Harul
Autor: Curtis Pugh si Raul Enyedi  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Anabaptistul in 12/11/2008
    12345678910 2/10 X
Media 2 din 1 vot
e. Harul nu trebuie confundat cu bunătatea lui Dumnezeu faţă de întreaga sa creaţie. Matei 5:45 „ca să fiţi fii ai Tatălui vostru care este în ceruri; căci El face să răsară soarele Său peste cei răi şi peste cei buni, şi dă ploaie peste cei drepţi şi peste cei nedrepţi.”
f. Harul nu este o ofertă, ci mai degrabă este calea prin care Dumnezeu acţionează sau operează în relaţiile cu poporul Său. Nu putem sublinia aceasta suficient! Dumnezeu nu doar face ca harul să fie disponibil oamenilor, El operează conform principiilor harului Său şi dă harul Său (favorul nemeritat) aleşilor Săi fără a ţine cont de ce sunt ei, ce au făcut sau vor face în viitor.
Harul nu este reacţia lui Dumnezeu la păcatul lui Adam – adică Dumnezeu nu a venit cu ideea de har ca un fel de „plan B” după ce a fost surprins de căderea lui Adam. Harul lui Dumnezeu către poporul Lui nu începe cu mântuirea lor, sau în primul moment al credinţei lor, ci acesta a fost planul Său veşnic pentru aleşii Lui. Efeseni 1:4 „În El, Dumnezeu ne-a ales înainte de întemeierea lumii, ca să fim sfinţi şi fără prihană înaintea Lui…”
Definiţia harului: „favorul nemeritat arătat de Dumnezeu oamenilor”Natura harului pretinde ca acesta nu poate fi meritat-aceasta inseamna ca nu se poate face nimic penttru a se obtine har,a mentine harul sau a ramane intr-o stare de har-Romani11:6:Si daca este prin har ,atunci nu mai ese prin fapte;altminterea harul nu ar mai fii har.Si daca este prin fapte , nu mai este prin har ;altminterea ,fapta n-ar mai fi fapta.


Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 2962
  • Export PDF: 5
Opțiuni