Bucuria și mulțumirea
Autor: Rodica Volintiru  |  Album: Secretul bucuriei  |  Tematica: Mărturii
Resursa adaugata de floridinmaracineni in 31/05/2021
    12345678910 0/10 X
Bucuria și mulțumirea

   BUCURIA ȘI MULȚUMIREA

   Mulțumiți în orice împrejurări, pentru că aceasta este voia Lui Dumnezeu, în Cristos Isus, pentru voi. (1 Tesaloniceni 5.18)

   Tot ce faceți, cu vorba sau cu fapta, să faceți în Numele Domnului Isus, mulțumind, prin El, lui Dumnezeu Tatăl. (Coloseni 3.17)

   MULȚUMIREA este un sentiment de bucurie și de apreciere a faptului că am primit ceva de la oameni sau de la Dumnezeu. Dacă avem o inimă mulțumitoare, atunci vom ști să ne bucurăm chiar și atunci când alții sunt promovați, iar noi nu. Cum putem să fim mulțumitori și bucuroși în astfel de condiții? Fundamentul inimii noastre este secretul bucuriei. Atunci când știm cine suntem în Cristos înțelegem unicitatea noastră și planul lui Dumnezeu pentru noi și putem să ne bucurăm de binele altora, căci așa ne-a învățat Tatăl nostru cel ceresc.

   Domnul a continuat să îmi descopere taine despre bucurie și, chiar dacă unii ați mai auzit aceste lucruri, Domnul le accentuează pentru că vrea să luăm seama și să ne bucurăm de aceste revelații, în prezența Lui.

   Bucuria este divină, este mereu în inima Mea, chiar și atunci când Mă mânii pe cei care nu ascultă cuvintele Mele, îndemnurile lăsate în Cuvântul Meu sau trimise prin profeții Mei. Bucuria este atmosfera cerului. Îngerii Mă laudă zi și noapte; ei nu Mă laudă din obligație și nu se plictisesc niciodata pentru că Eu i-am creat astfel, spre slava Mea. Pentru că sunt un Dumnezeu desăvârșit, am făcut toate lucrurile desăvârșite, ca să mă bucur de ele. Bucuria este natura Mea, cu care v-am creat pe voi. Bucuria este cea care îl ține pe om tare în mijlocul încercărilor. Eu sunt bucuria voastră. Având Duhul Meu în voi, El vă face ca, privind o clipă la frumusețea Mea, să vă umpleți de bucurie.

   Bucuria noastră trebuie să fie în Domnul și atunci vom avea tărie, putere să biruim orice atac care vine mai întâi la nivelul minții. Dacă nu avem bucurie, suntem în întuneric, predispuși să fim răniți și descurajați în orice moment. Bucuria este ca o lumină care trebuie să stea mereu aprinsă în inimile noastre, indiferent ce furtuni întunecate amenință să vină. Bucuria este din Dumnezeu. El este sursa noastră, din care ne adăpăm și din care ne primim bucuria.

   BUCURIA este ca o apă cristalină; ea înviorează sufletul însetat, care merge apăsat și disperat prin deșertul vieții acesteia.

   Când bucuria a prins rădăcini în noi, nimeni nu o poate fura căci este tare și stă neclintită pe promisiunile Domnului. Totodată ea dă naștere unui izvor de mulțumire, laudă și închinare.

   MULȚUMIREA însoțită de bucurie schimbă atmosfera din viața noastră și grăbește primirea unui răspuns din partea lui Dumnezeu. O, de am înțelege taina bucuriei și a mulțumirii neîncetate!

   Rugăciunilor noastre le lipsește credința, mulțumirea și bucuria. Domnul le răspunde numai celor care au credință.

   De aceea vă spun că toate lucrurile pe care le cereți atunci când vă rugați, să credeți că le-ați și primit și ele vi se vor da. (Marcu 11.24)

   Să-L laude deci pe Domnul pentru îndurarea Lui și pentru minunile Lui față de fiii oamenilor! (Psalmul 107.8)

   Domnul ne cere să venim înaintea Lui cu mulțumire. Dacă ne lipsește bucuria din inimă, atunci ne lipsește și mulțumirea. Dacă am căuta fața Domnului am înțelege mai mult inima Lui și strategiile Sale pentru lupta spirituală și pentru lucrare.

   Numai o viață transformată de harul lui Dumnezeu gustă taina bucuriei și a mulțumirii. Inima transformată prin jertfa Domnului Isus își găsește motive de mulțumire în orice situație. O minte înnoită vede lucrurile din perspectiva lui Dumnezeu, nu a firii pământești.

   O inimă mulțumitoare a învățat să stea la picioarele Domnului; ea fuge de ispita nemulțumirii știind că aceasta o va otrăvi. Ați observat că atunci când suntem mulțumiți suntem bucuroși? DECI, MULȚUMIREA ESTE SORĂ CU BUCURIA! Atunci să fim cu băgare de seamă să avem o inimă mulțumitoare pentru a rămâne mereu bucuroși.

   Mulțumirea este ca o forță care atrage și pe alții să se bucure. O inimă mulțumitoare vede dincolo de necaz sau de durere, vede perla care poate ieși dintr-o suferință. Dacă dorim o viață de mulțumire o vom găsi numai dacă Îl lăsăm pe Duhul Domnului să ne curățească inima de stările negative care ne-au copleșit și care ne-au furat bucuria.

   Evlavia este, într-adevăr, un mare câștig, dacă este însoțită de mulțumire. 1 Timotei 6.6

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 673
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni