Două extreme rele în religii
Autor: Repalov Veaceslav  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de RepalovVeaceslav in 03/09/2019
    12345678910 0/10 X

 

O extremă rea – evanghelia prosperității! Ne învață că toate problemele se vor rezolva prin rugăciuni și credință!

O altă extremă rea – evanghelia suferinței! Ne învață că nu trebuie să ne căsătorim, că trebuie să ne mutăm în munți, ca să fim mai sfinți, că trebuie să renunțăm la confort pe deplin etc.

 

Dumnezeu a hotărât ca unii oameni să aibă mai mult confort în viață, iar alții mai puțin!

De necazuri nu vom scăpa, indiferent de câți bani avem, sau indiferent de cât de binecuvântată este țara în care locuim. La confort trebuie să renunțăm, când Domnul ne spune, iar când El ne permite să pornim aerul condiționat, să ne bucurăm, și să ținem minte că lucrurile plăcute nu sunt veșnice pe pământ, dar de asemenea și suferința pe pământ este vremelnică!

Dumnezeu nu este obligat să ne rezolve toate problemele noastre pe pământ! Solomon ne-a spus că toate lucrurile își au vremea lor! Lucrurile care ne provoacă durere își au vremea lor, iar lucrurile care ne plac își au vremea lor!

 

Împrejurările din viață se împart în câteva tipuri:

  1. Împrejurări foarte plăcute;

  2. Împrejurări plăcute;

  3. Împrejurări neplăcute;

  4. Împrejurări foarte neplăcute;

 

Domnul hotărăște ca unii oameni să aibă parte de toate aceste 4 tipuri de împrejurări în viață, și tot El hotărăște ca la unii același tip de împrejurări să dureze mai puțin, iar la cineva mai mult. Cuiva i-a dat doar 3 tipuri de împrejurări din această listă! El poate să facă în așa fel, ca să ajungi dintr-o stare foarte plăcută, într-o stare foarte neplăcută, sau invers, sau poate să facă în așa fel, că vei obține împrejurări plăcute, după ce vei trece prin cele foarte neplăcute, sau vei obține împrejurări plăcute după ce vei trece prin cele neplăcute și așa mai departe!

 

Dumnezeu nu privește la fața omului; Nimeni care are parte de împrejurări neplăcute, nu trebuie să zică că așa va fi toată viață, căci nu el hotărăște soarta omului, ci Domnul, dar de asemenea cei care au parte de împrejurări foarte plăcute, nu trebuie să creadă, că niciodată nu se vor finisa pe pământ aceste momente foarte plăcute! Toate sunt în mâna Domnului! El decide!

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 490
Opțiuni