Isus mustra pe carturari si farisei
Autor: Câmpeanu Cezar  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de symohsn in 13/04/2012
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot

 

"Fariseii,care erau iubitori de bani,ascultau si ei toate lucrurile acestea,si isi  bateau joc de El. Isus le-a zis: "Voi cautati sa va aratati neprihaniti inaintea oamenilor,dar Dumnezeu va cunoaste inimile; pentru ca ce este inaltat intre oameni,este o uraciune inaintea lui Dumnezeu."(Luca 16:14-15).

 

In iubirea de bani intra si slava desarta si castigul marsav. Dar nu numai atat,ci,in patima aceasta intra toate pacatele. Ap.Pavel scrie limpede: "Iubirea de bani este radacina tuturor relelor; si unii,care au umblat dupa ea,au ratacit de la credinta,si s-au strapuns singur    i cu o multime de chinuri"(1 Tim.6:10). Orice iubire care ia  locul iubirii fata de Dumnezeu si de lucrurile de sus,este un dusman care urmareste si cauta sa ne ia viata. Dar,dintre toate iubirile vrajmase,iubirea de bani este cea mai puternica si cea mai ingrozitoare. Ea chinuie si stoarce pe om de tot ce are mai bun si mai de pret in el. Un proverb popular spune ca "banul este ochiul dracului." Acest lucru se adevereste mai mult ca oricand in vremea in care traim. Diavolul,fiindca stie ca mai are putina vreme (Apoc.12:12),stapaneste si privegheaza cu acest ochi pe toti oamenii de pe pamant. Numai cei care stau sub ochiul lui Dumnezeu,pot scapa de acest ochi groaznic al diavolului. Iubirea de bani inseamna umblare dupa lucrurile de jos,dupa bogatiile pamantesti. Fariseii,care erau iubitori de bani,isi bateau joc de Domnul Isus. Cand iubesti ceea ce este strain de Dumnezeu si de Cuvantul Sau,Ii intorci spatele si-L desconsideri,chiar daca nu spui cu gura acest lucru. Intr-o inima nu incap doua iubiri,asa cum intr-o teaca nu incap doua sabii. Iubirea se arata prin fapte,nu prin vorbe (1 Ioan 3:18).

Cand iubesti ceea ce este strain de Dumnezeu,dar cu gura nu vrei sa te desparti de Numele Lui,pentru ca El iti aduce cinste si prestigiu inaintea oamenilor,atunci te fatarnicesti. Ai o forma de evlavie,pe care Dumnezeu o uraste. Fatarnicia este aluatul fariseilor,de care Domnul Isus ne-a spus sa ne ferim.(Luca 12:1). De ceea ce ne putem feri noi,nu ne fereste Dumnezeu; ceea ce este partea noastra s-o infaptuim,n-o infaptuieste Dumnezeu pentru noi. Trebuie sa stim bine adevarul acesta. "Ce este inaltat intre oameni,este o uraciune inaintea lui Dumnezeu." Iata un mare adevar,de care trebuie sa tinem seama. Dumnezeu inalta numai pe omul care se leapada de sine si inalta,apoi,Cuvantul Sau scris (invatatura apostolilor) fara nici o modificare. A inalta pe Dumnezeu inseamna a-I asculta Cuvantul. In cele ce urmeaza vom urmari alte mustrari adresate de Domnul Isus carturarilor si fariseilor:

"Vai de voi,carturari si Farisei fatarnici. Pentru ca voi inchideti oamenilor Imparatia cerurilor: nici voi nu intrati in ea,si nici pe cei ce vor sa intre,nu-i lasati sa intre. Vai de voi,carturari si Farisei fatarnici. Pentru ca voi mancati casele vaduvelor,in timp ce,de ochii lumii,faceti rugaciuni lungi; de aceea veti lua o mai mare osanda. Vai de voi carturari si Farisei fatarnici. Pentru ca voi inconjurati marea si pamantul,ca sa faceti un tovaras de credinta; si,dupa ce a ajuns tovaras de credinta, faceti din el un fiu al gheenei,de doua ori mai rau decat sunteti voi insiva.

Vai de voi,povatuitori orbi...! Vai de voi, carturari si Farisei fatarnici. Pentru ca voi dati zeciuiala din izma,din marar si din chimen,si lasati nefacute cele mai neinsemnate lucruri din Lege: dreptatea,mila si credinciosia...! Vai de voi,carturari si Farisei fatarnici.

Pentru ca voi curatiti partea de afara a paharului si a blidului,dar inlauntru sunt pline de rapire si de necumpatare. Fariseu orb ! Curata intai partea dinlauntru a paharului si a blidului,pentru ca si partea de afara sa fie curata. Vai de voi,carturari si Farisei fatarnici. Pentru ca voi sunteti ca mormintele varuite,care,pe dinafara se arata frumoase,iar pe dinlauntru sunt pline de oasele mortilor si de orice fel de necuratenie. Tot asa si voi,pe dinafara va aratati neprihaniti oamenilor,dar pe dinlauntru sunteti plini de fatarnicie si de faradelege. Vai de voi,carturari si Farisei fatarnici...serpi,pui de naparci ! Cum veti scapa de pedeapsa gheenei ?"(Mat.23:13-33).

          Dragul meu, care citesti cele scrise aici,in privinta celor spuse de Domnul Isus carturarilor si fariseilor,tu cum esti ? Domnul Isus a spus ca fariseii si carturarii inchid oamenilor Imparatia cerurilor. Tu o deschizi sau o inchizi ? Cale de mijloc nu exista. Cerceteaza-te cu mare atentie. Domnul Isus a spus ca fariseii si carturarii fac rugaciuni lungi,de ochii lumii. Tu ce fel de rugaciuni faci si de ochii cui ? Cata fatarnicie este la oameni si in aceasta privinta !  Sunt oameni care sunt gata sa faca mari jertfe,sunt gata sa si moara pentru o ideie,dar numai sa-i vada cineva si sa-i admire. Noi sa nu facem nimic de ochii lumii,pentru ca cine face si lucreaza de ochii lumii,va lua o mai mare osanda. Si fapta,si rugaciunea,fa-le in ascuns,si Tatal Ceresc,care vede in ascuns,iti va rasplati. Fatarnicii,spunea Domnul Isus, inconjoara marea si pamantul,ca sa faca prozeliti,tovarasi de credinta,si ii fac de doua ori mai rai decat sunt ei insisi. Prozelitismul este o lucrare diavoleasca,o imitatie a lucrarii mantuirii facuta de Domnul Isus,care inseala sufletele, facandu-le,cum s-a spus,de doua ori mai rele. Noi suntem chemati sa facem,nu prozeliti,ci ucenici. Aceasta este Marea Insarcinare poruncita de Domnul Isus urmasilor Sai.

      Fariseii faceau totul de ochii lumii,faceau totul de forma. Cu cat cineva este mai credincios,cu atat mai putine forme implineste. Viata nu sta in forme,ci in realitate. Hristos este Realitatea noastra. El nu este o forma rece si moarta. El este o Persoana,si este viu in vecii vecilor. Domnul le-a spus fariseilor: "Nebuni si orbi"(Mat.23:19).

     Ca sa scapam de nebunie si orbie spirituala,trebuie sa rezolvam problema pacatului,adica sa venim cu toata povara aceasta grea,la picioarele Domnului Isus,sa-I spunem in cuvinte simple ca vrem sa-I urmam,dorim sa scapam de stapanirea vrajmasului,dorim sa traim viata de curatie si sfintenie. El ne va usura,ne va ierta,ne va curati prin sangele Sau de tot pacatul nostru,si atunci vom vedea lumina adevarata. Atunci El ne da o inima noua si o ungere care ne invata toate lucrurile,o inima iubitoare si ascultatoare de tot Cuvantul scris al lui Dumnezeu.

Amin. Slavit sa fie Domnul !

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 7449
Opțiuni