Bucură-te în persecuţie
Autor: John Piper  |  Album: Însetat după Dumnezeu  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de floridinmaracineni in 22/03/2012
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 5 voturi

   Bucură-te în persecuţie - mare este răsplata ta!

   Un mod de a ne bucura în suferinţă este exprimat de Isus în Matei 5. 11-12: "Ferice va fi de voi când, din cauza Mea, oamenii vă vor insulta, vă vor prigoni şi vor spune tot felul de lucruri rele şi neadevărate împotriva voastră! Bucuraţi-vă şi săltaţi de veselie, pentru că răsplata voastră este mare în ceruri" (la fel Luca 6.22-23). Un mod de a ne bucura în suferinţă provine din aţintirea atenţiei noastre asupra măreţiei răsplăţii pe care o vom primi la înviere. Efectul unei astfel de concentrări asupra cerului este faptul că face ca durerea actuală să pară mai mică în comparaţie cu ce va veni. "Eu socotesc că suferinţele din timpul de acum nu sunt vrednice să fie puse alături cu slava viitoare, care va fi descoperită faţă de noi" (Romani 8.18, 2 Corinteni 4.16-18). Prin faptul că face suferinţa mai uşor de suportat, bucuria pentru răsplata noastră va face, de asemenea, posibilă şi dragostea, aşa cum am văzut în capitolul 4. "Voi însă, iubiţi pe vrăjmaşii voştri, faceţi bine şi daţi cu împrumut fără să nădăjduiţi ceva înapoi. Şi răsplata voastră va fi mare" (Luca 6.35). Fii generos cu săracii şi "va fi ferice de tine, pentru că ei n-au cu ce să-ţi răsplătească, dar ţi se va răsplăti la învierea celor drepţi" (Luca 14.14).

Domnul să se îndure de noi şi să ne întărească cu putere de la El ca să putem, să ne bucurăm şi să săltăm de bucurie când suntem insultaţi, batjocoriţi şi prigoniţi. Dumnezeu să aibe milă de noi şi să ne binecuvânteze, să facă să lumineze peste noi Faţa Lui( ps. 67:1). Mare este răsplata Domnului şi numai El ne va ajuta să ieşim biruitori.
Domnul să te umple cu binecuvântările Sale sora Flori şi să-ţi răsplătească toată munca pe care o faci din dragoste de Domnul.
Adăugat în 22/03/2012 de 1954adina.9mai
Amin. Înțelepte și adevărate cuvinte! Domnul să ne ajute!
Adăugat în 22/03/2012 de Ioanhapca
Pavel,ajunsese la o stare desavirsita in dragoste si credinciosie fata de Domnul,numai asa putea ''sa calce serpii si napircile-n picioare'',noi de asa dragoste avem nevoie sa implinim cuvintul cu sfintenie si sinceritate.Altfel fiind spus,fiecare vorba aruncata in dreptul nostru,vizeaza ura pe care o are impotrivitorul fata de Domnul.tocmai de aceea sa fim treji si cind suntem tratati in acest fel,trebuie sa fim fericiti,caci ni se aduce aminte ai cui suntem si de tine apartinem.textele prelucrate de tine,Flori sunt adevarate provocari a vietii de credinta,teste de sinceritatae,credinciosie,educatie,e.t.c.
Adăugat în 22/03/2012 de sanda_tulics
Statistici
  • Vizualizări: 1287
  • Export PDF: 3
  • Comentarii: 3
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni