CAND APARENTELE PUN IN PERICOL REALITATEA !
Autor: Ioan Cocirteu  |  Album: Meditatii  |  Tematica: Meditatii
Resursa adaugata de elveniva in 31/07/2015
    12345678910 8/10 X
Media 8 din 2 voturi
CAND APARENTELE PUN IN PERICOL REALITATEA !

CAND APARENTELE PUN IN PERICOL REALITATEA !
Pastor Ioan COCIRTEU -BCB2

"...Domnul nu se uita la ce se uita omul; omul se uita la ceea ce izbeste ochii, dar Domnul se uita la inima." 1 Samuel 16: 7

Stiati ca cel de-al doilea rege al lui Israel era sa fie propus ca imparat dupa aparente ? Bineinteles, propunerea aceasta nu s-a finalizat pentru ca acolo a fost Samuel, un om al lui Dumnezeu cu vederi duhovnicesti. Insa, daca era acolo numai Isai, "o aparenta era imparat." A triumfat realitatea, "omul dupa inima lui Dumnezeu." Asa e de dorit !
Nu intotdeauna Dumnezeu intervine peste "Isai". De multe ori "isaii" sunt lasati sa propuna, sa aleaga, sa-si faca viitorul....si Dumnezeu nu mai intervine supranatural prin "samueli". Pentru sute de ani au ales ei, au ales aparente si s-au dezintegrat.
-aparentele sunt navalnice ca apele. E riscul sa crezi ca nu mai exista altceva mai bun dincolo de ele. Spunea cineva ca ele "au claxon..."
-aparentele sunt tare usor de asimilat. Ele nu-ti solicita prea tare sistemul de evaluare ca isi cer singure drepturile.
-aparentele sunt inselatoare. Se schimba dupa conjuncturi, dupa interese, intruchipiaza tot felul de fete...chiar le merge, dar doar pentru o vreme.
Dragi prieteni, total altfel stau lucrurile cu realitatea, daca vreti cu oamenii mari la nivel launtric. Pe ei Ii cauta si Ii apreciaza Insusi Dumnezeu.
-realitatea apreciata de Dumnezeu sta ascunsa, ca David. Cand este solicitata de Dumnezeu se vede nevrednica pentru a fi ceva.
-realitatea apreciata de Dumnezeu este productiva pentru ca forta ei vine din interior. Ea nu are doar forma, ci este plina de fond.
-realitatea apreciata de Dumnezeu intelege onoarea alegerii, traieste raspunderea pozitiei si umple de farmec pe toti aceia pe care-i intalneste.
Se cere discernamant, e nevoie de vederi limpezi, de maturitate, de profunzime in analize, altfel...biruieste aparenta !
Cineva s-a rugat asa: "Doamne, fa-ma si in realitate ceea ce sunt in aparenta."

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1025
Opțiuni
Eclesiastul 11:9 Bucură-te, tinere, în tinereţea ta, fii cu inima veselă cât eşti tânăr, umblă pe căile alese de inima ta şi plăcute ochilor tăi, dar să ştii că, pentru toate acestea, te va chema Dumnezeu la judecată.