Comoara
Autor: Rodica Pele  |  Album: Margaritare  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de rodicapele in 04/09/2012
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot

Comoara

   Încă de mici copii  fiind, am auzit tot felul de povești despre căutarea unei comori... mai târziu, crescând și devenind tineri am vizionat filme care au avut subiect principal căutarea unei comori.

   COMOARA !! Cred că fiecare ne dorim ceva valoros în viață aceasta, ceva ce să echivaleze cu o comoară.

   Întreaga Scriptură este o comoară pentru cine știe să o prețuiască, mai mult înțeleptul Solomon ne îndeamnă în Proverbe 2:4 să căutăm adevarata comoară: ÎNȚELEPCIUNEA.

   Înțelepciunea este o comoară pentru om și la fel ca orice comoară, nu o găsesc decât cei ce o caută cu toată inima.

   Pentru aflarea unei comori trebuie în primul rând să ai dorința să o cauți, apoi ai nevoie de timp și uneori te costă bani. Când îți dorești să obții ceva nu poți să ai lucrul respectiv înainte de a-l dori și dupa aceea faci ceva pentru a-l obține. Dacă știi că este undeva o comoară, te gândești cum ai putea să intri în posesia ei... faci planuri, aduni informațiile care crezi că te ajută să ajungi la ea.

   Un bun exemplu ne sunt cei care au plecat în străinătate la muncă, ei au auzit că acolo este o comoară, se fac bani mulți. Când au aflat despre această comoară s-au gândit cum ar putea intra în posesia ei, au început să facă planuri cum să ajungă acolo... această căutare a costat bani, pe unii mai mulți, pe alții mai puțini.

   Cred că la fel este și cu ÎNȚELEPCIUNEA. Înțeleptul Solomon ne învață în Proverbe 2:2-6 modul în care trebuie să căutăm înțelepciunea și în versetul 9 din Proverbe 2 ne arată ce câștig va aduce în viața noastră această  comoară ÎNȚELEPCIUNEA.

   Solomon spune:,,Dacă vei lua aminte la înțelepciune,, - cred că vrea să spună că atunci când primești un sfat bun de la părinți ori de la un slujitor al bisericii sau dintr-o predică nu-l nesocoti, pune-l în mintea ta și când e nevoie folosește-te de el.

   Poți să mai obții înțelepciune și rugându-te pentru ea; (versetul 3 din Proverbe 2) de fiecare dată când te rogi cere multă înțelepciune de la Domnul și cu siguranță El îți va da din belsug.

   În versetul 4 spune: ,,dacă o vei căuta ca argintul și vei umbla după ea ca după o COMOARĂ,, această căutare ne costă în primul rând timp; trebuie să-ți faci timp să citești Biblia ... cele mai bune sfaturi pentru a deveni înțelept le găsești pe paginile ei. Citind cărți creștine poți să înveți și din experiența altor oameni, de multe ori trebuie să cumperi aceste cărți de aceea am spus mai înainte că te costă și bani ca să găsești  înțelepciunea.

   Câștigul pe care îl aduce în viața noastră aflarea înțelepciunii este în versetul 9 din Proverbe 2; atunci vei înțelege dreptatea, judecata, neprihănirea, toate căile care duc la bine. Dar mai câștigi ceva , ceva ce caută toți oamenii: FERICIREA!

   Iată ce spune versetul 13 din Proverbe 3: ,,Ferice de omul care gășeste ÎNŢELEPCIUNEA și de omul care capătă pricepere ! Căci câștigul pe care îL aduce ea este mai bun decât al argintului și venitul adus de ea este mai de preț decât aurul,,

   Domnul dorește să fim toți fericiți.

   Domnul ne asigură căci căutarea înțelepciunIi nu este în zadar și dacă o vom căuta cu toată inima vom găsi această COMOARĂ.

 

   CAUTĂ ACEASTĂ COMOARĂ!



Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 2224
  • Export PDF: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni