Sedentarism sau acțiune?
Autor: Estela C. Manea  |  Album: Vocea din timpul nopţii -2-  |  Tematica: Sub flamurile crestinismului
Resursa adaugata de ESTELLA in 26/05/2019
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot
Referințe

19. Atunci s-a apropiat de El un cărturar, și I-a zis: „ Învățătorule, vreau să Te urmez oriunde vei merge.”

20. Isus i-a răspuns: „Vulpile au vizuini și păsările cerului au cuiburi; dar Fiul omului n’are unde-și odihni capul.” (Matei 8:19,20)

Să înțelegem puțin contextul în care cărturarul acesta vine la Isus să-i spună că vrea și el să-l urmeze. Isus cu echipa Lui formau cea mai în vogă congregație la acea vreme. Vă dați seama, vindecări de care nu s-a mai auzit de când e lumea, înmulțiri de pâini, învieri din morți, exorcizări, cele mai tari predici, ce mai, erau vip-urile vremii, erau în centrul atenției, toată lumea vorbea doar despre ei și oriunde mergeau erau recunoscuți și atrăgeau mulțimile ca magnetul. De aceea cărturarul acesta dorea să facă parte din staff-ul lui Isus. El vine la Isus la foarte scurt timp după ce mai făcuse o serie de minuni; o vindecase de friguri pe soacra lui Petru și apoi, „seara au adus la Isus pe mulți îndrăciți. El, prin cuvântul Lui, a scos din ei duhurile necurate și a tămăduit pe toți bolnavii... ” (Matei 8:16). Vuia tot Capernaumul de cele mai recente minuni săvârșite.

Nu știm exact ce a crezut acest cărturar că presupune a-L urma pe Isus însă putem subînțelege că el a fost împins de dorința de-a aparține de cea mai tare echipă religioasă a vremii și cam atât pentru că se pare că Domnul Isus, cunoscându-i gândurile, îl și trimite la lucru. Adică, îi spune ceva de genul: vezi că dacă vrei să stai pe lângă Mine trebuie să muncești cot la cot cu Mine. Avem un departament descoperit. Du-te la cei sărmani și lipsiți și poartă-le de grijă, simte cu ei și implică-te în nevoile lor. Asta e felia ta în care trebuie să te implici. Spor la lucru.

Poate vei zice că ce are de-a face Isus cu sărmanii pentru că în răspunsul dat cărturarului aceștia nu sunt pomeniți. Iată care e legătura dintre ei; în Matei 25:35-40 Domnul Isus spune: am fost flămând și mi-ați dat de mâncat, Mi-a fost sete și mi-ați dat de băut, am fost străin și M-ați primit, am fost gol și M-ați îmbrăcat, am fost bolnav și ați venit să mă vedeți, am fost în temniță și ați venit pe la Mine. Adevărat vă spun că oridecâteori ați făcut aceste lucruri unuia din acești foarte neînsemnați frați ai Mei, Mie mi le-ați făcut.  Așadar, Isus se identifică cu toți aceștia și ne transmite că a-L urma pe El nu presupune sedentarism spiritual și lene spirituală, ci ACȚIUNE.

Nu știm cât de mult i-a plăcut cărturarului răspunsul lui Isus, nu știm dacă a ascultat și dacă a răspuns prezent acestei trimiteri dar știm un lucru clar și precis: Isus nu ține în apropierea Lui cărturari, oameni cu capul mare, doar pentru multa informație biblică pe care o dețin, ci în imediata apropiere a lui Isus întotdeauna vom găsi ucenici. Pe parcursul celor 3 ani de activitate mesianică Isus a fost înconjurat de mulțimi de oameni dar în apropierea Lui imediată au fost doar aceia care i-au ascultat porunca, oameni care au lăsat tot și L-au urmat, oameni care au învățat de la învățătorul lor implicarea și L-au copiat întocmai după ce acesta a fost înălțat.

Așadar, să nu ne amăgim crezând că dacă ne-am botezat și suntem membrii în cea mai în vogă biserică e suficient doar să semnăm condica de prezență duminică de duminică și atât, pentru că ne vom pomeni că facem parte din mulțimile care rămân în anonimat și pe care Isus nu le ține pe lângă El. Să-i cerem lui Dumnezeu călăuzire și îndrumare spre lucrarea în care vrea El ca să ne implicăm, nu în care vrem noi să ne implicăm, înscriindu-ne astfel în numărul acelora cărora li se va spune la sfârșit: Veniți binecuvântații Tatălui de moșteniți împărăția care v-a fost pregătită de la întemeierea lumii. Amin.

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 243
Opțiuni