Cu Isus în vacanță
Autor: Bochis Flaviu  |  Album: Cu Isus in fiecare zi  |  Tematica: Ce alegi?
Resursa adaugata de resursecrestine in 21/06/2015
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot

   Odată cu începerea anotimpului de vacanțe, oamenii încep să își facă calcule legate de intinerarul concediilor lor, încep prin a căuta ceea ce e mai potrivit în funcție de buget și dorințe. Pregătirea pentru plecare începe cu multe zile înainte, cel puțin la nivelul gândurilor și emoțiilor. Concediile în general sunt o adevărată oază de relaxare și de deconectare de la stresul muncii, fiind un timp pentru familie și pentru reîncărcarea bateriilor pentru restul anului.

   Nimeni nu și-ar imagina vreodată sau, mai rău, să își plănuiască un concediu plin de neîmplinire, frustare și stres. Alții apelează la auto-înșelare, crezând că odată cu trupul și sufletul intră în perioada de stand-by. Isus însă, vine parcă în ajutorul celor ce își plănuiesc o vacanță de vis și le aduce aminte de un detaliu letal pentru a-și trăi un concediu  de lux, nu doar de a-l visa. Isus spunea ucenicilor ceea ce azi fiecare copil al lui Dumnezeu ar trebui să își treacă cu litere de aur în Pașaport: “… despărțiți de Mine, nu puteți face nimic”  Ioan 15:5

   Dar oare, Isus este intersat și de modul cum îmi petrec eu zilele libere odată în an? DA! Și aceasta nu în sensul de a-ți cere vre-un sacrificiu sau de a-ți pune o povară, ci de a te scuti de una: un concediu ruinat! El este interesat ca acolo unde vei păși, unde vei călători, unde îți vei petrece timpul liber, să ai parte de cel mai extraordinar timp! Cu toată logica ta, cu toate planurile și calculele tale, cu toate promisiunile și resorturile de cinci stele, dacă Isus nu e inclus ca și prioritate în zilele libere, tocmai ți-ai semnat sentința. Te vei întoarce mai gol în suflet, cu și mai multă neliniște și oboseală în duh decât înainte să pleci. Despărțit în inima ta, în gândul tău, de Cel care e singurul în măsură să îți ofere pace, liniște și odihnă chiar și fizică, vei trăi drama unui insucces.

   Ce înseamnă să îl iei pe Isus cu tine oriunde pleci? Fiecare pas al tău să fie condus de El. Să vorbești cu El până acolo să-I ceri sfatul chiar și în ce restaurant să intri! Nu orice loc este compatibil cu prezența lui Isus! Nu orice activitate și ocupație o binecuvintează El! Ochii să privească prin dioptria setată de El. Urechile să îți fie larg deschise la îndemnurile Duhului nu la zarva provocată de decibeli. Să realizezi că atâta timp cât Isus reprezintă preocuparea principală, vei putea găsi exact ce ai căutat și așteptat de la acel concediu: relaxare fizică, odihnă, pace, liniște, fericire, împlinire, bucurie și nu în ultimul rând împlinire, astfel încât chiar și în zilele de odihnă să îl iubești pe Isus atât de mult, încât prioritatea numărul unu în viața ta este ca, în primul rând EL să se simtă bine acolo unde ești tu și mai apoi dorințele tale să fie împlinite.

   Luându-l pe Isus în concediu reprezintă rețeta de succes pentru o vacanță reușită. Un holiday în care afirmația “Iubește-l pe Isus și apoi fă ce vrei”prindă contur. Pentru că dincolo de El, absolut totul este doar o deșertăciune și un regret.

Imi place ideea aceasta foarte mult si intotdeauna am fost de aceasta parere. E important sa mergem cu Dumnezeu si in vacante si in concediile noastre.Imi place niste versuri care spun,,Cu Dumnezeu in fiecare zi,/Asa sa iti incepi calatoria/Calatorind mereu cu Dumnezeu,Tu vei sfarsi alaturi de Mesia!"Este o poezie draga noua ca familie, e scrisa de sotul meu si cred ca suntem cu Isus si in necazuri si in bucurii,pentru ca El e bucuria noastra.
Vom incepe fiecare zi cu Dumnezeu si vom continua pana in Imparatia Lui,daca din aceasta ne-am facut un scop al vietii noastre.Dumnezeu sa ne ajute la aceasta pe toti!amin.
Adăugat în 26/06/2015 de beceneaga
Ideea generala pare o idee buna dar parca prea greu se distinge... si prea usor se poate intelege gresit! La o prima vedere se pare ca Domnul Isus ar fi doar un "accesoriu" bun de luat in vacanta, ca sa mearga lucrurile bine... ceea ce (trebuie specificat ca) e complet gresit: Domul Isus este centrul atentiei noastre, nu doar un accesoriu! Sunt sigur ca asta era si ideea, doar ca nu prea reiese asa de clar...
Adăugat în 26/06/2015 de cst179
Statistici
  • Vizualizări: 2648
  • Export PDF: 1
  • Favorită: 2
  • Comentarii: 2
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni