Transformare
Autor: Hididis Lucian  |  Album: fara album  |  Tematica: Meditatii
Resursa adaugata de lucianlucian in 17/01/2014
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot
Transformare

   Într-o zi, un tâmplar se plimba cu prietenul său pe lângă marginea pădurii din satul în care locuia.

   Era un prieten pe care nu îl mai văzuse demult, iar acum după ce şi-au depănat amintirile din tinereţe, au ieşit puţin la aer proaspăt de pădure, numai nimerit pentru o după amiază fierbinte de vară. În trecerea lor pe lângă pădure, la un moment dat, tâmplarul s-a oprit şi privea fix un stejar nu prea departe de ei.

   Prietenul său, mirat, l-a întrebat de ce îl priveşte aşa de fix?

   Tâmplarul i-a răspuns entuziasmat...

   -Vezi tu această mobilă de dormitor?

   Mirat  încă odată, prietenul tâmplarului i-a răspuns că nu vede decât un stejar... Exact, i-a răspuns tâmplarul, tu vezi doar atât, eu văd în viitor pentru că eu creez.

   Această idee am preluat-o de la fierarul satului când a venit la mine în atelierul de tâmplărie pentru o coadă de ciocan; fierarul acesta era creştin.

   Şi tot aşa, fierarul s-a uitat la o grămadă de fier aruncat prin colţurile tâmplăriei, şi mi-a spus de ce am aruncat un cuier atât de frumos la gunoi? La care, eu am răspuns că nu era nici un cuier acolo doar resturi de fier ruginit;  atunci ,el mi-a spus că eu văd doar atât, dar că el vede în viitor pentru căci, creează...

   Şi mi-a spus apoi cum Dumnezeu, a spus către îngerii care stăteau gata să ne arunce la gunoi  pentru că eram foarte păcătoşi:

   Cum puteţi să aruncaţi pe aceşti sfinţi la groapa de gunoi? Îngerii miraţi au spus : sfinţi? Dar uite, doar o grămadă de păcătoşi...

   Voi da, vedeţi o grămadă de păcătoşi dar Eu văd în viitor pentru că Eu creez... 

   Acest fel de a vedea lucrurile - a spus tâmplarul prietenului său, - m-a făcut să meditez la viaţa mea, dacă eu pot face dintr-un pom un scaun sau un dulap, şi fierarul dintr-o grămadă de fier nefolositor un cuier sau o poartă, cu cat mai mult Creatorul poate face din mine, un păcătos pierdut, un sfânt!? 

   Tot ceea ce are nevoie este materialul.

Intelept, frumos, fi binecuivntat !
Adăugat în 18/01/2014 de sanda_tulics
Statistici
  • Vizualizări: 1155
  • Comentarii: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut incomplet
Opțiuni
De același autor
Din același album
Eclesiastul 11:9 Bucură-te, tinere, în tinereţea ta, fii cu inima veselă cât eşti tânăr, umblă pe căile alese de inima ta şi plăcute ochilor tăi, dar să ştii că, pentru toate acestea, te va chema Dumnezeu la judecată.