Zile de vis
Autor: Harrier  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Harrier in 19/09/2009
    12345678910 0/10 X
Psalmul 126 : 1-2
“ Cand a adus Domnul inapoi pe prinsii de razboi ai Sionului, parca visam .Atunci gura ne era plina de stigate de bucurie , si limba de cantari de veselie” .

Cand Domnul aduce in viata noastra cate-o zi in care vedem inplinirea promisiunilor sale , da , parca visam . Visam, si gura noastra aduce multumire Domnului . In zilele in care Domnul raspunde la o rugaciune pe care o facem de luni sau poate ani de zile , inima noastra parca nu mai are loc in pieptul nostru , totul este altfel ; ai inbratisa, parca, chiar si un necunoscut . Daca nu a-ti avut astfel de zile, atunci a-ti pierdut enorm. Eu am avut parte de astfel de “ zile de vis “. Cateva doar . Dar suficient ca sa-mi ramana pentru totdeauna in minte . Cineva numea aceste zile “ zile curcubeu” . Dar la fel ca si curcubeul , aceste zile sunt putine la numar . Distanta dintre aceste zile poate fi uneori foarte mare.
Desi “zilele de vis” ne sunt dragi , ele nu reprezinta normalitatea vietii ; ele sunt daruri pe care le primim de la Domnul . Ne bucuram atunci cand vin , le asteptam cu nerabdare , dar nu putem sa le grabim venirea . Pur si simplu nu tine de noi . Viata ne este “ presarata “ cu aceste zile ; ele sunt “ cireasa de pe tortul vietii “ , dar viata este alta . Alta este normalitatea vietii .
Riscul unei vieti presarate cu “zile de vis” este sa devii dependent de ele ; sa crezi ca doar atunci Dumnezeu este prezent in viata ta ; sa-ti doresti sa traiesti mereu “visand” .

“ Cand a adus Domnul inapoi pe prinsii de razboi ai Sionului parca visam” . Extraordinara zi ! Dar ce s-a intamplat a doua zi ? Sau a zecea , sau a o suta zi din ziua in care Domnul a facut o minune ? Probabil viata a revenit la normal . Au urmat zile de munca , zile in care oamenii s-au odihnit , in care s-au nascut copii , au murit batrani ; zile in care a fost seceta sau au fost ploi ; zile de concediu , zile de spitalizare , zile de relaxare , zile de alegeri europarlamentare sau pur si simplu zile de plictiseala.

Personal , m-am bucurat enorm de “ zilele de vis” din viata mea, de atatea cate au fost , dar am avut mari probleme cu restul zilelor . Imi doream “ zile de vis” nu zile normale .Pur si simplu simteam ca zilele normale erau seci , fara viata ,parca Dumnezeu era absent din ele. Pana intr-o zi in care am citit si memorat Iosua 1: 9 care spune asa : “ Intareste-te si imbarbateaza-te ! Nu te inspaimanta si nu te ingrozi , caci Domnul Dumnezeul tau este cu tine IN TOT CE VEI FACE “ . In zilele care au urmat memorarii acestui verset, aceast “ in tot ce vei face “ m-a cercetat profund.

Era clar ca Domnul era cu mine in “zilele de vis” , dar inca nu reuseam sa accept ideea ca Domnul este cu mine in restul zilelor,la fel de prezent , la fel de puternic , la fel de maret .Incetul cu incetul acest verset si-a facut efectul : acela de a transforma felul meu de gandire . Pretuiesc in continuare “ zilele de vis” dar am gasit importanta si in zilele normale . “ Domnul este cu tine in tot ce vei face “ . Este cu mine cand dorm , cand muncesc , cand citesc , cand sunt trist sau bucuros , cand calatoresc , sau cand fac orice alt lucru aparent lipsit de importanta . Este cu mine chiar si cand votez . Daca o sa mai votez vreodata.

In Apocalipsa 1 : 17 se spune : “ Cand L-am vazut , am cazut la picioarele Lui ca mort. El Si-a pus mana dreapta peste mine , si a zis : nu te teme…”
Uneori ma gandesc ca Isus sta cu mana dreapta pusa peste mine si spune la fel ca lui Ioan : “ NU TE TEME! Nu te teme de nimic ca Eu sunt cu tine . Sunt cu tine atunci cand sunt “zile de vis” , sunt cu tine cand muncesti , cand stai ; uneori plang si eu alaturi de tine , alteori ma bucur ; uneori ma plictisesc de moarte , alteori trebuie sa te disciplinez. Dar de cele mai multe ori pur si simplu nu facem nimic deosebit , doar stam inpreuna . Cel mai mult imi doresc sa fim inpreuna “ .

Dupa unele “zile de vis” , trebuie sa recunosc ca imi doresc si eu sa fiu impreuna cu Isus - chiar daca pentru asta ar trebui sa fiu mort - dar pana la acea zi mareata trebuie sa-mi traiesc viata asa cum este ea : cu “zile de vis” sau cu zile cat se poate de normale.
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1643
  • Export PDF: 3
Opțiuni