Mileniul sau Imparatia de o mie de ani
Autor: AUREL MUNTEANU  |  Album: fara album  |  Tematica: Doctrină
Resursa adaugata de Anabaptistul in 07/08/2011
    12345678910 0/10 X

 

                                Imparatia de o mie de ani

 

 

 

De Aurel Munteanu  -  7 Aug.2011

 

 

Apocalipsa lui Ioan capitolul 20

 

1. Apoi am vazut coborandu-se din cer un inger care tinea in mana cheia Adancului si un lant mare.

2. El a pus mana pe balaur, pe sarpele cel vechi, care este diavolul si Satana, si l-a legat pentru o mie de ani.

3. L-a aruncat in Adanc, l-a inchis acolo si a pecetluit intrarea deasupra lui, ca sa nu mai insele neamurile, pana se vor implini cei o mie de ani. Dupa aceea trebuie sa fie dezlegat pentru putina vreme.

4. Si am vazut niste scaune de domnie; si celor ce au sezut pe ele li s-a dat judecata. Si am vazut sufletele celor ce li se taiase capul din pricina marturiei lui Isus si din pricina Cuvantului lui Dumnezeu, si ale celor ce nu se inchinasera fiarei si icoanei ei si nu primisera semnul ei pe frunte si pe mana. Ei au inviat si au imparatit cu Hristos o mie de ani.

5. Ceilalti morti n-au inviat pana nu s-au sfarsit cei o mie de ani. Aceasta este intaia inviere.

6. Fericiti si sfinti sunt cei ce au parte de intaia inviere! Asupra lor a doua moarte n-are nicio putere; ci vor fi preoti ai lui Dumnezeu si ai lui Hristos si vor imparati cu El o mie de ani.

7. Cand se vor implini cei o mie de ani, Satana va fi dezlegat

8. si va iesi din temnita lui, ca sa insele neamurile care sunt in cele patru colturi ale pamantului, pe Gog si pe Magog, ca sa-i adune pentru razboi. Numarul lor va fi ca nisipul marii.

9. Si ei s-au suit pe fata pamantului, si au inconjurat tabara sfintilor si cetatea preaiubita. Dar din cer s-a coborat un foc care i-a mistuit.

10. Si diavolul, care-i insela, a fost aruncat in iazul de foc si de pucioasa, unde este fiara si prorocul mincinos. Si vor fi munciti zi si noapte in vecii vecilor.

   Va domni Cristos Domnul , o mie de ani literari pe pamant sau nu va domni ? Interpretam literal sau simbolistic mia de ani , despre care vorbeste Apocalipsa in capitolul 20? Exista deosebiri intre perioada actuala si cea a Mileniului? Iata cateva intrebari pe care asi dori , sa le abordam astazi cu ajutorul Domnului.

In primul rand asi vrea sa vedem plasarea acestui eveniment.

Plasarea acestui eveniment:

-         In viitor dupa evenimentele Necazului celui Mare.

-          19. Si am vazut fiara si pe imparatii pamantului si ostile lor adunate ca sa faca razboi cu Cel ce sedea calare pe cal si cu oastea Lui.

-          20. Si fiara a fost prinsa. Si, impreuna cu ea, a fost prins prorocul mincinos care facuse inaintea ei semnele cu care amagise pe cei ce primisera semnul fiarei si se inchinasera icoanei ei. Amandoi acestia au fost aruncati de vii in iazul de foc care arde cu pucioasa.

-          21. Iar ceilalti au fost ucisi cu sabia care iesea din gura Celui ce sedea calare pe cal. Si toate pasarile s-au saturat din carnea lor.

-          1. Apoi am vazut coborandu-se din cer un inger care tinea in mana cheia Adancului si un lant mare.

-          2. El a pus mana pe balaur, pe sarpele cel vechi, care este diavolul si Satana, si l-a legat pentru o mie de ani.

-          3. L-a aruncat in Adanc, l-a inchis acolo si a pecetluit intrarea deasupra lui, ca sa nu mai insele neamurile, pana se vor implini cei o mie de ani. Dupa aceea trebuie sa fie dezlegat pentru putina vreme.

