Daţi la o parte tot ceea ce nu este rugăciune
Autor: Watchman Nee  |  Album: Watchman Nee  |  Tematica: Meditatii
Resursa adaugata de floridinmaracineni in 21/08/2014
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 3 voturi
Daţi la o parte tot ceea ce nu este rugăciune

Daţi la o parte tot ceea ce nu este rugăciune

   Sunt multe lucruri pe care trebuie să le facem pentru a ne ruga bine. Printre ele se numără şi acela de a da la o parte tot ceea ce nu este rugăciune. Căci duşmanul nu numai că îţi va răpi toată energia şi timpul de rugăciune, ci te va face să foloseşti şi multe cuvinte goale. 

   Nu accepta să-ţi iroseşti timpul de rugăciune. Rugăciunile multor oameni nu sunt rugăciuni reale, ei folosesc multe cuvinte goale, care nu sunt de nici un folos.

   Am auzit odată o întâmplare cu privire la Evan Roberts. La început nu mi-a venit a crede. Ştiţi probabil că el a fost cel prin care s-a făcut marea trezire în Ţara Galilor. Cu o anumită ocazie, câţiva creştini erau adunaţi în biroul său pentru o anumită problemă. Atunci când unul dintre fraţi a ajuns la mijlocul rugăciunii sale, Evan Roberts s-a ridicat, s-a dus la el, i-a pus mâna pe gură şi i-a zis: "Frate, nu mai continua, că nu tu te rogi!"

   Multe cuvinte pe care le spunem atunci când ne rugăm îşi au originea în carne. Rugăciunea noastră poate să fie lungită cu multe cuvinte care nu sunt nici reale, nici pline de putere. De multe ori, în timpul rugăciunii călătorim în jurul lumii de câteva ori, epuizându-ne timpul şi energia fără a primi răspuns. Deşi te-ai rugat mult, rugăciunea ta nu va căpăta nici un răspuns şi nici nu va fi eficientă. Pur şi simplu îţi iroseşti timpul şi puterea într-un mod neînţelept. Nu e nevoie ca rugăciunea să fie lungă. Nici nu trebuie să conţină cuvântări. Ai grijă să nu vii cu propriile tale păreri în rugăciuni. Noi nu trebuie să aducem înaintea lui Dumnezeu decât dorinţa inimii noastre. Aceasta este de ajuns. Nu trebuie să venim cu lucruri în plus.

   Dacă ceea ce spui nu sunt decât vorbe goale, tu însuţi ştii că Dumnezeu nu te va asculta. De aceea, să luăm aminte şi să veghem. La ce să veghem? Să veghem să nu spunem nici un cuvânt cu nebăgare de seamă înaintea lui Dumnezeu.

   A fost cândva un creştin care era foarte puternic în rugăciune. Odată a scris o cântare în care era următorul gând: dacă vii înaintea lui Dumnezeu, te rog să te pregăteşti dinainte cu privire la ceea ce vei întreba. Daţi-mi voie să vă întreb, cum aţi merge înaintea unui judecător pentru a vă prezenta cazul? Aţi merge cu mâinile goale?Nu, mai întâi vă pregătiţi o petiţie. În acelaşi fel se cuvine sa mergem şi înaintea lui Dumnezeu. Trebuie să ne pregătim mai întâi ceea ce vrem să cerem în rugăciune. Nu se cuvine să ne apropiem de El fără să ştim ce vrem. Foarte adesea rugăciunile sunt lipsite de putere şi nu împlinesc nici o lucrare şi, ca urmare, rămân fără răspuns. Un astfel de rezultat poate fi foarte frecvent atribuit faptului că rugăciunile noastre nu au nici o ţintă, deoarece sunt însoţite de cuvinte fără nici un rost. Şi aceasta este tot o cursă a lui Satan. El ne face să rostim cuvinte inutile, care nu sunt de nici un folos. În astfel de cazuri, rugăciunile noastre se vor întoarce la noi fără a produce nici o schimbare. De aceea, trebuie să veghem cu toată grija în rugăciunile noastre.

   Aşadar, trebuie să ştii mai întâi care este dorinţa inimii tale. Trebuie să ştii într-un mod clar ce vrei să ceri de la Dumnezeu. Nu poţi să vii la El fără nici o dorinţă. Dacă nu ai nici o dorinţă în inimă, nu te vei ruga într-un mod real, căci toate rugăciunile reale sunt determinate de existenţa unei dorinţe în inimă. Un orb I-a cerut odată Domnului: "Isuse, Fiul lui David, ai milă de mine!". Iar Isus l-a întrebat: "Ce vrei să-ţi fac?" Şi astăzi Domnul te întreabă: "Ce-Mi ceri în rugăciunea ta?"

   Mulţi oameni se roagă 15-20 de minute şi, dacă ar fi să-i iei deoparte să-i întrebi ce I-au cerut Domnului, probabil că nu ar fi în stare să-ţi spună nimic. Deşi au rostit multe cuvinte, nu ştiu exact ce vor. În inimile lor nu este nici o dorinţă. Cum vă aşteptaţi să fiţi folosiţi de Dumnezeu în slujba de rugăciune dacă nu vă pregătiţi mai dinainte inimile? Ar trebui să fim cu băgare de seamă la dorinţa inimilor noastre înainte de a veni la rugăciune. Să cercetăm cu stăruinţă tot ce vrem cu adevărat.

..Foartea devarat si puternic measj.. Este ca si când ''alegem, dintre bucatele cu care dorim sa facem mâncare, în care nu putem pune, amesteca produse foarte curate, întregi, nepătate de ciuperci, mâncate de dăunători cu cele foarte rele!... Să fim foarte atenți la ''ingredientele'' cu care vrem să ne ducem înaintea Domnului, rugăciunea fiind o jertfă de laudă dintr-o inimă{ ce ar trebui sa fie foarte curată}
Adăugat în 21/08/2014 de sanda_tulics
Statistici
  • Vizualizări: 1454
  • Export PDF: 5
  • Comentarii: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni