Cinci semne ale maturizării creștine
Autor: Jack Wellman  |  Album: fara album  |  Tematica: Umblarea creștină
Resursa adaugata de resursecrestine in 16/08/2016
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 3 voturi

Care sunt cinci semne ale procesului de maturizare creștină?

Mulțumire în Hristos

Cunoașterea lui Hristos aduce împlinire. Chiar dacă totul s-ar destrăma în jurul nostru, dacă continuăm să ne concentrăm pe Hristos, avem tot ce ne trebuie. Mai mult, Isus ne-a promis că, dacă vom căuta mai întâi Împărăția, El ne va purta de grijă (Matei 6:33), dar asta înseamnă a căuta Regele împărăției în primul rând. Pavel a spus: "Căci m-am deprins să fiu mulţumit cu starea în care mă găsesc. Ştiu să trăiesc smerit şi ştiu să trăiesc în belşug. În totul şi pretutindeni m-am deprins să fiu sătul şi flămând, să fiu în belşug şi să fiu în lipsă." (Filipeni 4:11-12), și "Dacă avem dar cu ce să ne hrănim şi cu ce să ne îmbrăcăm, ne va fi de ajuns." (1 Timotei 6:8). Dumnezeu i-a spus lui Pavel: "Harul Meu îţi este de ajuns" (2 Corinteni 12: 9).

Pasiune pentru Cuvânt

Psalmistul a spus-o atât de frumos când a scris: "Cum doreşte un cerb izvoarele de apă, aşa Te doreşte sufletul meu pe Tine, Dumnezeule! Sufletul meu însetează după Dumnezeu, după Dumnezeul cel viu"(Psalmul 42:1). Eu locuiesc într-un loc cu cerbi, și poți vedea de multe ori cerbi care aleargă în amurg, gâfâind, deoarece se îndreaptă spre râu pentru a-și potoli setea. Pe creștini ar trebui să-i caracterizeze o foame și sete profundă după Dumnezeu. Din moment ce nu-L putem vedea pe Dumnezeu, pentru că este Duh, noi trebuie să-L vedem pe Dumnezeu în Cuvântul Său, pentru că El este acolo. Isus este numit Cuvântul (Ioan 1), iar noi trebuie să rămânem în El și în Cuvântul Său (Ioan 15).

Nimic nu-l supără

Aceasta este unul dintre cele mai veritabile semne ale unui creștin în proces de maturizare, și este menționat în Psalmul 119:165, care spune: "Multă pace au cei ce iubesc Legea Ta şi nu li se întâmplă nicio nenorocire." Dacă cineva este foarte usor de supărat, el s-ar putea să fie un creștin la început de drum sau poate chiar să nu fie creștin. Îmi aduc aminte de mai mulți bărbați care au fost tratați cu duritate și vorbiți de rău în evanghelizarea lor de stradă, dar au răspuns cu dragoste. Ei nu s-au arătat jigniți în niciun fel, niciodată! Asta pentru că ei trebuie să fi iubit legea lui Dumnezeu, care le-a dat o suficient de mare pace pentru a nu fi ofensați de nimic. Dacă cineva se jignește atât de ușor, el probabil nu iubește legea lui Dumnezeu; prin urmare, el nu are pace și se supără ușor din aproape orice.

Colecție de versete memorate

Când am început să spun oamenilor despre Dumnezeu, întrebările lor mă făceau să mă întorc la Biblie. După un timp, mi-am dat seama că am nevoie să încep să memorez Scriptura. Dacă citești Cuvântul lui Dumnezeu în fiecare zi, un rezultat al pasiunii pentru Cuvânt, atunci vei începe să memorezi din Scriptură fără să îți dai seama. Sunt convins că Duhul Sfânt ne ajută cu acest lucru, deoarece El ne aduce aminte de ceea ce am citit. Dar un semn al unui creștin în proces de maturizare este că acesta începe să-și amintească tot mai multe capitole și versete, fără a fi nevoit să răsfoiască Biblia.

Atribuirea meritelor

Atunci când oamenii încep să spună lucruri bune despre mine, îi opresc și îi întreb: "Nu este luna frumoasă noaptea?" Desigur, ei sunt de acord că este. Îi întreb: "De unde provine lumina?" Ei recunosc că vine de la soare. Atunci le spun. "Atribui merite corpului ceresc greșit." Soarele ar trebui să primească lauda pentru că e ca și cum am spune lunei: "O, ce lumină frumoasă ai", atunci când, de fapt, luna nu are o sursă de lumină proprie. Prin urmare, soarele merită toată aprecierea. Ideea este că noi trebuie să dăm slavă lui Dumnezeu, noi reflectăm numai ceea ce Duhul lui Dumnezeu a făcut în noi. Orice frumusețe în caracterul nostru se datorează pe deplin lui Dumnezeu, sursa oricărui bine, și El este responsabil pentru toate roadele pe care le aducem (Galateni 5:22-23). Fără El nu putem face nimic (Ioan 15: 5). Fără Dumnezeu, suntem ca partea întunecată a lunii. De fapt, totul este întunecat fără soare. Același lucru este valabil și pentru noi: dacă nu ar fi Fiul, am fi încă în întuneric.

Concluzie

Sper că aceste lucruri te încurajează, nu te descurajează. Fiecare creștin ar trebui să fie în continuă creștere. Adevărul este că atunci când o plantă se oprește din creștere, aceasta moare. Așa că, întăriți-vă chemarea și alegerea voastră (2 Petru 1:10), dar ca și în cazul plantelor, fiecare creștin va crește într-un ritm diferit. Cu toții ne îndreptăm spre maturitatea care se va finaliza în ziua revenirii lui Isus sau după moartea noastră.

Traducere și adaptare după http://faithinthenews.com/5-signs-you-are-maturing-as-a-christian/

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 2220
  • Export PDF: 4
Opțiuni