Semne ale timpului
Autor: Anonim  |  Album: ethos 2-99  |  Tematica: Diverse
    12345678910 0/10 X
Conform unei relatări a cotidianului englez "Daily Telegraph", în timpul unei razii a poliţiei din Egipt în rândurile comunităţii coptice din ţară, membrii acestei biserici au fost supuşi unor ritualuri înfiorătoare de crucificare sau au fost torturaţi şi violaţi cu brutalitate.

Şase procente din populaţia Egiptului sunt creştini coptici. În lunile trecute au fost închişi circa 1200 de copţi, în special în nordul Egiptului, în apropiere de Luxor.

Potrivit grupărilor internaţionale pentru apărarea drepturilor omului, mulţi copţi sunt ţintuiţi în cuie pe cruce sau legaţi de uşi şi torturaţi.

Totodată ei sunt batjocoriţi ca fiind "necredincioşi". Fetele tinere sunt violate şi copiii mici bătuţi cu bâte. Majoritatea copţilor refuză să vorbească despre cele îndurate, de teama represaliilor. Un episcop şi doi preoţi care au informat în străinătate despre aceste fapte îngrozitoare sunt pasibili de pedeapsa cu moartea, scrie cotidianul englez.

Un număr de 29 de congresmeni americani au cerut guvernului egiptean încetarea imediată a prigoanelor. Purtătorul de cuvânt al organizaţiei pentru drepturile omului "Christian Solidarity" a explicat că Egiptul încearcă să se prezinte ca ţară seculară, care luptă împotriva fundamentalismului islamic. Numai că aceasta este doar o aparenţă. Legea islamică formează temelia Constituţiei şi nu există nici o libertate religioasă.

******

Un manual pentru rabini, scos în Statele Unite ale Americii în cadrul mişcării "iudeilor conservatori", care conţine indicaţii detaliate cu privire la ritualuri, liturghii şi diferite situaţii cotidiene, conţine şi primul "ritual funebru" pentru cupluri, în urma unui avort. Rabinii din cadrul mişcării respective din Israel au salutat apariţia manualului.

******

Maharishi Mahesh Yogi, un guru indian şi iniţiator al meditaţiei transcendentale, care a consiliat spiritual şi celebrul grup de muzică Beatles, doreşte acum să ridice în India cel mai înalt turn din lume. La Jabalpur urmează să fie construită o piramidă având înălţimea simbolică de 666 de metri, în care Yogi doreşte să-şi instaleze cartierul general.

******

Sunt tot mai multe indiciile care dovedesc că în lume creştinismul şi islamul încearcă să-şi dea mâna. Recent, comunitatea musulmană din Italia a înmânat Papei un covor de perete ţesut din 80.000 de metri de mătase, cu o reprezentare din viaţa lui Isus. Musulmanii au justificat acest gest ca fiind unul de "dialog interreligios". De asemenea în oraşul englez Oxford, moscheea de acolo doreşte să angajeze un preot anglican, care urmează să poarte titlul de "colaborator interreligios". Episcopii catolici din Franţa au cerut în cadrul Adunării lor generale o intensificare a dialogului cu islamul. Papa doreşte şi el acelaşi lucru, considerând că unul din ţelurile principale ale "anului sfânt 2000" îl reprezintă apropierea de islam, dar şi de budism, hinduism şi şintoism.
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1695
  • Export PDF: 4
Opțiuni