 

 

Evenimente premergatoare instaurarii Imparatiei milenare :

-         Cuvantul lui Dumnezeu  (Ap.19.13.) , cu ostile Lui din cer (Ap.19.14.) , vin sa puna capat domniei lui Anticrist  si imparatilor cu care este aliat (Ap. 19.19.) .

-         13. Era imbracat cu o haina inmuiata in sange. Numele Lui este: "Cuvantul lui Dumnezeu."

-         14. Ostile din cer Il urmau calare pe cai albi, imbracate cu in subtire, alb si curat.

-         19. Si am vazut fiara si pe imparatii pamantului si ostile lor adunate ca sa faca razboi cu Cel ce sedea calare pe cal si cu oastea Lui.

 

-         Anticristul pierde lupta ,dupa care  atat el , cat si profetul mincinos sunt prinsi si aruncati de vii in Iazul de foc.

-         Acestia sunt primii doi locatari ai Iazului de foc.

-          20. Si fiara a fost prinsa. Si, impreuna cu ea, a fost prins prorocul mincinos care facuse inaintea ei semnele cu care amagise pe cei ce primisera semnul fiarei si se inchinasera icoanei ei. Amandoi acestia au fost aruncati de vii in iazul de foc care arde cu pucioasa.

 

-         Satana este prins si el si aruncat in Adanc (nu in Iaz ) pe o perioada limitata de timp (Ap. 20.3.)

 

-         3. L-a aruncat in Adanc, l-a inchis acolo si a pecetluit intrarea deasupra lui, ca sa nu mai insele neamurile, pana se vor implini cei o mie de ani. 

 

 

-         Se pare ca in cer sunt convocati cei care au fost decapitati in Necazul cel Mare pentru inviere(Ap.20.4.a.).

-         4. Si am vazut niste scaune de domnie; si celor ce au sezut pe ele li s-a dat judecata. Si am vazut sufletele celor ce li se taiase capul din pricina marturiei lui Isus si din pricina Cuvantului lui Dumnezeu, ….

 

-         Ei sunt inviati si imparatesc cu Unsul (Mesia) , o mie de ani (Ap.20.4.b.).

 

-         Ei au inviat si au imparatit cu Hristos o mie de ani.

 

 

-         Invierea acestor martiri este data ca Intaia inviere -Ap.20.5.

-         5. Ceilalti morti n-au inviat pana nu s-au sfarsit cei o mie de ani. Aceasta este intaia inviere.

 

Unsul imparateste o mie de ani :

-         El va domni in Ierusalim pe tronul lui David (Zah.14.16.)

-         16. Toti cei ce vor mai ramane din toate neamurile venite impotriva Ierusalimului se vor sui in fiecare an sa se inchine inaintea Imparatului, Domnul ostirilor, si sa praznuiasca sarbatoarea Corturilor.

 

-         Preoti ii vor fi , cei martirizati de Anticrist (Ap. 20.6.)

 

-          6. Fericiti si sfinti sunt cei ce au parte de intaia inviere! Asupra lor a doua moarte n-are nicio putere; ci vor fi preoti ai lui Dumnezeu si ai lui Hristos si vor imparati cu El o mie de ani.

 

-         In mileniu se va tine iar sarbatoarea Corturilor (Zah.14.16-19.).Posibil ca in aceasta sarbatoare sa fie instaurata Imparatia.

-         Imparatia are din nou Templul (inca de pe vremea anticristului) si se va tine Sabatul .

-          16. Toti cei ce vor mai ramane din toate neamurile venite impotriva Ierusalimului se vor sui in fiecare an sa se inchine inaintea Imparatului, Domnul ostirilor, si sa praznuiasca sarbatoarea Corturilor.

-          17. Daca unele din familiile pamantului nu vor voi sa se suie la Ierusalim ca sa se inchine inaintea Imparatului, Domnul ostirilor, nu va cadea ploaie peste ele.

-          18. Daca familia Egiptului nu se va sui, daca nu va veni, nu va cadea ploaie nici peste ea; va fi lovita cu aceeasi urgie cu care va lovi Domnul neamurile care nu se vor sui sa praznuiasca sarbatoarea Corturilor.

-          19. Aceasta va fi pedeapsa Egiptului si pedeapsa tuturor neamurilor care nu se vor sui sa praznuiasca sarbatoarea Corturilor.

 

-         Va fi o perioada de pace si prosperitate pe pamant (Is.19.23-25.)

-          23. In aceeasi vreme, va fi un drum care va duce din Egipt in Asiria: asirienii se vor duce in Egipt, si egiptenii, in Asiria, si egiptenii impreuna cu asirienii vor sluji Domnului.

-          24. Tot in vremea aceea, Israel va fi al treilea, unit cu Egiptul si cu Asiria, ca o binecuvantare in mijlocul pamantului.

-          25. Domnul ostirilor ii va binecuvanta si va zice: "Binecuvantat sa fie Egiptul, poporul Meu, si Asiria, lucrarea mainilor Mele, si Israel, mostenirea Mea!"

 

-         Va fi cea mai binecuvantata perioada din omenire pe toate planurile (Is.65.18-25.)

 

-          18. Ci va veti bucura si va veti inveseli pe vecie pentru cele ce voi face. Caci voi preface Ierusalimul in veselie, si pe poporul lui, in bucurie.

-          19. Eu insumi Ma voi inveseli asupra Ierusalimului si Ma voi bucura de poporul Meu; nu se va mai auzi in el de acum nici glasul plansetelor, nici glasul tipetelor.

-          20. Nu vor mai fi in el nici copii cu zile putine, nici batrani care sa nu-si implineasca zilele. Caci cine va muri la varsta de o suta de ani va fi inca tanar, si cel ce va muri in varsta de o suta de ani va fi blestemat ca pacatos.

-          21. Vor zidi case si le vor locui; vor sadii vii si le vor manca rodul.

-          22. Nu vor zidi case, ca altul sa locuiasca in ele; nu vor sadi vii, pentru ca altul sa le manance rodul; caci zilele poporului Meu vor fi ca zilele copacilor, si alesii Mei se vor bucura de lucrul mainilor lor.

-          23. Nu vor munci degeaba si nu vor avea copii ca sa-i vada pierind, caci vor alcatui o samanta binecuvantata de Domnul, si copiii lor vor fi impreuna cu ei.

-          24. Inainte ca sa Ma cheme, le voi raspunde; inainte ca sa ispraveasca vorba, ii voi asculta!

-          25. Lupul si mielul vor paste impreuna, leul va manca paie ca boul, si sarpele se va hrani cu tarana. Niciun rau, nicio vatamare nu se va face pe tot muntele Meu cel sfant, zice Domnul."

 

 

  Amilenismul spune: ,, Nu exista o imparatie fizica pe pamant.Imparatia este prezenta in momentul de fata in lume si Isus Cristos conduce Biserica Sa , prin cuvant si Duh . Ei considera ca Imparatia viitoare si desavarsita , se refera la un pamant nou si o viata noua in cer . “  Cu alte cuvinte ei cred ca :

-Satana a fost infrant si in prezent este  legat

-Mileniul este era prezenta a Bisericii

-Invierea celor drepti si nedrepti are loc simultan la intoarcerea lui Cristos

-Nu exista nici un sens in care Mileniul sa se refere la o Imparatie materiala pamanteasca

-Biserica este urmasa lui Israel in planurile lui Dumnezeu.

 

Contraargumente la pozitia Amilenista :

-         Conform logicii evenimentelor , Diavolul  este legat dupa ce Anticrist si profetul mincinos sunt aruncati in Iazul de foc.In istoria omenirii aceste doua personaje inca nu si-au facut aparitia .

-         Nu am auzit predicator (amilenist) , care sa nu dea  pe Satana , printre cei trei mari vrasmasi ai omului : firea, lumea si Satana.

-         Mileniul va fi dominat de pace .Unde este ea in asa zisa ,,Era a Bisericii “? Da , cred ca o gasim din plin in asa numitul ,, Ev mediu intunecat “ si in cele doua razboaie mondiale!

-         Daca Diavolul a fost legat , cred ca amilenistii trebuie sa ii mai scurteze din lant , deoarece este atat de lung incat pierde si distruge de peste 2.000 de ani ,sufletele a miliarde de oameni.

-Pasaje din Scriptura care atesta prezenta Satanei atat in cer cat si pe pamant in aceasta perioada  a Adunarii :

       - Isus spune ca a vazut pe Satana cazand ca un fulger  din cer: Luc.10.17-19.

