Când după un necaz vine altul
Autor: Anonim  |  Album: Anonim  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Mada_O in 28/12/2013
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 4 voturi

Când vin necazurile, ele nu vin în grupe de cercetași, ci în “batalioane”, spunea Shakespeare în “Hamlet”. Toți am putut constata acest lucru. Necazurile au un mod ciudat de a veni unul dupa altul. Pentru o vreme totul pare normal și plăcut ca apoi, dintr-o dată, întreaga lume să se prabușească în jurul nostru. Nimeni nu înțelege de ce necazurile sosesc toate deodată. Mulți au încercat să explice această ciudățenie, dar după ce s-a spus totul, e un mister neelucidat.

Dar că Dumnezeu nu se îndepărtează niciodată de noi, indiferent de mulțimea necazurilor pe care le înfruntăm nu e un mister. Emerson a fost cel care a spus: “Vremurile rele au o valoare științifică. Ele sunt ocazii pe care un bun elev caută să nu le piardă”. Dar cei mai mulți dintre noi nu suntem elevi “buni”. Preferăm o viață lipsită de probleme ca să stăpânim lecțiile care însoțesc calea umbriță a vieții. Dar trebuie să învățăm că vremurile grele și stresante ne aduc aminte din nou cât de dependenți suntem de Dumnezeu. Câand lucrurile merg bine ne încredem în puterile noastre de a ne rezolva problemele personale. Atunci avem sentimentul că ne putem rezolva singuri problemele. Dar când problemele ne copleșesc și ne înconjoară de toate părțile, încrederea în noi înșine dispare; atunci ni se aduce aminte într-un mod dramatic cât de fragili suntem și că trebuie să strigăm la Domnul după ajutorul Său. În asemenea momente începem să ne dăm seama că nu suntem atât de tari și atât de stăpâni pe noi pe cat am crezut că suntem.

Merită să faci această descoperire. Ea produce în noi o umilință care ne obligă să ridicăm brațele în rugăciune către Domnul. Semnificația dependenței de Dumnezeu este cel mai bine învățată nu pe drumul luminat de stele, ci pe cel umbrit de necazuri.

Versete biblice pentru meditație

1.Primul lucru pe care să-l faci când ești în necazuri: Roagă-te!
1Timotei 2:8: Vreau dar ca bãrbatii sã se roage în orice loc, si sã ridice spre cer mâini curate, fãrã mânie si fãrã îndoieli.

2. Înțelege scopul din spatele tuturor încercărilor
Iacov 1:2-4: Fratii mei, sã priviti ca o mare bucurie când treceti prin felurite încercãri, ca unii care stiti cã încercarea credintei voastre lucreazã rãbdare. Dar rãbdarea trebuie sã-si facã desãvârsit lucrarea, pentru ca sã fiti desãvârsiti, întregi, si sã nu duceti lipsã de nimic.

3. Stai aproape de Dumnezeu
Psalmi 57:1: Ai milã de mine, Dumnezeule, ai milã de mine! Cãci în Tine mi se încrede sufletul; la umbra aripilor Tale caut un loc de scãpare, pânã vor trece nenorocirile.

4. Dumnezeu ne va ajuta întotdeauna să trecem prin necaz
Psalmi 34:17: Când strigã cei fãrã prihanã, Domnul aude, si-i scapã din toate necazurile lor.

5. De ce nu trebuie să ne pierdem încrederea în Dumnezeu
Psalmi 71:20: Ne-ai fãcut sã trecem prin multe necazuri si nenorociri; dar ne vei da iarãsi viata, ne vei scoate iarãsi din adâncurile pãmântului.

6. Adu-ți aminte de biruințele lui Dumnezeu din viața ta din trecut
Psalmi 77:11-12: Dar tot voi lãuda lucrãrile Domnului, cãci îmi aduc aminte de minunile Tale de odinioarã; da, mã voi gândi la toate lucrãrile Tale, si voi lua aminte la toate isprãvile Tale.

7. O promisiune ce nu va fi niciodată călcată
Psalmi 34:18: Domnul este aproape de cei cu inima înfrântã, si mântuieste pe cei cu duhul zdrobit.

8. Orice altceva poate eșua, dar Dumnezeu – NICIODATĂ!
Psalmi 46:1-2: Dumnezeu este adãpostul si sprijinul nostru, un ajutor, care nu lipseste niciodatã în nevoi. De aceea nu ne temem, chiar dacã s-ar zgudui pãmântul, si s-ar clãtina muntii în inima mãrilor.

Foarte încurajator acest eseu, așezat pe temelia versetelor amintite. Cred că toți cei iubiți de Dom-
nul au experiența acestui mesaj, mulțumim Domnului căci El ne scoate biruitori din orice încercare.
Domnul să te răsplătească, sora noastră, că ne-ai întâmpinat cu această încurajare, să ai un an nou plin de bucurie și părtășie sfântă.
Adăugat în 28/12/2013 de ana_haz51
Un an nou plin de binecuvantari!..Cel mai greu in viata ne este sa intelegem ca incercarile sunt, de fapt, binecuvantari mascate..(sau "deghizate in teste")
Adăugat în 29/12/2013 de loredanam
Statistici
  • Vizualizări: 2718
  • Export PDF: 2
  • Favorită: 1
  • Comentarii: 2
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni