Mare Dumnezeu avem!
Autor: Virgil Vîrstă  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de virgilvirsta in 09/03/2011
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot
Mare Dumnezeu avem!

Ps. 24 ...."Al Domnului este pământul cu tot ce este pe el, lumea şi cei ce o locuiesc. Căci El l-a întemeiat pe mări, şi l-a întărit pe râuri. Cine v-a putea să se suie la muntele Domnului? Cel ce are mâinile nevinovate şi inima curată, cel ce nu-şi dedă sufletul la minciună, şi nu jură ca să înşele. Acela va căpăta binecuvântarea Domnului, starea după voia Lui dată de Dumnezeul mântuirii lui. Iată partea de moştenire a celor ce-L cheamă, a celor ce caută Faţa Ta, Dumnezeul lui Iacov. Porţi, ridicaţi-vă capetele; ridicaţi-vă, porţi veşnice, ca să intre Împăratul slavei! "Cine este acest Împărat al slavei?" Domnul cel tare şi puternic, Domnul cel viteaz în lupte. Porţi, ridicaţi-vă capetele; ridicaţi-le porţi veşnice, ca să intre Împăratul slavei! "Cine este acest Împărat al slavei?" Domnul oştirilor: El este Împăratul slavei!" „Doamne, Dumnezeul nostru, cât de minunat este Numele Tău pe tot pământul! Slava Ta se înalţă mai presus de ceruri.” Ps. 8:1. Ce mare Dumnezeu avem! „...Mare este Numele Meu între neamuri, zice Domnul oştirilor.” Maleahi 1:11b. Al Lui este universul întreg! Al Domnului este pământul cu tot ce cuprinde el. Pentru că El l-a întemeiat pe mări şi l-a întărit pe râuri. „Domnul este tare şi puternic, Domnul cel viteaz în lupte.” v. 8. Ai Domnului suntem şi noi. Ale Domnului sunt toate bogăţiile cerului şi pământului însă cea mai mare bogăţie suntem noi oamenii pentru că suntem făptura mâinilor Lui. De aceea îi pasă de noi pentru că ne iubeşte cu o iubire veşnică. „Atât de mult ne-a iubit încât a dat la moarte pe Singurul Său Fiu, pe Domnul Isus, ca oricine crede în jertfa Lui să nu piară ci să intre în viaţa veşnică.” Ioan 3:16. "Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea că, a dat pe singurul Său Fiu, pentru ca oricine crede în El, să nu piară, ci să aibă viaţa veşnică."

   Îi pasă Domnului de fiecare amănunt din viaţa noastră!

   Îi pasă Domnului de fiecare amănunt pe care trebuie să-l facem pentru ca să îndeplinim voia Sa.

   Îi pasă Domnului dacă ai inima împietrită, şi-I pasă Domnului, în mod plăcut, dacă îţi deschizi inima larg pentru El, Împăratul.

   De aceea ne spune astăzi în versetele de la 7 în jos: Deschide larg poarta inimii tale ca să intre Împăratul. Dar cine este Acest Împărat? El este Domnul oştirilor. Este Domnul domnilor, Fiul lui Dumnezeu.

   Astăzi, suflete drag, eşti invitat de Cuvântul Sfânt să deschizi larg poarta inimii tale ca să intre Marele Împărat! Nu este o figură de stil. Ci este o condiţie ca şi El, Împăratul ceresc să-ţi deschidă poarta cerurilor ca să intri la nuntă. Astăzi deschide larg inima ta, pentru ca El, mâine să-ţi deschidă poarta Raiului. Dacă vrei să fii părtaş cu El, în cer, Domnul Isus îţi spune: „fii astăzi părtaş cu Mine.”

   Îţi spun iubite cititorule că merită. Pentru că părtăşia cu Domnul este VIAŢĂ! Părtăşia cu Mirele ceresc, ne păstrează mintea, sufletul şi trupul, curate până la venirea Sa. Pentru că Sângele Lui Sfânt, Sângele ce a curs acum două mii de ani pe Crucea din Golgota, are şi astăzi aceeaşi prospeţime şi aceeaşi valoare de iertare pentru că este Sânge dumnezeesc.

   Vino la El şi vei fi eliberat de patimi, păcat. Părtăşia cu Domnul oferă sănătate trupului nostru, minţii noastre şi sufletului nostru. Părtăşia cu Domnul oferă odihnă deplină sufletului şi trupului, într-o lume tot mai agitată, tot mai zbuciumată. Într-o lume tot mai adâncită în criză, cel ce stă la umbra aripilor Sale şi-I este părtaş, El Domnul îi dă pace şi linişte deplină în mijlocul necazurilor, a lipsurilor, şi a oricărei împotriviri a Diavolului.

   Când toţi din jurul tău îţi vor spune că totul este un non sens, că lumea împreună cu sistemele ei se prăbuşesc, că totul merge în jos, pentru tine suflete drag, cel ce eşti părtaş la viaţa Domnului, pentru tine viaţa are un sens, pentru tine toate lucrurile au o direcţie şi o ţintă, pentru tine toate merg în sus spre cerul lui Dumnezeu. Pentru că Domnul Slavei, Cel în care ţi-ai pus încrederea şi I-ai deschis inima locuieşte sus în cer, şi de acolo îţi aduce izbăvire, şi mântuire. Mulţi oameni nu au nici un scop în viaţă. Mulţi au renunţat la luptă pentru că nu au un ţel, nu au nici un obiectiv de atins, cu toate că încearcă să umple golul din viaţă cu diferite activităţi, sau distracţii, sau prietenii. Oameni ca aceştia, spun: „Să mâncăm şi să bem, căci mâine vom muri.” 1 Corinteni 15:32. Însă, dacă îţi deschizi inima pentru ca să-L primeşti pe Domnul ca Mântuitor, atunci, de acolo din cer, Domnul Slavei îţi poartă de grijă, ca să nu duci lipsă de nici un bine, să ai pace, oferindu-ţi o ţintă şi o nădejde. Deschide astăzi larg inima ta ca să intre Marele şi Minunatul Împărat ceresc. Şi El îţi va dărui mântuirea şi viaţa. Zic, dar, Domnul să te binecuvinteze.

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1026
  • Export PDF: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut incomplet
Opțiuni