Putere pentru a triumfa în rugăciune
Autor: Jim Cymbala  |  Album: Diverse  |  Tematica: Rugăciune
Resursa adaugata de Mada_O in 06/07/2020
    12345678910 9.38/10 X
Media 9.38 din 8 voturi

Apostolul Pavel, cel ce a scris mare parte din Noul Testament, a făcut o extraordinară mărturisire în Romani: „Şi tot astfel şi Duhul ne ajută în slăbiciunea noastră: căci nu ştim cum trebuie să ne rugăm. Dar însuşi Duhul mijloceşte pentru noi cu suspine negrăite.” (Romani 8:26) Observați frazele cheie:
1. „Nu ştim cum trebuie să ne rugăm”. Este scris la persoana întâi plural, Pavel s-a inclus pe sine însuși! Cel mai mare apostol din istorie nu știa să se roage în mod corespunzător.
2. „Duhul ne ajută în slăbiciunea noastră”. Suntem cu toții, cu adevărat atât de fragili din punct de vedere spiritual, încât să avem nevoie de ajutor de la Dumnezeu doar pentru a ne ruga în mod corect?
3. „Duhul ne ajută.” Toată puterea este în Duhul Sfânt, inclusiv harul de a ne ruga în mod corect, astfel încât Dumnezeu să ne poată asculta și răspunde.

Duhul ne ajută să spunem rugăciunea, să ne îndepărtăm de agitația vieții și să fim singuri cu Dumnezeu. El ne descoperă nevoia noastră vitală de har în fiecare zi, prin contrastarea puterii lui Dumnezeu cu slăbiciunea noastră omenească. El ne atrage cu blândețe către Sursa noastră și ne ajută inimile să se închine sincer, cu credință și cereri înaintea tronului lui Dumnezeu.

De multe ori, ne confruntăm cu situații în viață care sunt destul de complicate și nu suntem siguri pentru ce ar trebui să ne rugăm, alegerea nu este în mod evident corectă sau greșită. Poate că apare o oportunitate de călătorie în misiune pe termen scurt sau poate că un copil rebel intră în probleme cu legea. Care este voia lui Dumnezeu în acele situații? Cum să ne rugăm? Aici ne ajută Duhul Sfânt prin a ne descoperi voia lui Dumnezeu și prin a ne oferi credința de a ne ruga în direcția cea bună.

Rugăciunea cu credință mută munții (Marcu 11:23-24, Iacov 5:15). Doar Duhul face puterea lui Dumnezeu atât de reală pentru omul dinăuntru, de aceea suntem ajutați să cerem, să căutăm și să batem cu o deplină încredere. Mai este un alt motiv pentru care adevărurile cele mai profunde și secretele rugăciunii nu pot fi învățate prin lectură, prin ascultarea casetelor cu studii sau prin cărți. Rugăciunea se învață prin rugăciune, iar inima învață, de regulă, mai repede decât mintea. „Astfel, credinţa vine în urma auzirii; iar auzirea vine prin Cuvântul lui Hristos.” (Romani 10:17)

Duhul Sfânt leagă rugăciunea și credința înăuntrul nostru și aduce ca rezultate schimbarea vieții.

Statistici
  • Vizualizări: 7081
  • Export PDF: 3
  • Favorită: 4
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni