Dezvoltă succesul, nu rămâne la cele realizate
Autor: Igor Opincă  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de RepalovVeaceslav in 13/10/2019
    12345678910 0/10 X

 

1 Samuel 17:32-37

'David a zis lui Saul: „Nimeni să nu-şi piardă nădejdea din pricina filisteanului acestuia! Robul tău va merge să se bată cu el.” Saul a zis lui David: „Nu poţi să te duci să te baţi cu filisteanul acesta, căci tu eşti un copil, şi el este un om războinic din tinereţea lui.” David a zis lui Saul: „Robul tău păştea oile tatălui său. Şi, când un leu sau un urs venea să-mi ia o oaie din turmă, alergam după el, îl loveam şi-i smulgeam oaia din gură. Dacă se ridica împotriva mea, îl apucam de falcă, îl loveam şi-l omoram. Aşa a doborât robul tău leul şi ursul, şi cu filisteanul acesta, cu acest netăiat împrejur, va fi ca şi cu unul din ei, căci a ocărât oştirea Dumnezeului celui viu.” David a mai zis: „Domnul, care m-a izbăvit din gheara leului şi din laba ursului, mă va izbăvi şi din mâna acestui filistean.” Şi Saul a zis lui David: „Du-te şi Domnul să fie cu tine!”'

 

Goliat, care era mare și care avea experiență, a chemat orice bărbat din Israel, ca să lupte cu el, iar batjocorile zise de el, au fost o ocară pentru tot poporul lui Israel. Împăratul Saul, și toți israeliții s-au înspăimântat, şi au fost cuprinşi de o mare frică (v. 11), dar nu David.

 

Dar credința lui David s-a întâlnit cu lipsa de credință în inima lui Saul. 'Saul a zis lui David: „Nu poţi să te duci să te baţi cu filisteanul acesta, căci tu eşti un copil, şi el este un om războinic din tinereţea lui”' (v. 33). Unii dintre noi, când întâlnesc primele împotriviri, lasă mâinile în jos, și cad de oboseală în duhul lor. Desigur, din punct de vedere al factorilor externi, Saul a avut absolută dreptate, dar nu a luat în considerare, ce loc ocupă Domnul în viața lui David. Probabil și tu, din cauza că dorești „să distrugi amenințarea”, care vine de la „Goliatul” modern, întâlnești obstacole sub forma necredinței și fricii din partea celor din jur. Dar fie ca experiența relației tale cu Domnul (precum David, când în calitate de păstor își apăra turma de la leu și de la urs) să deie un argument convingător în folosul biruinței tale asupra „uriașului.” 'David a mai zis: „Domnul, care m-a izbăvit din gheara leului şi din laba ursului, mă va izbăvi şi din mâna acestui filistean.” Şi Saul a zis lui David: „Du-te şi Domnul să fie cu tine!”' (v. 37)

 

Fie ca prezența izbăvitoare a Domnului să fie cu tine în „luptele” tale! Credința ta să fie „împachetată” în făgăduința Lui, pe care ne-a făcut-o: 'căci El Însuşi a zis: „Nicidecum n-am să te las, cu niciun chip nu te voi părăsi.” Aşa că putem zice plini de încredere: „Domnul este ajutorul meu, nu mă voi teme. Ce mi-ar putea face omul?”' (Evrei 13:5-6) Numele Domnului Iisus Hristos, Domnul puterii, Căruia i-a fost dată orice putere sus în cer și jos pe pământ, să fie proslăvit atunci, când te va ajuta!

 

Și încă ține minte. Dacă vom răspunde la chemările mici, atunci cu vrednicie le vom întâlni pe cele mari. Mai înainte ca David să-l biruiască pe Goliat, s-a „antrenat” pe leu și pe urs. Dacă vei evita leii și urșii, aceasta semnifică să pierzi oportunitatea, care este predestinată pentru pregătirea biruitorilor. Folosește orice chemare, ca pe o oportunitate de a te întări. Așa trec de la credință la credință. Căci cel neprihănit va trăi prin credință!

 

Și încă. Devino o parte vie a bisericii locale. Imaturitatea ei (precum la Saul, și la popor) – nu este un motiv pentru ca să te izolezi. Diavolului îi place să pască oamenii mândri, și singuratici.

 

Roagă-te acum cu privire la aceasta, Domnului Iisus Hristos, Domnului, Care Izbăvește!

 

 

Traducere: Repalov Veaceslav

Autor: Igor Opinca

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 389
Opțiuni