Zborul vulturului
Autor: George Cornici  |  Album: Mesajele adevărului  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de geocornic in 22/09/2013
    12345678910 9.67/10 X
Media 9.67 din 6 voturi
Zborul vulturului
Unul din cele mai neînțelese subiecte din viața credinciosului este cel al încercărilor și necazurilor. Vine durerea, întristarea, tulburarea, dezolarea etc. Dacă nu înțelegem scopul suferințelor vom fi doborîți de primul val ce dă asalt asupra noastră. Când ni se pare că totul se năruie,  că suntem puternic purtați pe aripile furtunilor, e bine să ne reamintim aceste cuvinte de încurajare:  "Căci întristările noastre uşoare, de o clipă, lucrează pentru noi tot mai mult o greutate veşnică de slavă."(2 Cor. 4: 17) Întrebarea este cum să confruntăm furtunile, cum să reacționăm așa încât să lucreze spre slava lui Dumnezeu și binecuvântarea noastră. Iată ce citim în cartea Proverbelor 30: 18-19,
"Trei lucruri sunt mai presus de puterile mele şi chiar patru pe care nu le pot pricepe:
urma vulturului pe cer, urma şarpelui pe stâncă, urma corăbiei în mijlocul mării şi urma omului la o fată." 
Vedem cum autorul se minuna de urma vulturului pe Cer. Există o specie de vulturi care au un zbor deosebit de zborul celorlalte păsări. E un zbor falnic ce ne încântă când îl privim. Dar este interesant cum vulturul folosește  curenții de aer în avantajul zborului astfel încât el este mereu deasupra furtunilor. Dacă pentru alte păsări acești curenți de aer sunt atât de periculoși că pot produce chiar prăbușirea, vulturul îi folosește în avantajul zborului. Tot secretul constă în înclinarea aripilor astfel încât el este întotdeauna deasupra vânturilor puternice.
Dacă în timp de restriște și necaz ne vom înclina spre Dumnezeu, spre cele cerești, duhovnicești, atunci vom fi deasupra furtunilor și nu ne vom prăbuși. De ce? Pentru că EL este locul nostru  de refugiu și adăpostul nostru.

George Cornici
fiti binecuvantat pentru acest mesaj al adevarului
Adăugat în 22/09/2013 de floridinmaracineni
Adevărat. Doamne ajută-ne să ne ținem „aripile” credinței întinse împotriva „curenților” și să plutim falnic spre Țintă! Minunat cuvânt, Domnul să vă binecuvânteze.
Adăugat în 22/09/2013 de Ioanhapca
Ce minunat, sa folosim "curentii negativi"- durerile si dezamagirile noastre, pentru a ne inalta pe culmile spirituale! Domnul sa ne dea aceasta putere a Duhului Sfant!
Adăugat în 29/09/2013 de loredanam
Statistici
  • Vizualizări: 1775
  • Comentarii: 3
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni