Hristos a inviat !
Autor: Sergiu Demean Dumulesc  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de resursecrestine in 26/04/2006
    12345678910 0/10 X
Cand eram mai mic eram foarte impresionat de ingerii care au venit si au dat piatra la o parte.Ma gandeam ca astfel a fost posibil ca Hristos cel inviat sa iasa MORMANT si sa se arate femeilor si ucenicilor...DAR nu era asa.
Cine mai pune piatra la socoteala cand Hristos are putere asupra mortii si poate sa-si ia viata si apoi sa revina.
De fapt, obstacolul de la usa mormantului e o piatra de aducere aminte o piatra care vorbeste si generatiei de acum care dupa 2 milenii celebreaza invierea Domnului Isus.
Piatra nu a fost data la o parte ca sa poata iesi Isus ci ca sa credem noi ca El a inviat si a rupt barierele care ne tineau si pe noi legati. In ingustimea intelegerii noastre aveam nevoie de ceva palpabil care sa poarte povara unui simbol a ceva ce ne e greu sa intelegem. Si anume ca moartea nu mai are nici o putere!
Dar Hristos nu ne-a scapat de moarte in sesul cel mai apropiat la care ne gandim ci la autoritatea pe care o avea asupra noastra. Eram robiti pacatului si moartea atarna ca o pedeapsa pentru multimea pacatelor noastre. Nu era uficient ca pacatele sa ne fie sterse ci mai era nevoie sa fim smulsi de sub aceasta veche lege a pacatului si sa imbratisam legamantul cel nou care prin Duhul lui Dumnezeu ne face sa spunem Dumnezeului nostru TATA.
Era nevoie ca piatra sa fie data la o parte.hristos nu a inviat pentru ca piatra a fost data la o parte. Ci piatra data la o parte a fost o consecinta a invierii Sale.
La fel, nu ceea ce zicem noi sau facem adevereste invierea si puterea lui Hristos.Ci faptul ca el e viu si domneste este sursa bucuriei si puterii noastre!
Fii si tu o piatra data la o parte din calea multora spre mantuire.Fi o usa deschisa o mana intinsa pentru aproapele tau si proclama invierea Domnului in fiecare clipa nu numai cu ocazia acestei sarbatori frumoase.

Hristos a inviat! si piatra e la o parte pentru totdeauna...
Cand eram mai mic eram foarte impresionat de ingerii care au venit si au dat piatra la o parte.Ma gandeam ca astfel a fost posibil ca Hristos cel inviat sa iasa MORMANT si sa se arate femeilor si ucenicilor...DAR nu era asa.


Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 3490
  • Export PDF: 2
Opțiuni