Când soarele bate perpendicular pe cap
Autor: Vladimir Pustan  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Misusprecer in 11/08/2012
    12345678910 6.89/10 X
Media 6.89 din 9 voturi

Căldura ne-a toropit de tot. E o aventură să mergi cu mașina zilele acestea pentru că o parte din participanții la trafic, cum zice poliția rutieră, în lipsa aerului condiționat iau cele mai năstrușnice decizii, în cazul în care nu dorm de-a binelea la volan.

M-a sunat o persoană și mi-a spus că are o problemă existențială ce-i tulbură credința de peste 20 de ani. După ce a încercat toți păstorii disponibili m-a găsit pe mine și m-am pregătit de tot ce-i mai rău. Întrebarea era dacă Iefta și-a adus sau nu fiica jertfă așa cum a promis. Înainte de a-i închide telefonul am strivit o muscă folosind închiderea laptopului procedeu învățat de la Ion Creangă cu ceaslovul.

Canicula continuă. Citesc și mă apucă o spaimă metafizică, că un grup de cercetători conduși de bravul psiholog Christhoper Moeller au ajuns la concluzia că lipsa unui cont pe Facebook indică despre tine faptul că ești o persoană anormală, disfuncțională sau chiar periculoasă. Exemplele sunt edificatoare. Nici Anders Behring, Breivik ce a ucis 77 de persoane, nici James Holmes ce a omorât 12 oameni nu aveau cont pe Facebook. Am fugit la baie și în oglindă mi-am văzut niște sclipri criminale în ochi. Recomandarea lor era ca nici un angajator să nu angajeze pe cineva care nu dă like întrucât e o persoană dubioasă.

E tot mai cald. Guvernul nu știe câți români suntem dar cred că nici nu își dorește. Oricum suntem mulți și risipiți prin toată lumea. Suntem prea multe guri de hrănit și prea puțini plătitori de impozite. Ei gândesc biblic pentru că și David și-a numărat poporul și a ieșit prost.

La Jocurile Olimpice de la Londra echipajul român de dublu canoe au ajuns penultimii motivând faptul că nu erau favoriți de la început. Erau doar campioni mondiali. Și la Londra nici măcar n-a fost așa cald.

Pe lângă toate acestea faptul că seceta a compromis toată recolta din toamnă e floare la ureche…

 

 

 

                                                                                               Vladimir Pustan

                                                             

morala?...
Adăugat în 17/12/2012 de deniscosarba
Statistici
  • Vizualizări: 2363
  • Export PDF: 1
  • Comentarii: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut incomplet
Opțiuni