Ce este iertarea?
Autor: Charles Stanley  |  Album: Darul iertării  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de floridinmaracineni in 03/10/2012
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 2 voturi

   IERTAREA este "actul de-a elibera  pe cineva de obligaţia pe care o are faţă de tine, obligaţie care decurge din faptul că ţi-a greşit cu ceva". De exemplu, o datorie iertată este atunci când îţi eliberezi datornicul de obligaţia de a-ţi plăti ceva. Astfel, iertarea implică trei elemente; Vătămarea, o datorie care rezultă din această vătămare, şi anularea datoriei. Toate cele trei elemente sunt esenţiale pentru ca iertarea să se producă. Totuşi, înainte de a examina în detaliu acest proces, trebuie să identificăm succesiunea evenimentelor care conduc la robie atunci când acest proces este abandonat. Acest lucru este important, cred eu, pentru că majoritatea oamenilor care suferă din cauza unui spirit neiertător nu ştiu că lipsa iertării este chiar rădăcina problemei lor.

  Tot ce ştiu este că "nu pot suporta" să fie în aceeaşi încăpere cu unele persoane. Se trezesc că au impulsul de a se răsti la unii oameni atunci când se discută anumite subiecte. Nu se simt în largul lor alături de anumite tipuri de personalitate. Se enervează din lucruri mărunte. Se confruntă mereu cu vinovăţia păcatelor din trecut. Nu pot scăpa de ambivalenţa de a-i urî pe cei pe care ştiu c-ar trebui să-i iubească cel mai mult. Asemenea sentimente şi modele de comportament demonstrează adesea faptul că oamenii nu au înţeles iertarea lui Dumnezeu, şi nici implicaţiile acestei iertări.

Iertarea,este un ''teren minat''in constiinta multora dintre noi.As incepe ,cu..inceputul, normal!Cu notiunea de iertare, ar trebui sa ne educam noi,parintii, copiii si sa fi fost educati si noide catre parintii nostri.Nu generalizez, dar trebuie sa recunoastem ,caci avem sau am avut unele probleme de educatie, iertarea, fiind,una dintre ele.Ea, iertarea, ar trebui sa fie o''veriga de aur''in aducatia copilului crescut in familie,indiferent daca, este nascut sau nu, intr-o familie crestina.Daca s-ar pune mult accentul pe aceasta educatie,si virtute, atunci cind i s-ar cere sufletului respectiv sa ierte,ar face-o foarte repede, considerind acest act, ''o stare de normalitate''dar, cum noi,romanii suntem un popor sangvinic, punem accent ,mai mult pe senzatie decit pe virtute.[a fost lovit copilul, la scoala de un coleg?Da? va fi invatat sa se apere ,sa dea inapoi ce a primit, fara sa ramina dator, nefacindu-se ancheta cazului,fara resentimente.]De aici,din lucrurile marunte, copilul ,invata sa ierte, sau dimpotriva sa urasca!Acesta, este de fapt opusul iertarii.Ura!Noi, toti stim cine este detinatorul urii, si cine este detinatorul iertarii.Sa nu uitam;detinatorul iertarii, este dragostea jertfitoare,mila ,sora buna cu asacultarea de Domnul.Am gasit in textul de mai sus,atitudinea unor persoane irascibile,care nu pot ierta trecutul propiu.Acesta, este cel mai greu lucru,pe care o persoana o poate face in dreptul ei,aici fiind nevoie de a cere insistent putere din partea Domnului in autoiertare.
Adăugat în 03/10/2012 de sanda_tulics
Statistici
  • Vizualizări: 2703
  • Export PDF: 5
  • Comentarii: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni