Munca lui -2-
Autor: Stormie Omartian  |  Album: Puterea rugăciunii unei soţii  |  Tematica: Familie
Resursa adaugata de floridinmaracineni in 27/10/2015
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 2 voturi
Munca lui -2-

   Am observat că oamenii care au avut părinţi care s-au rugat pentru ei, au părut să-şi găsească devreme în viaţă profesia pentru care au avut chemare. Chiar dacă nu au obţinut succese imediate în carieră, au avut acel sentiment al scopului şi al destinului lor care i-a călăuzit în direcţia bună. Ei nu triâesc cu frustarea şi lipsa de scop cu care trăiesc alţii. Cu toate că mulţi părinţi au un plan pentru viitorul copiilor lor, puţini dintre ei caută să afle planul lui Dumnezeu pentru viaţa copiilor lor. Când viaţa unui copil este lăsată la voia întâmplării în modul acesta, rezultatul poate fi o continuă şi sterilă căutare a vocaţiei. În încercarea de a-şi găsi locul în viaţă, copilul ajunge să cunoască dezamagirea, îndoiala şi disperarea, toate în mod inutil. Dacă şi soţul tău a avut un astfel de început, rugăciunile tale îi pot schimba viaţa.

   Dacă soţul tău nu a avut părinţi care să se roage pentru el, poţi să faci tu acest lucru. Poţi să te rogi ca ochii să-i fie deschişi pentru a vedea ce vrea Dumnezeu ca el să facă şi unde îl conduce El. Rugăciunile tale îl pot ajuta sa se simtă suficient de apreciat şi încurajat pentru a recunoaşte că are valoare, indiferent de ce face. Îl poţi asigura că Dumnezeu l-a dăruit în mod unic cu capacitate şi talent şi că are pregătit ceva bun pentru el. Roagă-te apoi ca Dumnezeu să descopere şi să deschidă o uşă a oportunităţii pe care nimeni să nu o poată închide. Rugăciunile tale pot pava un drum pentru el.

   Chiar dacă soţul tău are o carieră de succes deja, este bine să continui să te rogi pentru el ca el să fie acolo unde Dumnezeu vrea să fie şi ca totul să meargă bine în continuare. Soţul meu, care este comp[ozitor şi producător de muzică pe diverse suporturi, mi-a spus că datorită rugăciunilor mele reuşeşte să evite să lucreze cu clienţii dificili. Nu a lucrat până acum cu nimeni care să fie ciudat sau rău, ceea ce este o adevărată minune în genul lui de afaceri. El ştie că mă rog întotdeauna ca Dumnezeu să-l conducă înspre persoanele potrivite şi să-i îndepărteze din cale pe cei ce i-ar putea crea probleme. Rugăciunile noastre nu pot asigura în totalitate un drum lipsit de piedici pentru soţii noştri, însă ce pot face în mod sigur este să-i călăuzească în rezolvarea multor probleme.

   Dacă soţul tău munceşte din greu, fă în aşa fel încât să se poată bucura de odihnă şi relaxare - să facă lucruri care îl binedispun şi care îl deconectează pentru un anumit timp de la povara de o viaţă de a se îngriji de nevoile familiei. Bărbaţii au nevoie de perioade de odihnă. Dacă nu le au, ajung frustaţi şi înclinaţi spre tot felul de ispite. Rugăciunile tale îl pot ajuta pe soţul tău să înţeleagă că adevăratul sens al vieţii nu i-l dă munca pe care o face, ci urmarea lui Dumnezeu.

   Vino să ne rugăm ca soţii noştri să înţeleagă acest lucru şi să ajungă la echilibrul perfect despre care am vorbit.

   "Doamne, mă rog să binecuvintezi lucrul mâinilor soţului meu. Fie ca munca lui să nu aducă doar bunăstare şi prosperitate, ci şi o împlinire deosebită. Dacă munca pe care o face nu este în acord cu voia Ta desăvârşită pentru viaţa lui, arată-i acest lucru. Arată-i ce trebuie să facă în schimb şi condu-l pe calea cea bună. Dă-i putere, credinţă şi viziune pentru viitor, astfel încât să învingă orice tendinţă spre lene. Fie să nu fugă niciodată de muncă din cauza fricii, a egoismului sau a dorinţei de a evita responsabilitatea. Pe de altă parte, ajută-l să vadă că nu trebuie să-şi dea sufletul muncind, pentru a primi recunoaşterea celor din jur sau pentru a obţine profit peste ceea ce este de la Tine. Ajută-l să se bucure de succesul pe care-l are, fără să-şi dorească mai mult. Şi ajută-l şi să exceleze în munca lui, dar nu-l lăsa să ajungă obsedat de acest lucru.

   Mă rog ca TU să fii Domnul peste munca lui, şi fie ca el să-Ţi ceară călăuzire în orice aspect al acesteia. Dă-i suficientă încredere în darurile pe care le-ai pus în el pentru a fi în stare să caute, să găsească şi să facă o muncă mai bună. Deschide-i uşi ale oportunităţii pe care nimeni să nu le poată închide. Dezvoltă-i abilităţile şi fă-l mai bun an de an în domeniul în care munceşte. Arată-mi ce pot face pentru a-l încuraja.

   Mă rog ca locul lui de muncă să fie stabil, sigur, să-i ofere satisfacţii profesionale şi financiare. După cum mă rog şi să fie plin de râvnă cu duhul şi să slujească Domnului. Fie să se poată spune despre el că este ca un pom sădit lângă izvorul apei Tale vii, un pom care-şi aduce rodul la vremea lui. Şi fie să nu se usuce sub arşiţa vieţii, ci să ajungă puternic şi prosper."

Minunata aceasta rugaciune pentru soti si munca lor! Imi voi insusi eu insami ideile principale....Multumim,sora Flori pentru tot ce postati...este profund crestin...
Adăugat în 28/10/2015 de loredanam
Fiţi binecuvântată sora Daniela, mulţumesc de părtăşie, de încurajări, de timpul acordat citirii postărilor mele.
Adăugat în 28/10/2015 de floridinmaracineni
Statistici
  • Vizualizări: 1302
  • Comentarii: 2
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni