ţi sabia în teacă. Nu voi bea paharul* pe care Mi l-a dat Tatăl să-l beau?”

 

Matei 26:51-54 Şi unul* din cei ce erau cu Isus a întins mâna, a scos sabia, a lovit pe robul marelui preot şi i-a tăiat urechea. Atunci, Isus i-a zis: „Pune-ţi sabia la locul ei, căci* toţi cei ce scot sabia de sabie vor pieri. Crezi că n-aş putea să rog pe Tatăl Meu, care Mi-ar pune îndată la îndemână mai* mult de douăsprezece legiuni de îngeri? Dar cum se vor împlini Scripturile, care zic că* aşa trebuie să se întâmple?”

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1212
Opțiuni