Provocarea Domnului
Autor: David Wilkerson  |  Album: Diverse  |  Tematica: Credință
Resursa adaugata de resursecrestine in 29/12/2017
    12345678910 8.83/10 X
Media 8.83 din 6 voturi

„Cine crede în Fiul lui Dumnezeu are mărturisirea aceasta în el; cine nu crede pe Dumnezeu Îl face mincinos, fiindcă nu crede mărturisirea pe care a făcut-o Dumnezeu despre Fiul Său” (1 Ioan 5: 10).

Luați în considerare toate păcatele urâte enumerate împotriva lui Israel în pustie ― cârtirile, plângerile, idolatria, nerecunoștința, răzvrătirea, senzualitatea. Totuși nici unul dintre acestea nu a provocat mânia lui Dumnezeu așa cum a făcut-o necredința lor. „Şi Domnul a zis lui Moise: , Până când Mă va nesocoti poporul acesta? Până când nu va crede el în Mine, cu toate minunile pe care le fac în mijlocul lui? ’”

Dumnezeu spunea: „Acest popor transformă în minciună tot ceea ce am făcut pentru ei. Am săvârșit minune după minune și i-am izbăvit iarăși și iarăși. Oare când se vor încrede și odihni numai în Mine? ”

Oprește-te pentru o clipă și gândește-te la toate lucrurile pe care le-a făcut Dumnezeu pentru tine: te-a ținut în viață, ți-a dat răspuns la rugăciuni, te-a întâmpinat în criză după criză. Te-a sprijinit prin încercări, a făcut lucruri pentru tine care sunt nici mai mult nici mai puțin decât miraculoase.

Timp de treizeci și opt de ani lungi Israel a uitat Cuvântul lui Dumnezeu și I-au nesocotit minunile. Și din cauză că au căzut de-atâtea ori în cârtire și necredință, Dumnezeu a zis: „De aceea îl voi lovi cu ciumă și-l voi nimici” (Numeri 14: 12). El i-a zis lui Moise: „Sunt foarte nemulțumit de poporul Meu pentru că nu vor ajunge niciodată în locul în care să se încreadă în Mine. ”

Când Israel era pe malul de biruință a Iordanului,  Moise a făcut o declarație solemnă: „Iată că Domnul, Dumnezeul tău, îţi pune ţara înainte; suie-te, ia-o în stăpânire. . . Nu vă înspăimântați şi nu vă fie frică de ei.  Domnul, Dumnezeul vostru, care merge înaintea voastră Se va lupta El Însuşi pentru voi! ” (Deuteronom 1: 21, 29-30).

„Omul nu trăiește numai cu pâine, ci cu orice cuvânt care iese din gura lui Dumnezeu” (Matei 4: 4). Avântă-te cu credință deplină în Cuvântul scris al lui Dumnezeu. Acceptă provocarea Domnului de a trăi și a muri după Cuvântul Său.

 

Sursa: www. worldchallenge. org

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 2511
  • Export PDF: 5
  • Favorită: 3
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni