Sparge-i fatza ispitei.........
Autor: rose  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Adaugata in 06/09/2008
    12345678910 0/10 X
Sparge-i fatza ispitei.........

Daca ai castigat batalia la nivelul gandurilor ai castigat totul, iar daca ai pierdut acesta batalie infrangerea te va duce fata in fata cu iadul. E important sa gandim logic lucrurile astea pt ca in felul acesta e mai usor de pus in aplicare.

Dupa cum stii pacatul indiferent cum arata intotdeauna porneste de la nivelul gandurilor, aici se da batalia, in mintea omului. Pornirile firii umane isi au punctul de pornire, mintea si gandurile. Si  daca ispita nu e atacata din start se ajunge intotdeauna intr-un punct din care greu se mai da inapoi. Cel mai mic compromis cu gandurile murdare sau alt fel de ganduri duce la un drum fara intoarcere si apoi la regrete nesfarsite. Diavolul e siret si intotdeauna va sugera ca  nu e nici o problema daca te gandesti un pic ca doar nu faci nici un rau. Dar permitand gandului murdar sa poposeasca in mintea ta fie si pt un minut, firea noastra va antrena alte si alte ganduri si e cumplit de greu sa te mai opresti..

Asa ca trebuie exterminate gandurile astea din start, din prima clipa cand ele apar in minte, trebuie facut pur si simplu praf si pulbere. Imagineaza-ti urmatoarea scena. Imagineaza-ti ca ai in fata un om rau care te-a enervat la maxim si ca bataia e permisa. Omul asta merita o bataie crancena si chiar te apuci sa ii tragi o mama de bataie sora cu moartea. Vrei sa il faci praf si pulbere, pumni in gura si picioare in stomac pana il desfigurezi si asta cade lat fara vreo reactie. Nu mai e in stare de nici macar un gest, pt ca e fara cunostinta, e terminat, sfarsit, nu mai e capabil de nimic.

Exact asa tre sa ne comportam cu gandurile astea nerusinate si sirete care abia asteapta sa le lasi 5 minute in minte ca apoi sa puna stapanire pe minte si sa duca la pacat.

Cum apare gandul, il identifici ca fiind pacatos si  apoi treci si ii aplici o mama de bataie, pur si simplu desfinteaza-l, mutileaza-l, fa-l praf si pulbere, pt ca daca nu,. te va face el praf si pulbere. E vorba de cine da primul, cine da hotarat cu armele pe care le are. Daca vom sta si ne va fi lene sa actionam, o sa actioneze cu siguranta gandurile murdare, nu ateapta altceva decat sa le lasam in pace.

Armele pe care noi le avem in lupta asta sunt suficient de puternice sa te faca sa biruiesti  INTOTDEAUNA. 2 Corinteni 10 :4 CACI ARMELE CU CARE NE LUPTAM NOI NU SUNT SUPUSE FIRII PAMANTESTI CI SUNT PUTERNICE, INTARITE DE D-ZEU CA SA SURPE INTARITURILE

Pe fiecare gand in parte ( care e in dezacord cu voia lui D-zeu) pune-l la pamant sub picioarele tale, cu autoritatea pe care o ai in Hristos.  2 corinteni 10 :4  NOI RASTURNAM IZVODIRILE MINTII SI ORICE INALTIME CARE SE RIDICA IMPOTRIVA  CUNOSTINTEI LUI D-ZEU SI ORICE GAND IL FACEM ROB ASCULTARII DE  HRISTOS .Pt inceput poate parea obositor sa te iei la tranta cu fiecare gand murdar care vine dar cu timpul impotrivirea si vegherea ta permanenta il va face pe diavol sa se vada invins.

Poate ca nu iti iese din prima la perfectie lupta asta, pot intervenii momente in care sa te simti infrant pt ca nu intelegi poate din prima mecanismele asa cum trebuie, dar cu timpul daca perseverezi in aceasta lupta iti va intra in instinct si nici macar nu va mai trebui sa te gandesti ca trebuie sa te lupti ca o vei face din instinct si vei distruge pe rand orice atac al diavolului asupra mintii tale. Mie mi-a trebuit multa vreme sa pricep cum e cu lupta asta la nivelul gandurilor, pt ca nimeni nu mi –a spus care e dreptul meu ca si crestin, dar cu timpul am descoperit in Cuvant si odata descoperit adevarul acesta ca eu ca si crestin am putere sa ma impotrivesc  TUTUROR atacurilor diavolului pe toate planurile, am simtit ca am descoperit o comoara. A te lupta singur cu fortele proprii impotriva ispitelor, din start esecul da tarcoale, dar In Numele lui Isus,  SUNTEM CONDAMNATI LA VICTORIE.

Biblia ne da toate indicatiile de care avem nevoie ca sa traim o viata de biruinta iar D-zeu are rabdare cu noi chiar daca nu descoperim din prima cum functioneaza lucrurile pe plan spiritual, si in fiecare zi prin Duhul Sfant ne invata lucruri noi. Totul se cladeste, caramida cu caramida, ca sa fim facuti desavarsiti si capabili sa ducem lupta ca niste biruitori. 

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 2201
  • Export PDF: 1
Opțiuni
Eclesiastul 11:9 Bucură-te, tinere, în tinereţea ta, fii cu inima veselă cât eşti tânăr, umblă pe căile alese de inima ta şi plăcute ochilor tăi, dar să ştii că, pentru toate acestea, te va chema Dumnezeu la judecată.