17. Cei saptezeci s-au intors plini de bucurie si au zis: "Doamne, chiar si dracii ne sunt supusi in Numele Tau."

18. Isus le-a zis: "Am vazut pe Satana cazand ca un fulger din cer.

19. Iata ca v-am dat putere sa calcati peste serpi si peste scorpioni si peste toata puterea vrajmasului: si nimic nu va va putea vatama.

 

       -Petru ne avertizeaza ca diavolul ne da tarcoale :  1Pet.5.8.

8. Fiti treji si vegheati! Pentru ca potrivnicul vostru, diavolul, da tarcoale ca un leu care racneste si cauta pe cine sa inghita.

       - Pavel ne indeamna cum sa luptam cu sarpele cel vechi : Ef.6.11-17.

11. Imbracati-va cu toata armura lui Dumnezeu, ca sa puteti tine piept impotriva uneltirilor diavolului.

12. Caci noi n-avem de luptat impotriva carnii si sangelui, ci impotriva capeteniilor, impotriva domniilor, impotriva stapanitorilor intunericului acestui veac, impotriva duhurilor rautatii care sunt in locurile ceresti.

13. De aceea, luati toata armura lui Dumnezeu, ca sa va puteti impotrivi in ziua cea rea si sa ramaneti in picioare, dupa ce veti fi biruit totul.

14. Stati gata, dar, avand mijlocul incins cu adevarul, imbracati cu platosa neprihanirii,

15. avand picioarele incaltate cu ravna Evangheliei pacii.

16. Pe deasupra tuturor acestora, luati scutul credintei, cu care veti putea stinge toate sagetile arzatoare ale celui rau.

17. Luati si coiful mantuirii si sabia Duhului, care este Cuvantul lui Dumnezeu.

 

       - Dupa botez, Isus este luat de Satana si ispitit 40 de zile , in desert-Mat.4.1-11.

1. Atunci Isus a fost dus de Duhul in pustiu, ca sa fie ispitit de diavolul.

2. Acolo a postit patruzeci de zile si patruzeci de nopti; la urma a flamanzit.

3. Ispititorul s-a apropiat de El si I-a zis: "Daca esti Fiul lui Dumnezeu, porunceste ca pietrele acestea sa se faca paini."

4. Drept raspuns, Isus i-a zis: "Este scris: "Omul nu traieste numai cu paine, ci cu orice cuvant care iese din gura lui Dumnezeu."

5. Atunci diavolul L-a dus in sfanta cetate, L-a pus pe streasina Templului

6. si I-a zis: "Daca esti Fiul lui Dumnezeu, arunca-Te jos; caci este scris: "El va porunci ingerilor Sai sa vegheze asupra Ta; si ei Te vor lua pe maini, ca nu cumva sa Te lovesti cu piciorul de vreo piatra."

7. "De asemenea este scris", a zis Isus: "Sa nu ispitesti pe Domnul Dumnezeul tau."

8. Diavolul L-a dus apoi pe un munte foarte inalt, I-a aratat toate imparatiile lumii si stralucirea lor si I-a zis:

9. "Toate aceste lucruri Ti le voi da Tie, daca Te vei arunca cu fata la pamant si Te vei inchina mie."

10. "Pleaca, Satano", i-a raspuns Isus. "Caci este scris: "Domnului Dumnezeului tau sa te inchini si numai Lui sa-I slujesti."

11. Atunci diavolul L-a lasat. Si deodata au venit la Isus niste ingeri si au inceput sa-I slujeasca.

 

       - Azi  Satana se preface in inger de lumina : 2Cor.11.14-15.

14. Si nu este de mirare, caci chiar Satana se preface intr-un inger de lumina.

15. Nu este mare lucru, dar, daca si slujitorii lui se prefac in slujitori ai neprihanirii. Sfarsitul lor va fi dupa faptele lor.

 

       -Aratarea Anticristului se va face prin puterea Satanei : 2 Tes. 2.9-10.

9. Aratarea lui se va face prin puterea Satanei, cu tot felul de minuni, de semne si puteri mincinoase

10. si cu toate amagirile nelegiuirii, pentru cei ce sunt pe calea pierzarii, pentru ca n-au primit dragostea adevarului ca sa fie mantuiti.

 

       - Satana a pus gandul vanzarii in inima lui Iuda :Ioan 13.27.

27. Cum a fost data bucatica, a intrat Satana in Iuda. Isus i-a zis: "Ce-ai sa faci, fa repede."

       - Satana a cerut ca ucenicii sa fie cernuti : Luc. 22.31.

31. Domnul a zis: "Simone, Simone, Satana v-a cerut sa va cearna ca graul

     - Dupa o discutie cu Petru, Domnul mustra pe Satan: Mat.16.23.

23. Dar Isus S-a intors si a zis lui Petru: "Inapoia Mea, Satano: tu esti o piatra de poticnire pentru Mine! Caci gandurile tale nu sunt gandurile lui Dumnezeu, ci ganduri de ale oamenilor."

     -Chiar un om din Adunarea primara ,  a fost amagit de Satana : F.A. 5.3.

3. Petru i-a zis: "Anania, pentru ce ti-a umplut Satana inima ca sa minti pe Duhul Sfant si sa ascunzi o parte din pretul mosioarei?

     - Satana este numit domn al vazduhului si tata al minciunii : E.f.2.1-2.  Si Ioan 8.44.

1. Voi erati morti in greselile si in pacatele voastre

2. in care traiati odinioara, dupa mersul lumii acesteia, dupa domnul puterii vazduhului, a duhului care lucreaza acum in fiii neascultarii.

 

44. Voi aveti de tata pe diavolul; si vreti sa impliniti poftele tatalui vostru. El de la inceput a fost ucigas; si nu sta in adevar, pentru ca in el nu este adevar. Ori de cate ori spune o minciuna, vorbeste din ale lui, caci este mincinos si tatal minciunii.

 

 Acum voi incerca o paralela intre Adunare si Mileniu:

-         In decursul vremii multe Adunari locale au cazut in apostazie – Imparatia de o mie de ani nu va apostazia niciodata!

-         Momentan numai in cadrul unei Adunari scripturale Cristos este proslavit si accepta o  inchinare dupa voia Sa – in Mileniu toate natiunile sunt chemate la Ierusalim pentru a aduce inchinare Marelui Imparat!

-         Azi intalnim locatii ale Adunarii in diferite sate si orase – in Mileniu sediul va fi Ierusalimul!

-         In aceasta perioada candidatul este admis ca membru intr-o Adunare prin afundare in apa – in Mileniu nu se vorbeste despre nici un botez.

-         Astazi exista un conflict permanent intre Adunare si lume – in Mileniu va fi o pace continua.Doar cand Satana va fi dezlegat apare conflictul final.

 

 

 

Dacă vei citi cu atenție Apocalipsa vei vedea că BISERICA adică MIREASA este numită FEMEIE
După RĂPIRE și ÎNAINTEA NECAZULUI CEL MARE când a fost ÎNFĂȚIȘATĂ ÎNAINTEA LUI DUMNEZE TATĂL și astfel a avut loc NUNTA MIELULUI...Când revine pt. OSPĂȚUL NUNȚII...Are loc această înviere care se referă la toți cei MORȚI ÎN HRISTOS din vechime, adică în credința făgăduinței lui Dumnezeu...
Israel este numit de la început FEMEIA...Care a călcat Legământul....Biserica nu este urmașa lui Israel....Ea este MIREASA, APOI, SOȚIA MIELULUI...
Încât despre Mileniu...Cine sânt cei care-l vor moșteni, care va fi forma de închinare...pt. că CINA DOMNULUI SE ÎNCHEIE LA RĂPIRE...Care va fi forma de guvernare...
Sfânta Scriptuă vorbește clar despre toate,numai noi să ascultăm ... pt. că ,,nici o proorocie nu se interpretează singură''! Când vorbești despre una.. trebuie să le ai în vedere toate și ideea care o desprinzi să existe la fel în toate, având în vedere PLANUL LUI DUMNEZEU și PLANUL PERMISIV AL LUI DUMNEZEU.
Har și pace.
Adăugat în 08/08/2011 de Ioanhapca
Statistici
  • Vizualizări: 10800
  • Favorită: 1
  • Comentarii: 1
Opțiuni